Rôzne

čokoládova poleva

mena - fotkamena, 13. marca 2013

prosím Vás dievčence nevinímam aj chlapov poraďte mi ako urobiř
polevu aby nepraskala pri rezaní

@zareaguj


Diskusia k téme

rulik
okrem receptu vyššie by som odporučil na krájanie tenučký nôž čo má takú ako vlnovku nie zúbky a neponáhľať sa, len po milimetroch, byť trpezlivá
vikus
Ja som s tym mala tiez problemi .Potom som dostala napad, skus tortu rozkrajat a potom ju oblej polevou. Trva to sice dlhsie, no visledok je uzasny
aroooo
do roztopenej čokolády 1-2 PL oleja, tenučký nôž a stuhnutú polevu krájať aj na tri-krát, t.j. najprv si vyznačiť plytkým rezom po povrchu polevy rez,potom sa to skúsiť hlbším rezom prekrojiť - polevu- a nakoniec dokrojiť aj cesto až na spodok.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
wau!@vikus , vdaka toto je úžasné! to i ja dokážem
honestka
este chcem povedat, ze ak mate specialny noz na krajanie syrov, ten jeuplne najlepsi /bez namacania v horucej vode, bez ohrievania/ na vsetky zakusky a torty.
do google si daj: "images for cheese knife"
evusik
potvrdzujem, že recept ktorý dala @honestka je výborný.... robievam podľa jej receptu a vždy sa mi podarí :-)
ericka
Ja tiež podobne ako @ aroooo pridávam do polevy pár lyžíc oleja.Okrem toho,že je poleva lesklejšia sa podľa mňa aj lepšie krája,neláme sa.Následne krájam nožom s jemnými zúbkami ,ktorý si predtým namočím v horúcej vode...
mena
Ďakujem vyskúšam a napíšem výsledok