Oblíž prst

gabrielkaGabrielka, recept pridal: 18. mája 2010 19:07Ďalšie jeho recepty

Tento zákusok mám od kolegyninej mamy, je chutný, nie veľmi náročný a kľudne sa po ňom môžu oblízať prsty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Vyšľaháme si 5 žľtkov, 100 g kryštálového cukru a 5 PL vody. Urobíme tuhý sneh z 5 bielkov a 100 g cukru, pridáme do žľtkov, premiešame, pridáme múku, kakao, prášok do pečiva a upečieme piškótový plát.

2

Plnka 1: Uvaríme mlieko, žľtky a múku na kašu, necháme vychladnúť. Vymiešame maslo s vanilkovým a práškovým cukrom a spojíme s kašou, pomaly aby sa nezrazil maslový krém, dobre vyšľaháme na ľahký krém a natrieme na vychladnuté cesto. Na krém poukladáme odkvapkané ovocie a na to dáme plnku 2.

3

Plnka : Vyšľaháme sneh z bielkov a cukru,/ dáme trochu šťavy z kompótu/ nad parou tak aby pena dobre držala. Natrieme na zákusok a navrch nastrúhame čokoládu. Krájame mokrým nožom. Prajem Vám aby ste si pochutili.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 18. mája 2010 o 19:44
    tak oblíž prst robím už niekoľko rokov, ale bez ovocia...musím vyskúšať...doporučujem, naozaj je to mňam, mňam koláčik...


  • hanina, 18. mája 2010 o 20:42
    Aj ja ho mám od maminky a sem tam ho robím. Je dobrý.


  • roska, 18. mája 2010 o 21:53
    Poznám ho z nemocničného bufetu. Po každom vyšetrení som si ho dala ako odmenu.


  • dajaana, 19. mája 2010 o 09:09
    no tak po tomto recepte už dlho túžim - každý ho ospevuje, ale akosi mi ho ešte nik nedal - takže VĎAKA :-)


  • janazjarku, 19. mája 2010 o 09:14
    Tento oblíž prst som robievala strašne dávno v časoch , keď moje deti jedli koláče , potom sa zaťali a ja som roky nepiekla až nedávno sa našla koláčová obeť /môj manžel/ a tak znova vypekám. Som rada, že sa tu objavil vylepšený koláčik o ovocie, lebo práve som si lámala hlavu čo upečiem svokre k meninám pre jej priateľky :-) takže ďakujem !!


  • jolaj, 19. mája 2010 o 14:08
    Tento recept poznám, tiež ho robím s ovocím, ale drobným...ríbezle-červené, čierne, maliny, černice a najlepšie sú čučoriedky.


  • tetuska, 20. mája 2010 o 22:19
    tiež ho pečiem, ale bez ovocia - je slávnostnejší


  • lucylee, 2. marca 2011 o 08:54
    robila som, ale bez ovocia, je výborný!


  • betka11, 18. apríla 2011 o 19:09
    pekavala mamina ale bez ovocia ja super


  • katkap3, 13. júna 2011 o 15:54
    ja ho tiež robievam ale bez ovocia


  • jankakov, 10. júla 2011 o 17:47
    ja ho občas robím, ale namiesto bielkov vyšľahaných dávam na vrch šľahačkku


  • pusinka1982, 15. januára 2012 o 11:30
    Akože toho cukru (620g !) je neskutočne veľa v tomto zákusku, až ho nemôžem jesť. Neviem, kto ho teraz celý zje. :-( Škoda surovín, to si radšej nasypať cukor rovno do úst alebo radikálne znížiť dávku cukru a potom môže byť dobrý.


  • gabrielka, 15. januára 2012 o 11:40
    Podľa mňa je ho toľko kolľko má byť, keď som ho robila tak každému chutil, asi máme každý iné chute.


  • pusinka1982, 15. januára 2012 o 12:11
    Tak určite máme každý iné chute. :-) To je zatiaľ jediný zákusok, kt. som vyskúšala z netu a vyslovene ho ani nemôžem jesť iba kvôli tomu, aký je brutálne sladký. Osobne si myslím, že v zákusku nemá vynikať iba cukor, ale aj iné zložky, napr. krém, cesto atď. Pamätám si chuť zákusku Oblíž prst (mama mojej kamošky ho robieva), bol skvelý, no vôbec nie taký presladený, takže asi si ho len treba prispôsobiť podľa každého chuti. Ale však keď väčšine chutí, nemám nič proti tomu, ja len zdieľam svoj názor. BTW zo zdravotného hľadiska to je tiež dosť zlé toľko cukru v jednom koláči a to nebude dobré ani pre deti, ani pre nikoho :-)


  • 3sandra3, 17. marca 2012 o 21:03
    tento koláčik vyskúšam určite... páči sa mi


  • janka1011, 13. novembra 2012 o 17:11
    robievam ho, u nás je obľúbený, mám ho však pod názvom Čierny murín :)


  • rgdecka, 19. decembra 2012 o 13:18
    že čierny murín bože


  • rgdecka, 19. decembra 2012 o 13:20
    tak si tam daj menej cukru a hotovo



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovensko má 17 rôznych názvov pre jeden malý kúsok uvareného čreva
Aký máme vlastne my Slováci vzťah k zabíjačkovým špecialitám, aké preferujeme chute, aké sú pre ten-ktorý kraj tie pravé jaternice, klobásy, tlačenky, čo vonia viac mužom a čo ženám a rezonuje ešte pojem zabíjačková sezóna medzi Dunajom a Tatrami tak, ako tomu bolo kedysi?

Vipavská cesnačka
Prichádza zima, prídu (dúfajme) i tuhšie dni. Bude si treba dať do úst čosi sýte, horúce a zdravé. Ponúkam vám čosi, čo spĺňa takúto predstavu.

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist