Rôzne

Deľba práce v domácnosti - ako je to u vás?

babkamt - fotkababkamt, 12. decembra 2016

Diskusia k téme

denyany
No, žehlenie je výsostne moja práca, lebo môj muž skonštatoval, že mne to ide veľmi dobre a šikovne, jemu zas trvá nekonečne dlho čo i len utierka, takže by bolo ekonomicky nevýhodné, keby žehlil on. Ináč pomôže so všetkým a okná sú zas jeho parketa. Ale poznám chlapa, čo tvrdí, že ho žehlenie baví....
evusik
tak ten môj naposledy žehlil pred 35 rokmi plienky a pozeral pri tom telku, všetko sa postupne naučil aj okná umývať ale žehliť nie a to je moja veľká smola lebo ja žehlenie priam neznášam :-(
ale takého pomocníka by som brala, takého, že umy, uprac, dones, odnes :)
kukulienka71
@babkamt , tak ako na tvojom obrázku, to u nás nevyzerá:-DDD
Ale nemôžem sa sťažovať, mám pracovitého manžela, čo na žiadnu - ani domácu prácu nepovedal, že to je ženská záležitosť, keď vidí, že nestíham, už sa hrnie na pomoc. A sú činnosti, ktoré si doslova užíva (kosenie, odhŕňanie snehu pre celú ulicu, pílenie dreva, majstrovanie, skladanie, menšie montáže, čistenie drobných strojov a hlavne oboch áut, varenie, pečenie a následné umytie riadu - on si ešte vždy nezvykol naložiť do umývačky, ranné nákupy potravín. A keďže býva väčšinu času samostatne, zvykol si pekne oprať (už vie farebne separovať), upratať a vyglancovať byt. Ale doma sú po ňom všade kôpky šatstva, porozkladaných vecí, začatých činností a športového náradia pod nohami:-D to aby som sa nenudila...ale čo ma teší najviac, aj keď máme malú kuchynku a varíme často obaja naraz, nikdy sme si nezavadzali;-)
no a žehlenie... tomu sa rozhodne vyhýba!
babidka
U nas by ste dnes takyto obrazok nevideli :-) Za mladych cias , ked sme mali male deti , tak sme si vsetky domace prace pekne podelili .Ved v panelakovom byte to bolo naozaj lahke .Vsetko vedel a vsetko zvladol - upratovanie , varenie aj zehlenie .Ako dcery rastli , tak ma zacal "odkazovat" na nich a ...idylka skoncila .Ked sme sa prestahovali na dedinu do domu - domace prace prenho akoby prestali existovat . Inak je az neskutocne pracovity , zahrada a dvor su jeho , kurenie ,kosenie aj oranie / aj vsetkym prestarnutym susedom/ robi az vasnivo .Ale domce prace - pocnuc upratovanim a konciac varenim- ho vobec nelakaju :-) Nuz , nemozem mat vsetko ...
tomeska
Delba práce u nás funguje perfektne. Manžel povie "" to sa urobí"", ale kto je to ""to"," nepovie,. Nuž nezostane iné , než Mariška hybaj a urob,. Naša delba práce je USS( udělej si sám). Závidím všetkým babám, čo si manžela vycvičili lepšie ako ja. Pekné Vianoce.
conscientia
@Tomeska Vetu v štýle "to sa urobí" som vyliečila u brata a neskôr i u partnera jednoduchým spôsobom. Keď stále nechodil ten záhadný "SA", ktorý by to urobil (rozumej: vymenil vodovodný batériu, nainštaloval nové LED lišty na kuchynskú linku či zmontoval satelit)...................zatelefonovala som ich kamarátom a poprosila o pomoc. Chlapci mi to za obed či bábovku ochotne spravili a môj brat i partner mali "medzi svojimi" tak dlho hanbu a posmešky, až ich odrazu nebolo treba takýmto spôsobom vydierať.

denyany
@Tomeska , muža som si nevycvičila, on už taký prišiel do manželstva:-) Svokra mala len dvoch synov a tak museli pomáhať a neohŕňať nos nad tzv. ženskými prácami. Svokor domácnosti veľmi neublížil,venoval sa záhradám a chlapci pomáhali aj doma, aj na poli.
2010
Pocuvat tie ufrflane komentare preco si kupujes nezehlive kosele, stacilo si kupit drahsiu tlakovu zehlicku ( len pre mna) a nech si trhne nohou.