Kuchyňa a vybavenie

čokoládová fontána vs. fondue

patalia - bez fotkypatalia, 19. júna 2012

Neviem sa rozhodnúť medzi fontánou a fondue? Má niekto skúsenosti s jedným alebo s druhým?
Pozerala som aj čokolády pre fontány, sú dosť drahé, a nikde nepíšu akú gramáž do takej domácej fontány na čokoládu je potrebné roztopiť...

@zareaguj


Diskusia k téme

irenaw
máme malé porcelánové fondue, sestra má fontánku, oboje sme používali na namáčanie ovocia, výsledok je rovnaký, fontána efektnejšia, ale zaberie viac miesta. fondue sa dá robiť aj vonku, fontána tiež, ale potrebuje prípojku. keď sa mi ozve, doplním koľko čokolády do fontány ide.
babidka
@patalia , fontana je velmi efektna ale je vhodna skor pre restauracie .Je naozaj velmi draha a aj tej cokolady tam treba vela-prevela . Doma ju nevyuzijes . Ja ma doma nadobku na cokoladove fondue a hoci som naozajstny cokoholik , tak si ho nerobim casto . Vytiahnem ju vtedy , ak najdem v rodine aspon jedneho "spolupachatela" aby sa ta cokolada pojedla . Alebo ak pridu vnucata ci moje priatelky a dostaneme chut na cokoladu s ovocim ci keksikmi . V beznych domacich podmienkach uplne vystaci nadobka na fondue. Kup si vsak kvalitnu cokoladu , len vtedy si cokoladove fondue vychutnas dokonale . Ja pouzivam Callebaut horku 75% .Alebo Figaro Sladka vasen 75%....ale co komu chuti :-)
hahaias
mám otázočku - horkú čokoládu / 75%/ a čo k tomu? Pridávate aj smotanu alebo len takú čistú roztápate? Mám nádobku na fondue /takú malú/ ale raz neviem urobiť čokoládu aby bola dobrá tekutá.
hahaias
@irenaw - ďakujem, našla som to a uložila. Cez prázdniny vyskúšam, čerstvé ovocie a čokoláda - no lepšie ako cukríky