Anglické sucháriky

mojack - fotkamojack, 10. decembra 2010
Anglické sucháriky
Foto: mojack

obľúbený starý recept

Suroviny

6 ks
150 g
150 g
60 g
60 g




Postup

  1. 1

    Z bielkov a cukru vyšlaháme tuhý sneh, vmiešame múku a postupne celé oriešky a mandle. Do formy na srnči chrbát vyložíme papierom alebo poriadne vymastíme a vysypeme múkou. Upečieme doružova a necháme do druhého dňa zabalené v alobale vychladnút.

  2. 2

    Na druhý deň nakrájame na tenké plátky / 3 mm / , poukladáme znova na plech a znovu zapečeme. Mala som 3 plechy. Okolo100 ks.

    Anglické sucháriky - obrázok 2
  3. 3

    Okraje musia trochu zružoviet. Môžeme ešte teplé obalit v cukre ale nezbudnút oklepat. Cez sviatky je sladkého dost, tak ja to mám bez.

    Anglické sucháriky - obrázok 3

Diskusia k receptu

cinkla
Po nasom su to mandlove susienky a su u nas symbolom vianocnych sviatkov asi ako medovniky.
zuzanisko
mnam toto zbožnujem a určite ich podla tohoto receptu spravím :)))
rozmarin
Toto je náš klasický recept, ktorý už robíme doma dlhé roky, zdedila som ho po mojej starej mame. Ale ja nešľahám sneh, iba tekuté bielka zmiešam s ostatnými surovinami a sú takto výrobné + dávam viac orechov (zmes orieškov, mandlí aj vl. orechov). Vyskúšajte, kto ste ešte nerobili :-)) Len pozor pri tom druhom pečení - to je už vlastne iba také sušenie, aby sa Vám nespálili! Keď vychladnú sú úžasne chrumkavé, mňam...........
mojack
Ano môžu sa dat aj vlaš. orechy ale tohoto roku je ich pomenej.

Ja ich krájam na krájači na chlieb. Sú všetky rovnako hrubé a tenké.
zdezda
:-) klasika, bielkové sucháre, robievam k Silvestrovskému večeru
magdula
tiež horobím, najmä ked mi zvyšia bielky, posielala som ich často na vojenčinu a synovi veľmi chutil, ked mal službu.
evanaaa
U nás ich predávajú, mám mnohokrát pokušenie si ich kúpiť,sú tenučké a dobre vysušené, neviem, či by sa sneh dal vymiešať aj so sladidlom, rada by som ich spravila.
mojack
Každá rura na pečenie je iná, ale ja som si dala na 200 a dávala som si pozor kedy začnú hnednút a rýchlo von.
S tým sladidlom neviem ale ROZMARíN písala , že tekuté bielka iba rozmieša, tak skús so sladidlom.
lubja
tak tieto sú aj u nás vianočná klasika, mám rada keď chrumkajú pod zúbkami
klaura
jéj, aj ja ich robievam ... po vianočnom pečení ostane vždy veľa bielkov ... toto je výborný tip na ich využitie ...
marikasu
tiež ich máme radi, ale do môjho receptu ide viac orechov
dorisa
Jéééééééééééj, to musí byť správne chrumkavé.
douglas
Sú výborné, ale na mandľových biscotti (údajne sa správne jedia tak, že sa máčajú do kávy) som si vylomila zub...moja kreditka plakala :(.
galka01
...naozaj sú super, robievam často...treba vyskúšať...
milkas
Aj ja ich robievam často a u nás im hovoríme "chrupinky"
martamm
Dievcata, prave som ich dopiekla, prvykrat a podarili sa, dakujem za recept
likalu
Chcela som pridať tento recept, ale vidím, že je tu. Ja ho robím z 9-tich bielkov a na veľký plech. Koláč rozkrojím ešte vlažný na 4 diely a tie pokrájam na tenké 3 mm tyčinky a hneď suším pri 100°C, kým neštrkocú na plechu. /keď s nimi zahrkocem, musia vydať čistý, nie tupý zvuk. Z jedného plech mám 2 plech nakrájaných tyčiniek. Sú vynikajúce. Ešte chcem povedať, že k tým 9-tím bielkom dáva 30 dkg lieskovcov. S tými sa nemá šetriť
mariaklara
Ďakujem za recept, raz dávno som to niekde jedla, veľmi sa mi to páčilo, že to bolo chrumkavé, nejaké tie bielka vždy zostanú, aspoň ich využijem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia