Rôzne

Debničkový predaj a inšô

rea1 - bez fotkyrea1, 8. apríla 2014

ja viem, že telo má ísť do hrobu zhuntované, aj sa o to úprimne už roky snažím, ale aj tak mi nedá a s úprimným záujmom vymetám obchody ako "Slnečnica", "terazsineviemspomenúť akosavolá, samozrejme" (ten je na Nivách pri autobusovej stanici), som pravidelnou návštevníčkou "bioprevas", mám svojich spoľahlivých zelovocárov aj masára, v hyper/super ani iných ...per nenakupujem, ani ich nenavštevujem. a na Cintorínskej ul. (bratislavčania vedia) som úplnou náhodou objavila obchod firmy, o ktorej som už dávnejšie čítala ale v BA nemali kamennú predajňu. ak mali, tak dobre utajenú. a ak nemali, tak už majú. navštívila som ich zopárkrát, dobre som tam predávajúcich chlapcov - majiteľov vycvičila, povypytovala som sa na kadečo (pretože nebudem odporúčať niečo len preto, že to vlastnia traja pekní mlaďasi) a na základe koštoviek, nákupov a získaných informácií by som si dovolila odporučiť vám aspoň naziznúť na ich stránku
WWW.LOKAPETIT.SK
alebo navštíviť obchodík na Cintorínskej 9 (vedľa poisťovne Dôvera). pred dverami majú mierne unavené sirôtky zasadené v krásnom starom chlebovom koryte. aj by som pridala priamo link, ale som trubka a neviem to.
ja za seba odporúčam, ja som s nimi ako zákazník spokojná. jana

p.s.: ešte by som chcela upozorniť, pretože na vareche sú už takí rypáci, že človeku ostáva rozum stáť, že toto odporúčanie je mojou vlastnou a dobrovoľnou aktivitou, vzťah k obchodu mám iba ako zákazník a z odporúčania nemám žiadny chosen.

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
no budeš to mať všetko poruke, Košice ako niektoré iné mestá sa pridávajú k akcii "farmárske trhy", malo to začať 1.4. len neviem či to funguje, možno to bude dobrý počin, uvidíme
afataga
myslis totok?  www.lokapetit.sk/,...
no vysvetli mi, co na tom nevies???, no ale ked si trubka...:-), aj u nas je novy farmamarket, ale ked som bola ziznut, slaby vyber, cakala som viac, tak som aspon kupila cesnak, slaninu bez vody, co mi nevyskakovala z panvice a chlieb
alena45
vidím, že majú aj repkový panenský olej, kúpila som v sobotu v Dudinciach, je oveľa chutnejší ako olivový.
rulik
@alena45 minule som niekde na nete čítal, že jedine repkový olej obsahuje omega 3 mastné kyseliny ako plody mora, asi sa vrátime ku klasike
evanaaa
Teraz som šla zo zvedavosti pozrieť ten link, ale bolo tam ( vraj chyba) - článok nebol nájdený - pozerali ste niekto na to?
evanaaa
V TV dnes dávali o farmárskych trhoch, každý deň v týždni budú v inom kraji, chcela by som si o tých termínoch prečítať, možno to niekde bude uvedené, aby som vedela, kedy budú v BA kraji a kde presne.
anina6
no my sa chystáme na Veľkú noc do Ba, tak to omrkneme s dcérou, a možno aj o tej predajni vie, keď tam býva už dlhšiu dobu. minule mi akurát hovorila o špaldovej múke za dobrú cenu nejakých 1,40? lebo u nás je pomaly za 2 eurá, aj to ju málokedy dostať.no a do Rače by som tiež rada na farmárske trhy, ale neviem či budú aj na budúci týždeň? tak díky za dobré info dievčatá, pekný deň vám želám.
abdul
Vraj vo Zvolene každý pondelok v Jegorovkách ( neviem, len reklamu som zhliadol z auta), aj v Detve niečo býva, zavolám mojej starej neterovi, pôjdem kuknúť dáku fasa rožovku.
tiginko
mne by sa veru pozdávalo chodiť nakupovať do tej predajne, kukla som si link a celkom sa mi to páči. Len keď ja behám autom a tam nie je kde parkovať! Teda jedine, že by sa tam niečo zmenilo, dlho som nebola na Cintorínskej, naposledy tuším pred dvoma rokmi v Ďôvere a aj to som šlapala cez pol mesta pešo. Niežeby sa mi pohyb nezišiel, ale keď človek nemá čas a je obutý v lodičkách, tak to nie je bohvie čo. A ešte vliecť naspäť nákup, alebo nedajbože debničku! Ja si rada tovar okukám, kým ho kúpim, hlavne zeleninu a ovocie. Moja sestra raz vyskúšala debničkovanie a dostala samú zvädnutú zeleninu. Ja najradšej raz do týždňa zbehnem do starej IKEA na farmársky trh a tam dostanem všetko. Úžasne milí zeleninári, mäso a mäsiarske produkty od slovenských farmárov, mliečne produkty tak isto. A ako bonus bio predajňa a ázijská predajňa s rôznymi voňavými koreninami od výmyslu sveta. A autíčko pristavené rovno pred dvere zadarmo! Tomu hovorím nakupovanie bez stresu a boľavých nôh. Ako by som bez môjho tátoša žila pri presúvaní sa z Devínskej na druhý koniec Bratislavy, to neviem, ale na farmársky trh pri ceste z práce domov by som určite nechodila. Nie, to nebola platená reklama :-)
rea1
@tigi , nerob si nádeje, nič sa nezmenilo. ale možno na Cukrovej by sa dalo zaparkovať, keď idem o 3-tej z roboty, bývajú tam už sem-tam diery medzi autami. aj na Lazaretskej, a to by si mala z toho obchodu tak 3 minútky peši, to zvládame aj s nákupmi, sme predsa ženské! :-) alebo zastaviť na drzovku pred obchodom, vyhodiť hazardy a ísť si iba vyzdvihnúť objednanú debničku. čerstvosť zeleniny skontroluješ zrakom a prípadnú zvädnutú im tam s vreskom hneď necháš hodenú uprostred pultu. :-))) zajtra tam skáknem cez obed, majú úplne superfasa mlieko a jogurty - okrem iného, samozrejme. :-) jana
tiginko
keby len ženské, hlavne sme strojárky a tie dokážu divy keď chcú, na ne? ;-)
tiginko
ne... ma @afataga , kde si nechala strojárskeho ducha?? Prídi do nás, nalejem ti Jamesona, aj strateného "ducha" :-)
elixir
@rulik aj ľanový olej obsahuje omega3 ...
tiež mám na repkovom rada tú "orieškovú" chuť.
evanaaa
@smejkad a @letisia , obom vám ďakujem za informácie, už len naštartovať a ísť....jedine, čo sa mi trochu nezdá, je ten čas ( v Rači), len do 14 hod., mohli by aspoň do 16-tej, lebo nie som v BA.
kukulienka71
Repkový je môj obľúbený!to som rada takejto novej informácii,ja totiž olivový nemôžem ani cítiť...Super tie farmárske trhy,už sa to rozmáha,bude lepšie!!!!
hubata
Dievčatá ktoré to máte ďaleko do BA - zastavte sa v najbližšej záhradkárskej osade a nakúpte si reďkovky, šalát, pažítku, cibuľku ..... Konečne ľudia začínajú rozmýšľať hlavou a nie iba od pol pása nadol. Ožívajú záhradkárske osady, mladí ľudia berú deti do záhrad, brblú sa v zemi, pikírujú, polievajú, presádzajú, zbíjajú deťom húpačky, opravujú chatky. Žabák v BA vyzerá v sobotu ako jedno mravenište. Ale pssst ...... aby o tom poslanci nevedeli, lebo hneď im to poriadne zdania.
janazjarku
V BB sme to vyhrali farmárske trhy budú v sobotu tak budeme môcť v pokoji kvákať s tetkami trhovníčkami .-)
afataga
aj u nas su v sobotu, ale len doobedu a to ja drichmem :-)
@tigi chystam sa k tebe na vikend :-) vezmime aj Janu na strojarsku slezinu
evanaaa
Pre Záhorákov a iných - v nedeľu 13.4 sú Farmárske trhy v Stupave - ", U maškrtnej kozy" , Sedliacky dvor, Kultúrny dom......tuším od 14 - 18 hod.
marianne
@hubata :-))) ale pravdu vravis...aj u nas hore..co druha chalupa,to sa ryluje,sadi,okopava..radost pozerat,denno-denne cestujem a bola som prekvapena,kolko polickok zase v zahradach oziva...ludia dostavaju rozum a kaslu im na ten bordel v obchodoch,cest vynimkam,poznam aj dobre zeleninarstva a trhy...dokonca pri bytovkach si ludia sadia,na balkonoch vysievaju..
rea1
takže som zistila: v BA každý štvrtok sú farmárske trhy na Poľnej (medzi Medickou záhradou a Ondrejským cintorínom), v piatok na Dostihovej dráhe a v sobotu v Rači pri Nemeckom kulturáku. včera som na tej Poľnej zmokla ako divá sviňa, normálne som si v robote žmýkala gate od kolien dolu, a to som mala parazól! ale musela som ísť vypozerať, aby som mohla referovať. boli tam chlieb, pečivo a koláče, asi 3 stánky, mäso/údeniny a mäsové výrobky asi 4 stánky, divina a divinové výrobky, syry a mliečne výrobky, rôzne druhy sušenej papriky, bylinky od výmyslu sveta a proti takým chorobám, ktoré ešte ani neexistujú, čaje detto, lekváre, maškrty, obložené čerstvo pečené posúchy a takí traja pekní chlapci predávali kávu (to asi nebolo zo slovenskej úrody, myslím), z ktorej hneď aj robili pressko. malo len jednu chybu - káva v tom lejaku vlhla, pressovar sa upchával a jeden štamperlík kávy mi robili tak zo 7 minút, počas ktorých mi intenzívne tieklo na chrbát, parazól/neparazól. ale káva bola výborná, chlapci milí a tak čo už. prebehla som ten trh bleskovo, u každého som schramstla nejaký ten leták, informovala som sa, či prídu aj budúci štvrtok (prídu!) a bežala som sa schovať do môjho útulného, teplučkého a hlavne suchučkého kanclíka.
koniec referátu, vo štvrtok o 11,00 h. som tam, snorím a nakupujem. jana
tiginko
super referát na jednotku Jani, len tak ďalej. Len si nám dúfam neprechladla! Máš v okolí kanclošku?
rea1
@tigi , na Cukrovej. v lete beriem obložený rohlík a obedujem v Medickej. ó, ja sa mám! :-)))
keď teraz pozerám z okna a spomeniem si, aké bolo počasie pred 24-hodinami, je mi na šľaktrafenie.
tiginko
jaaj, tak tebe sa to chodí na takéto autom nedostupné miesta moja....o tomto čase v Devínskej nádhera!! Jar nám už pučí jedna radosť :-) Inak ja pracujem na Priemyselnej - takmer hneď vedľa úžasne krikľavo zelenej budovy SAS - majú šťastie, že ja zelenú môžem :-)
rea1
@tigi , vedľa lidla? to sú vedomosti, čo? bývam totižto kúsok odtiaľ, môžeš prísť na popracovné kafčo. :-)))