Foto: mojack
obľúbený starý recept
Postup
-
1
Z bielkov a cukru vyšlaháme tuhý sneh, vmiešame múku a postupne celé oriešky a mandle. Do formy na srnči chrbát vyložíme papierom alebo poriadne vymastíme a vysypeme múkou. Upečieme doružova a necháme do druhého dňa zabalené v alobale vychladnút.
- 2
Na druhý deň nakrájame na tenké plátky / 3 mm / , poukladáme znova na plech a znovu zapečeme. Mala som 3 plechy. Okolo100 ks.
- 3
Okraje musia trochu zružoviet. Môžeme ešte teplé obalit v cukre ale nezbudnút oklepat. Cez sviatky je sladkého dost, tak ja to mám bez.
- 2
pod menom Biscotti .
chiccosblog.com/2010/11/biscotti-%E2%80%93-the-italian-...
Ja ich krájam na krájači na chlieb. Sú všetky rovnako hrubé a tenké.
S tým sladidlom neviem ale ROZMARíN písala , že tekuté bielka iba rozmieša, tak skús so sladidlom.