Varenie

Čo robíte zo špenátu?

vlasatka - fotkavlasatka, 7. júna 2013

Mám na záhrade celkom dosť špenátu. Teraz,keď prší aj sa mu
darí. Poraďte nejaké typy, ako ho pripravujete (okrem klasiky-
prívarku). Chcem niečo zamraziť, ale najradšej by som ho
konzumovala čerstvý. Teším sa na vaše rady.

@zareaguj


Diskusia k téme

janara
do lazaní, špenát + cesnak + rozmarín sušený a dať na cestoviny, do slaných rolád z lístkového cesta, do mäsových rolád (kuracie, morčacie)
radost
špenát spariť-nakrájať nadrobno-urobiť bešamel-pridať žltky-sneh z bielkov-koreniny dľa chuti-na mastný plech-upiecť..
špenát v syrovej omáčke..
natali711
Ja robievam polievku, a mrazím si ho mixovaný do ľadových kociek.
ankabanka
original "spinach salad", ktory sa podava aj ako hlavne jedlo, /zapadne krajiny hlavne usa, canada,/ pretoze je syty.
zlozkou su vajicka, dressing a chrumkava slaninka.

a kedze je leto, maloco je lepsie a sytejsie!
danielas
Sparím a horúci zmixujem s nivou a cesnakom. Podávam s lososom.
Tiež výborný v quiche so syrom vajíčkami smotanou , šunkou...
2010
Tak ako sa na Slovensku cez leto prida k jedlam salat co je v sezone, v tradicnej azijskej kuchyni robia podobne co je v sezone ale teple salaty ako rychle minutove stir fry, len prehriat a trochu zatiahnut,
napriklad cerstvy spenat ( trochu rastlinneho oleja rozohriat vo woku dat cesnak osmahnut kdo chce prida trochu chilli na minutu vhodit mlade spenatove listky, ochutit ,sol, korenie alebo lyzicka sojovej omacky poprehadzovat a este kdo chce pridat na koniec par kvapiek sezamoveho oleja, 2 minuty hotovo :-)



pavelhronec
Špenát, 3 pangasi,3 strúčiky cesnaku,3 olmovcke syrecky, čierne korenie a zahustit mletymi ovsenými vločkami. pozor vôbec nesolit!!! syrecky sú slané.
hubata
Nemám síce špenát ale mangold no vďaka tejto diskusii môžem rozšíriť zbierku receptov: veď je to jedno špenát alebo mangold no nie?
lusinkab
Ja pridavam spenat do vsetkeho. Naprikald ked robim nejake maso na stave,curry, omeleta s hubami a spenatom,alebo len zlahka na oleji s cesnakom ako prilohu, plnene cannelloni so spenatom a ricottou, do roznych placiek atd. je toho dost
marianna76
ja špenát pridávam kde sa dá... aj pod mäso...pridá sa listový k udusenej cibuľke a potom až mäso, alebo do praženice,
a bude dobré ak špenát dáš do vriacej vody na 3 minutky asi... zleješ, preleješ studenou vodou, rozložíš po tácke, necháš vychlandúť a nabalíš si do sáčikov do mrazáku...

aj tu mám zopár receptov:
Frittata - omeleta špenátová  varecha.pravda.sk/recepty/frittata-omeleta-spenatova/3208...


Ryža špenátová so sušenými paradajkami  varecha.pravda.sk/recepty/ryza-spenatova-so-susenymi-para...


Cviklové halušky so syrovou omáčkou so špenátom  varecha.pravda.sk/recepty/cviklove-halusky-so-syrovou-oma...


ja mám novozélandský špenát... ešte je síce maličký ale bude ho mnoho , nevyrastá a dorastá....


vlasatka
ďakujem za tipy. Určite niečo vyskúšam. Zdá sa mi, že tento domáci záhradný špenát má celkom inú chuť ako kúpený. Dokonca aj za surova do šalátu je výborný. Žeby to bolo v tom,že je bio?
malusa
Dnes som experimentovala,zemiakove halusky so spenatom na smotane a bolo to vyborne.