teda priznám sa, že neviem na akom struháku sa strúhajú čokoládové hobliny-veľké, poradíte mi? Ešte som to nerobila.
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 102 najnovší komentár dnes 08:01
- Sracz: Blahoželanie k 80. výročiu 6 najnovší komentár 18. februára 2024
- Kristinaseda: Ako schudnúť, keď mi tak chutí jesť? 3 najnovší komentár 17. februára 2024
- Patricia317: Recept na bôčikovú paštétu 1 najnovší komentár 12. februára 2024
- Malina: Panvica 5 najnovší komentár 5. marca 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 102 najnovší komentár dnes 08:01
- Redakcia: Čo dnes varíte? Január 2024 111 najnovší komentár 22. marca 2024
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 202 najnovší komentár 19. marca 2024
- Fialka49: Vaječný likér ako liek 12 najnovší komentár 18. marca 2024
- Haji: Co dnes vaříte? (17) 287 najnovší komentár 8. marca 2024
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2024 46 najnovší komentár dnes 08:01
Zážitky
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Ako si doplniť energiu rýchlym snackom 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Strava po športe večer 0 zatiaľ bez komentárov
- Janger: Sledovať líšku v nore... 238 najnovší komentár 8. januára 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
- Stefanm: Opitá vianočka . 14 najnovší komentár 20. júna 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Super finta, ako jednoducho vyvaľkať cesto na štvorec či obdĺžnik VIDEO
- Rýchle croissanty z lístkového cesta VIDEO
- Kuracie prsia v medovo-horčicovej omáčke VIDEO
- Lístkové košíčky so šunkou, syrom a s vajíčkom VIDEO
- Višňové rezy so šľahačkou a s čokoládou VIDEO
- Ako predísť klíčeniu zemiakov? Pomôže toto ovocie VIDEO
- Rolovaná piškótová torta s mascarpone a ovocím VIDEO
- Na sviatočný stôl: 10 klasických zákuskov, ktoré na Veľkú noc pečie celé Slovensko
- Drobné radosti: 11x klobáskové jednohubky, vynikajúce slané zobkanie na oslavu aj na Veľkú noc
- Lákavý obed: 8x bravčové výpečky, nedeľné mäsko, ktoré sa rozplýva na jazyku
- Kysnutá tradícia: Mazanec, paska, tepšovník... 9 veľkonočných koláčov starých materí
- Alkohol a kalórie: Čo piť, ak si chcete dopriať pohárik, ale nepribrať
- Linecké aj medovníky: 11x báječné drobné pečivo vo veľkonočnom outfite
- Vyberie si každý: So škoricou, s makom, čokoládou... 9x osie hniezda, ktoré nemajú chybu
= alebo si ich mozes urobit tak, ze rozpustenu cokoladu vylejes na plech vo velmi tenuckom monzstve. daj do chladnicky na par minut stuhnut alebo pockaj, pokial sa z nej nestrati lesk.
Plochou skrabkou (moze byt aj z umelej hmoty) akoby zacni skrabat cokoladu dole z plechu pokial mozno co najdalej bez prerusenia. A ked to robis pomaly, daju sa vytvorit aj trubicky a velkost mas obycajne taku aku skrabku pouzijes.
Ked som raz zdobila tortu, moj manzel mi pozical (Spachtlu? - neviem ci sa to tak vola co pouzivaju murari na natieranie malty ci stierky? pani vo video ju pouziva) a trubicky aj struzlinky boli ozaj velike. Aj to dobre vyzeralo.
napr. video:
= Niektora cokolada sa vsak dost lame a vtedy je potrebne cokoladu tkz."Temper" (stuzit? - postupne ochladzovat a znova oteplit), ale z takejto cokolady dokazete robit veci, ktore sa dalej nelamu.
pridavam video a zrejme to niekto bude vediet najst aj v nasej reci? Ak nie poradim dalej ak treba.
www.wonderhowto.com/how-to-temper-chocolate-365627/...
alebo nekupuj potravinarsku cokoladu, ale v lidli abo inde nmaju kvalitnu 86% cokoladu alebo i viac a s nou sa robi velmi dobre