Rôzne

Čokotransfér

siskam - fotkasiskam, 20. februára 2013

Viete mi niekto prosím poradiť, či sa dá niekde v Košiciach kúpiť čokotransfér? Na budúci týždeň by som rada prekvapila rodinu a upiekla koláč s touto krásnou ozdobou. Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

sovka62
@siskam , len si daj záležať na poleve pod čokotransfer. Musíš ju mať absolútne rovnú, inak sa ti vzor nalepí len na vyšších častiach. Keď som ju použila prvý raz, musela som zákusok zachraňovať ďalšou vrstvou polevy, lebo bol všelijaký, len nie pekný.
siskam
@sovka62 ďakujem Ti za radu, to naozaj potrebujem, idem to skúsiť prvýkrát a presne toto som potrebovala vedieť, len ešte niečo, tá prvá vrstva čokolády má byť stuhnutá? Ďakujem za odpoveď.
sovka62
Čokoládu som mala stuhnutú tak na polovicu. Už matnela, ale ešte bola mäkká.
danielas
@siskam ako to dopadlo s tým čokotransferom? Dievčence a dala by sa použiť aj na boky torty, alebo na vrchnú vrstvu? Ale tak v kuse, aby vynikol vzor. Dlho nad tým špekulujem ako , ale nič neprichádza...že by vystrihnúť kruh, dva pásy,poliať čokoládou a po stuhnutí obrátiť na tortičku a fóliu zlúpnuť? Asi je to dosť risk,ako píše @sovka62. Poraďte prosím
siskam
@danielas , žiaľ ten čokotransfér som nezohnala, bola som len v jednej pekárni Juno a tam na mňa pozerala predavačka čo vlastne chcem. Oni to v tej predajne nedržia, ale poradila mi inú ich pekáreň, len na inom sídlisku, to je pre mňa dosť od ruky, takže som piekla tortu, ale bez čokotransféru. Ale ešte sa nevzdávam, keď kúpim a podarí sa mi, tak sa pokúsim pridať foto. Skús si vygúgliť čokotransfér a niekde sú aj videá, ako sa to robí na bokoch torty.
honestka
na YT mas dos vela videos ktore ti pomozu ako na to napr:




transfer sa da pouzit aj na boky tak, ze si nastrihas pasy prilozis na uz pripravenu tortu, nechas stuhnut a az potom odlepis plastic dole. castejsie ich vsak pouzivaju ako kusy preto, lebo maju tendenciu sa lamat, hlavne ak nepouzijes spravne temperovanu cokoladu.
pusta
@honestka , máš odo mňa TS
pozri do schránky a len daj vedieť, či došla. dakujem