Varecháči, potrebujem Vašu radu. Čoskoro budem mať meniny a neviem čo dobré doniesť do práce kolegovcom. A nechcem to odbiť bonboniérou... Po minulé roky som mala muffinky, štrúdlu, jablkové pyté ale už fakt neviem čo spraviť. Chce to niečo, čo ľahko prenesiem v boxe na potraviny, aby sa to neprplalo, musí to byť bez čokolády bo tá sa mi roztopí počas dňa než sa koláč zje. Ani aby to nebolo s maslovou plnkou. Malo by to držať tvar - aby sa ľahko nakrájalo. Nekysnuté, lebo to mi fakt nejde. Navyše šéf je alergický na orechy, vylúčené sú tiež guľaté torty.... je to ťažké, ocením každý tip.... moooooooooc ďakujem za pomoc
Morena.jea
p.s.
čo nosievate do práce Vy, ak to teda máte v kolektíve tak zaužívané?
alebo niečo ovocné (piškota, tvarohový krém, ovocie, želé)
a najväčší úspech vždy mali cupcakes (nazdobené muffinky) dajú sa urobiť aj s ovocím a rôznymi krémami, nielen maslovými
a ešte ma napadlo suché pečivo ... aj linecké sa dá pekne nazdobiť
skús toto ja to robievam na rôzne akcie, lebo u nás je jeden koláč málo a nikdy sa mi to neroztopilo, normálne to donesiem v dózičke a k tomu upeč bábovku :-))
koláčiky,povykrajované veľkonočnými formičkami,pozliepané
dobrým lekvárom,mierne pocukrované.Nezostane ani jeden,snáď
som ťa inšpirovala.
ak by som niečo mal doniesť do práce, kúpil by som kvalitnú vysušenú klobásu 2,3 druhy (taliansky, španielsky, francúzsky prípadne maďarský typ) túto by som nakrájal alebo by som si ju dal nakrájať na menej ako 1mm hrúbky, pod 45 stupňovým uhlom na os klobásy. Rozhodil by som to na podnos k olivám, sušeným rajčinám a kockám parmigiano reggiano ........
"vajíčko"
varecha.pravda.sk/recepty/obliz-prst/7316-recept.html...
ale ak sa ti nechce velmi vymyslat, tak vyskusaj: varecha.pravda.sk/recepty/tarte-aux-citrons--citronovy-ko...
ale cesto mozes rozvalkat i na tensie, spravis na velky plech, alebo das na pizza formu na dva razy a do kremu davam i postruhanu koru z citrona a dvojnasobok, trojnasobok stavy, potom len das viac maizeny a krem je super a navrch mozes este dat platky kiwi na ozdobu, platky citronu nikomu nechutia tak ich nerob a je to spravene rychlo a je to fantasticke
inak som skusila i cesto na madeleines s ,nemletym makom, rumom a citronovou korou a na to tento krem s mensou davkou cukru a navrch kiwi a bolo to tiez dobrucke
varecha.pravda.sk/recepty/londynske-rezy/3362-recept.html...
www.mimibazar.sk/recept.php?id=33102...
www.mamincinyrecepty.cz/moucniky-na-plechu-rezy/kolac-den-a-noc...
www.mimibazar.cz/recept.php?id=1231...
www.mimibazar.sk/recept.php?id=3958...
varecha.pravda.sk/recepty/augsburske-rezy/4588-recept.htm...
varecha.pravda.sk/recepty/leopoldove-kocky-fotorecept/987...
varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovo-orechove-pite/11394-r...
varecha.pravda.sk/recepty/zltkove-rezy-fotorecept/15792-r...
k tým londýnskym rezom, ktoré odporučila sandratamer - môžeš použiť kokos namiesto orechov
www.toprecepty.cz/recept/14855-irske-rezy/...
varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-rezy-fotorecept/7568-...
www.toprecepty.cz/recept/20377-basta-bohu/...
www.toprecepty.cz/recept/18563-rezy-puncove-s-kokosem-+-v...
- ten posledný recept - ja viem, chceš bez masla, ale taký je pekný ten koláč, že mi to nedalo a veď teraz nie je ešte tak teplo, tak ten krém sa určite neroztečie. veľa zdaru! :))
Ale vážne, čo takto skúsiť žĺtkové rezy? Viem, šéf, ale ja som ho robila raz s makom a veruže bol hádam aj lepší ako originál: 250 g Hera, tak isto prášk. cukor, tak isto mak, 150 g hladká m., 5 bielkov - toto je cesto + po upečení 5 žĺtkov s 200 g prášk. cukru vymiešať do peny a na vychladnutý korpus natrieť. Po usušení žĺtkovej hmoty sa dá krásne prenášať bez toho, aby sa človek bál, že koláčik to nevydrží.
Apropo, Všetko najlepšie k tým meninám:)))