Rôzne

Čokoládové hobliny

3sandra3 - fotka3sandra3, 28. mája 2011

teda priznám sa, že neviem na akom struháku sa strúhajú čokoládové hobliny-veľké, poradíte mi? Ešte som to nerobila.

@zareaguj


Diskusia k téme

marcy
dlhšie hobliny strúham škrabkou,alebo nožom....čokoláda musí odstáť na teplejšom mieste,aby bola poddajnejšia :-D....do smotanovo-tvarohovej plnky strúham strúhakom na zeleninu
hubata
Strúham nožom po dlhšej strane čokolády a snažím sa aby boli čo najdlhšie. Nechytám ich a na chvíľu dám do chladničky aby troška stvrdli.
sovka62
Najlepšie sa strúhajú škrabkou (ale tým krájačom na syr som neskúšala, hoci ho mám). Čokoládu si najprv rozpusti, z hrubého alobalu si sprav vaničku, veľkosť zvoľ podľa množstva čokolády, ktorú chceš nastrúhať, čokoládu vylej do vaničky a nechaj stuhnúť. Získaš tehličku, z ktorej sa ti bude strúhať jedna radosť.
danielas
Zaujímavé.Tiež som si urobila minulý týždeň tehličku,ako píše Sovka,ale strúhadlom nie a nie vyrobiť veľké hobliny.A ako elektrizovali! Najviac so ich mala mimo misky. Vyskúšam škrabkou,lebo trpezlivosti nebolo dosť a tak tehlička zostala. Díky za radu
honestka
Talickovu cokoladu musime mat vzdy izbovej teploty- NIE chladenu.
= alebo si ich mozes urobit tak, ze rozpustenu cokoladu vylejes na plech vo velmi tenuckom monzstve. daj do chladnicky na par minut stuhnut alebo pockaj, pokial sa z nej nestrati lesk.
Plochou skrabkou (moze byt aj z umelej hmoty) akoby zacni skrabat cokoladu dole z plechu pokial mozno co najdalej bez prerusenia. A ked to robis pomaly, daju sa vytvorit aj trubicky a velkost mas obycajne taku aku skrabku pouzijes.
Ked som raz zdobila tortu, moj manzel mi pozical (Spachtlu? - neviem ci sa to tak vola co pouzivaju murari na natieranie malty ci stierky? pani vo video ju pouziva) a trubicky aj struzlinky boli ozaj velike. Aj to dobre vyzeralo.
napr. video:




= Niektora cokolada sa vsak dost lame a vtedy je potrebne cokoladu tkz."Temper" (stuzit? - postupne ochladzovat a znova oteplit), ale z takejto cokolady dokazete robit veci, ktore sa dalej nelamu.
pridavam video a zrejme to niekto bude vediet najst aj v nasej reci? Ak nie poradim dalej ak treba.
 www.wonderhowto.com/how-to-temper-chocolate-365627/...
babinka
@honestka , vdaka za link k hoblinam, pozrela som si i dalsie, co tam boli a konecne viem, ako robit cokoladove trubicky :) dokonca dvojfarebne... akurat sa mi nedari dobre roztopit cokolada, aby bola tekuta a nehustnuca prirychlo
3sandra3
Ďakujem vám, babenky, všetkým , za vaše rady,,, máte super nápady
budim
@babidka pridaj troch slahackovej smotany ;-) tak zostane plasticka

alebo nekupuj potravinarsku cokoladu, ale v lidli abo inde nmaju kvalitnu 86% cokoladu alebo i viac a s nou sa robi velmi dobre
delina
Chcela by som sa spytat, ako to je pri bielej cokolade. Chcela by som ju nafarbit na ruzovo a spravit hobliny (trubicky). Moj prvy pokus nebol uspesny, cokolada sa mi nezafarbila rovnomerne a hobliny boli skor struzlikance...