Ja ako prvé varím huspeninu, ktorá je nezdravo - zdravá a hlavne dobrá. Teraz sa mi ohromne vydarila , krásne sadla, až sa dá pekne krájať.
@zareagujDiskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 200 najnovší komentár dnes 00:21
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 200 najnovší komentár dnes 00:21
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 181 najnovší komentár dnes 00:21
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 2 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Salámová roláda s olivami VIDEO
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
Tradičný zákusok: Kvetka Horváthová pečie na sviatky klasiku. Vyskúšajte jej rodinný recept na Opitého Izidora
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
-
Zužitkujte všetko: 11 fajnových koláčikov z odrezkov. Tieto recepty sa vám zídu počas celého veľkonočného pečenia
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
TOP rebríčky: Tri dobroty z jedného cesta, šťavnatý granadír aj bravčové výpečky. Nenechajte si ujsť najlepšie marcové recepty
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
Nech vám naženiem chuť, tak ešte foto.
varecha.pravda.sk/recepty/harira-marocka-polievka-videore...
Segedín se dá jíst i v létě, ale v zimě mi chutná víc.
V zimě jsme dostávali domácí zabíjačku a to byl čas zabíjačkové polévky, podbradku, tlačenky, jitrnic a jelit. Jako dítě jsem nad tím ohrnovala nos. Teď, na stará kolena, vzdálena domácí zabíjačce mi tyto produkty zachutnaly.
No a k zimě patřil čas honů, dostávali jsme od známých bažanty a zajíce. Někdy i zvěřinu. Kdeže ty dávné sněhy jsou - vzdálenější než vzdálené. U škubání bažantů jsem prskala, brblala a někdy i plakala. Maminka nepovolila a musela jsem se patřičně snažit. Plněného bažanta papat ano a škubat ne?! To byl silný argument.
Jo a pečené brambory k večeři. Na kolečka a nebo na půlky, trochu soli, kmína, tuku. K tomu dipík ze zakysané smetany či jogurtu s česnekem. Hmm to je dobrota! Venku fičí studený vítr, sněží. A já mám doma voňavo pečenými brambory, česnekem a v bříšku plno a teploučko. Dám dobrý čajík. Hmm to je krásná zimní pohoda.
plus
horúci čajík z vlastnoručne nazbieraných bylín
po vymrznutí-hmm-už takých dní v zime menej:
plus štamperlík domácej..
Nech žije zima..!!
len nie dlho..:-)
Ale tiež sa teším na huspeninku. Tá v zime ked´ začne mrznúť nesmie chýbať. Máme ju radi celá rodina iba 12 ročný vnuk ju nechce ani ochutnať, ale verím,že jedného dňa jej tiež príde na chuť.
Naozaj sa chute počas života menia. Ako dieťa som polievky nemohla ani vidieť, nie ešte jesť. Naučila som sa to až pri mojich deťoch, ktoré ich museli povinne jesť a ja s nimi. A teraz na staré kolená som zistila, že nič nie je také úžasné ako dobrá voňavá polievočka! A najlepšia je tzv. "nedeľná" čiže slepačia.
A so zimou si do vody každé ráno hodím jedno magnézium s vitaminom B. Veľmi mi to pomáha - byť s dobrou náladou celý deň. Magnézium je aj v banáne, no keď je takto sychravo, treba si pomôcť aj vitamínmi. Okolo obeda si zas urobím šumivé kalcium s vitamínom D. A odšťavujem pomaranče. Dcérke som včera urobila kačacie stehno, to ľúbi, aj keď to sme piekli - nevarili :) - rada pečiem aj zeleninu v zime. A samozrejme nie je nič lepšie ako čajík keď sa dojde zvonku brrr.
Hrniec musí byť hlavne veľký, aby sa tam všetky suroviny zmestili. Lebo na začiatku tam toho musí ísť hodne - kosti, kože, mäso, zelenina.........A nie tlakový, huspenina sa musí variť pomaličky.
Lepší je hrubostenný, varí sa to tam rovnomerne. Ak máš elektrický sporák, tak je to jedno, dáš platničku na malý výkon. Ale počítaj s tým, že huspeniny sa nedá navariť málo, tak aby to mal potom kto u vás vyjedať.
super, ďakujem. Premyšlam, že ju niekedy spravim, pretože je to ovela lapeiš ako kupovana a nevedela som ako na to. A hlavne v akom hrnci to varit. Tak dakujem a potom ta pozvem na huspeninu :)
Ďakujem za upozornenie :) to by som nerada veru.