Rôzne

Čo s bielkami?

leskomanka - fotkaleskomanka, 18. januára 2013

Ahojte. Mám takú otázku. Máte nejaké dobré, chutné.. recepty, kde
zužitkujem bielka? Lebo mám celkom dosť receptov iba so žĺtkami (a
tie najviac chutia) a už neviem, čo vymyslieť s tými bielkami.
Poraďte prosím :)

@zareaguj


Diskusia k téme

marienka44
My sme doma robili tzv.haboš: piskotove cesto upiect podla svojho receptu. Upeceny plat potriet pikantnym ribezl. lekvarom a na ten dat bielkovy sneh z lubovolneho poctu bielkov varenym nad parou. Na 1 bielko asi 70 g pras. cukru. Cele sa to poleje este cokol. polevou. :-)
1x marava
alexdidi
Stačí dať si do vyhľadávača a na Vareche máš množstvo výborných receptov.Ja ich mám tiež vždy veľa a vždy si niečo dobré nájdem alebo ich mrazím a vyberiem keď potrebujem.Niekoľko receptov som pridala aj na Varechu.Bolo tu už aj mnoho diskusií na túto tému.
gordonko
aj snehové pečivo spravíš z bielkou a mnou nenávidená snehová torta je bieľková
turistka
@marienka44 , dobrý nápad, ja používam zvyšné bielka na jablčník, lebo v rcp je toľko bielkov, koľko sa spotrebuje do cesta, ale potom keď zvyšné bielka vyšľahám z bielkami, ktoré ostali z rcp, tak je koláčik viac potiahnutý vyšľahaným bielkom a následne dopečený. Tiež sucháriky sú dobré, trvanlivé - tam idú bielka.
hubata
Syrové guľky:
z bielkov vyšľaháš tuhý sneh a pridáš toľko nastrúhaného tvrdého syra aby si mala také husté cestíčko. Potom už len hádžeš lyžičkou guľky do rozhorúčeného oleja a rýchlo vypražíš. Mám ich uložené v receptoch, ale neviem sama seba skopírovať, tak ak chceš mrkni sa na recept v mojom profile.
Inak ja bielky mrazím a i tak sa mi dajú krásne vyšľahať. No a aj také mrazené ich použijem na hocičo: do cesta, na obaľovanie, prilejem do praženice, nakrájam do francúzskych zemiakov, do fašírky.
turistka
dodatok a vlastne oprava:....koľko sa spotrebuje do cesta žĺtkov......
hubata
@marienka44 - poprosím ťa dať ten "Haboš" do receptov, vyzerá to na super receptík: jednoduchý, nenáročný, lacný, t.j. akurát pre rodinu Hubatých.
kata50
Ja doplním @hubat ú... Bielka vyšľahané s cukrom daj na vrch ovocných koláčov, posyp nasekanými orechmi a daj ešte krátko zasušíť.
...do palaciniek, uvarené do vajíčkovej nátierky, do vajíčkového šalátu, posekať do rybacej nátierky, do cestovinového šalátu .
enge149
vynikajúca je bielková torta-penová,je s tým viac roboty ale oplatí sa,plnka je varená nad parou,čokoládová..
marianna76
ale i do polievky môžeš pridať. Buď do zemiakovej bielej a len tak tam dať bielka. Alebo do vajíčkovej... Zápražka, kmín, voda a keď vrie, primiešavajú sa bielka aspoň toho tam bude viac.
veronika353
Když mám dost bílkú,tak dělám štafetky,bílkový chlebíček nebo francouzské karamelové kostky:-)))
leskomanka
Ďakujem krásne všetkým, určite vyskúšam, možno aj všetky :) a zvlášť sa chcem pozrieť na tie guľky od @hubata vyzerá to fakt dobre :P
Ešte raz ďakujem :)