Foto: vavan
Krehký koláčik dobrý aj na druhý deň ak vydrží :-)
príprava
na 190 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
3 ks |
|
250 g, alebo Hera |
|
6 PL |
|
plnka I: | |
300 g, mleté |
|
100 g |
|
1 1/2 dcl |
|
podľa chuti |
|
Plnka II: | |
300 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
CESTO: Všetky prísady na cesto spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto.Niekedy je treba pridať ešte trochu múky.
- 2
Plnka I: Zomleté orechy zmiešame s cukrom a zabaríme vrelým mliekom,pridáme rum .Plnka II: Tvaroh zmiešame s práškovým cukrom,vanilkovým cukrom,pudingovým práškom a pridáme tuhý sneh vyšľahaný z troch bielkov.
- 3
Cesto rozdelíme na 2 diely.Prvý diel cesta rozvaľkáme na veľkosť plechu okraje trochu vyvýšime aby nám plnka nevytekala. Cesto vložíme na plech vymastený olejom. Rozotrieme orechovú plnku,na ňu rozotrieme tvarohovú plnku a priložíme vyvaľkaný plát z 2 časti cesta.Okraje popritláčame.Povrch popicháme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry.190° asi 40 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tak Teba sme tu este nemali :-)), ale uviedla si sa pekne, výborný koláčik už na pohľad a určite je dobrý a chutný, ukladám
Pečenie je môj veľký koníček alebo skôr konisko :-))