Špenát na obed

aroooo - fotkaaroooo, 16. novembra 2010
Špenát na obed
Foto: aroooo

Keďže teraz tu bol špenát na raňajky,pridávam špenátové jedlo na obed.Je to podobné,ale predsa trochu iné.

2-4
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 sáčok, mrazený
1-2 ks
2-3 ks, včerajšie
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti
čo vsajú rožky
4-5 PL
 uvarené v šupke
3-4 ks, surové




Postup

  1. 1

    Do rajnice dáme olej,na ktorom zapeníme na drobno pokrájanú cibuľu a dáme zmrazený špenátový pretlak. Ten roztápame na cibuľke,obraciame.Medzitým si pokrájame rožky,pokropíme mliekom,aby sa nasiakli ale zas nie veľa mlieka,aby z nich tieklo,len aby boli vlhké,prípadne rožky ešte roztlačíme vidličkou a dáme do roztopeného a trochu povareného špenátu.Podľa chuti posolíme,pridáme mleté č. korenie a roztlačený cesnak podľa chuti /3-4 strúčiky/,zamiešame,trochu povaríme a nakoniec pridáme rozšľahané vajcia,zamiešame,povaríme,aby vajcia ztuhli.

  2. 2

    Podávame s práve uvarenými ošúpanými zemiakmi,ktoré na tanieri rozkrájame lyžicou,osolíme,na ne navrstvíme špenát /jeho hustota je ako zemiakové pyré/ a pokvapkáme trochou oleja.Ako deti a aj teraz to máme veľmi radi takto,prívarok by sme asi nezjedli.Prajem dobrú chuť.

Diskusia k receptu

abend
Poznám špenát na rôzne spôsoby ale tento nie a veeeeľmi sa mi páči, určite čoskoro vyskúšam a verím, že nám bude chutiť. Vďaka za recept.
aroooo
Som rada,že Vás recept zaujal,ja to robievam dosť pikantné/cesnak,ml.č. korenie/,až spravíte,napíšte ako chutilo.
aroooo
@an čička, z listového som to nerobila, po roztopení na cibulke to prípadne rozmixovať ponorným mixérom/no neviem ako, keď to bude horúce/ ja som zvyknutá na pretlak, no veď vyskúšaj a napíš ako to dopadlo, prajem dobrú chuť
frona
ja mixujem aj pretlakový...je potom fajný jemnučký špenátik. Z rožkami to robila niekedy moja babka. Ja bez rožkov,ale ostatné dávam všetko ako ty @aroooo
arasidka
Tak kto je špenát skoro na môj spôsob :)) Ja pridávam trošku mletého korenia a keď už to vrie, tak medzi prsty dosť mletej rasce. Tá sa do môjho receptu dostala omylom, ale nebanujeme, vynikajúco dochutí špenát. A hlavne to pečivo dodá výbornú chuť . Ako prílohu máme najradšej čerstvé halušky, alebo cestovinu.
aroooo
@ara šidka, to mčk tam mám aj ja a dávam ho "požehnane" aj cesnaku a s tou rascou a haluškami to vyskúšam, ďakujem za typ
arasidka
A ja ho uvarím tento týždeň tiež. Moji chlapi ho majú radi, vždy ho uvarím dostatočne veľa.
sisuk
Špenát milujeme, vyskúšame aj s rožkom. Ukladám
sisuk
aroooo, ďakujem za privítanie. Dnes bol na obed špenátik podľa Tvojho receptu. Rodina si nevie vynachváliť. Od dnes varíme iba tento! Rožok špenát krásne zahustí. Ďakujem
aroooo
som rada že chutilo, ja sa ho viem tiež až objesť, že musím po jedle si najprv oddýchnuť :-)))))
tatranka
S takto pripraveným špenátom s rožkami sa stretám po prvý krát.Nič mi neostáva,len vyskúšať a skonštatovať,ako chutil.Zaujímavý,jednoduchý recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia