Ja ako prvé varím huspeninu, ktorá je nezdravo - zdravá a hlavne dobrá. Teraz sa mi ohromne vydarila , krásne sadla, až sa dá pekne krájať.
@zareagujDiskusie
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár včera 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Klaudiva: Zmrazenie torty s fondánom pred oslavou 1 najnovší komentár 6. februára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár včera 13:29
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 4 najnovší komentár 10. marca 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 358 najnovší komentár 3. marca 2025
- Valeri: Ako na zvýšený cholesterol ? 41 najnovší komentár 25. februára 2025
- Sovka62: Kukurica s makom 8 najnovší komentár 23. februára 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 81 najnovší komentár včera 13:29
- Haji: Co dnes vaříte? Február 2025 29 najnovší komentár 3. marca 2025
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 3 najnovší komentár 10. marca 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Trik, ako jednoducho odstrániť etikety z dóz a fliaš VIDEO
-
Vyhadzujete túto drobnú zátku z fľaše oleja? Nerobte to, má svoje využitie! VIDEO
-
Nepečené kokosovo-čokoládové kocky VIDEO
-
Piškótový zákusok Včelie bodnutie VIDEO
-
Zemiaková pizza, žiadne cesto ani múka, aj tak chutí perfektne VIDEO
-
Potrebujete vyčistiť zanesenú termosku? Tieto obyčajné kuchynské suroviny vám pomôžu VIDEO
-
Jogurtové pečivo so syrovou plnkou VIDEO
-
TOP rebríčky: Veľkonočné rezy, veterník na plechu aj kysnuté koláče ako pierko. Pozrite si všetky najlepšie februárové recepty
-
Upečte na želanie: 12 receptov na kysnuté záviny. Pozrite sa na tie plnky, každý si príde na svoje
-
Popolcová streda: Dnes sa začína predveľkonočný pôst. 13 tipov, čo variť bez mäsa
-
Svetový fenomén: Ošiaľ menom dubajská čokoláda. Neušla sa vám v obchode? Takto si ju môžete vyrobiť doma
-
Praktické riešenie: 10 receptov, s ktorými pripravíte mäso s prílohou naraz v jednom hrnci
-
Na posledný fašiangový víkend: 11x slané chuťovky v znamení oškvarkov a klobás
-
Prídete si na svoje: 8 receptov na drobné slané pečivo pre všetkých, ktorí zbožňujú olivy
Nech vám naženiem chuť, tak ešte foto.
varecha.pravda.sk/recepty/harira-marocka-polievka-videore...
Segedín se dá jíst i v létě, ale v zimě mi chutná víc.
V zimě jsme dostávali domácí zabíjačku a to byl čas zabíjačkové polévky, podbradku, tlačenky, jitrnic a jelit. Jako dítě jsem nad tím ohrnovala nos. Teď, na stará kolena, vzdálena domácí zabíjačce mi tyto produkty zachutnaly.
No a k zimě patřil čas honů, dostávali jsme od známých bažanty a zajíce. Někdy i zvěřinu. Kdeže ty dávné sněhy jsou - vzdálenější než vzdálené. U škubání bažantů jsem prskala, brblala a někdy i plakala. Maminka nepovolila a musela jsem se patřičně snažit. Plněného bažanta papat ano a škubat ne?! To byl silný argument.
Jo a pečené brambory k večeři. Na kolečka a nebo na půlky, trochu soli, kmína, tuku. K tomu dipík ze zakysané smetany či jogurtu s česnekem. Hmm to je dobrota! Venku fičí studený vítr, sněží. A já mám doma voňavo pečenými brambory, česnekem a v bříšku plno a teploučko. Dám dobrý čajík. Hmm to je krásná zimní pohoda.
plus
horúci čajík z vlastnoručne nazbieraných bylín
po vymrznutí-hmm-už takých dní v zime menej:
plus štamperlík domácej..
Nech žije zima..!!
len nie dlho..:-)
Ale tiež sa teším na huspeninku. Tá v zime ked´ začne mrznúť nesmie chýbať. Máme ju radi celá rodina iba 12 ročný vnuk ju nechce ani ochutnať, ale verím,že jedného dňa jej tiež príde na chuť.
Naozaj sa chute počas života menia. Ako dieťa som polievky nemohla ani vidieť, nie ešte jesť. Naučila som sa to až pri mojich deťoch, ktoré ich museli povinne jesť a ja s nimi. A teraz na staré kolená som zistila, že nič nie je také úžasné ako dobrá voňavá polievočka! A najlepšia je tzv. "nedeľná" čiže slepačia.
A so zimou si do vody každé ráno hodím jedno magnézium s vitaminom B. Veľmi mi to pomáha - byť s dobrou náladou celý deň. Magnézium je aj v banáne, no keď je takto sychravo, treba si pomôcť aj vitamínmi. Okolo obeda si zas urobím šumivé kalcium s vitamínom D. A odšťavujem pomaranče. Dcérke som včera urobila kačacie stehno, to ľúbi, aj keď to sme piekli - nevarili :) - rada pečiem aj zeleninu v zime. A samozrejme nie je nič lepšie ako čajík keď sa dojde zvonku brrr.
Hrniec musí byť hlavne veľký, aby sa tam všetky suroviny zmestili. Lebo na začiatku tam toho musí ísť hodne - kosti, kože, mäso, zelenina.........A nie tlakový, huspenina sa musí variť pomaličky.
Lepší je hrubostenný, varí sa to tam rovnomerne. Ak máš elektrický sporák, tak je to jedno, dáš platničku na malý výkon. Ale počítaj s tým, že huspeniny sa nedá navariť málo, tak aby to mal potom kto u vás vyjedať.
super, ďakujem. Premyšlam, že ju niekedy spravim, pretože je to ovela lapeiš ako kupovana a nevedela som ako na to. A hlavne v akom hrnci to varit. Tak dakujem a potom ta pozvem na huspeninu :)
Ďakujem za upozornenie :) to by som nerada veru.