Foto: aroooo
Keďže teraz tu bol špenát na raňajky,pridávam špenátové jedlo na obed.Je to podobné,ale predsa trochu iné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1 sáčok, mrazený |
|
1-2 ks |
|
2-3 ks, včerajšie |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
čo vsajú rožky |
|
4-5 PL |
|
uvarené v šupke |
|
3-4 ks, surové |
|
Postup
-
1
Do rajnice dáme olej,na ktorom zapeníme na drobno pokrájanú cibuľu a dáme zmrazený špenátový pretlak. Ten roztápame na cibuľke,obraciame.Medzitým si pokrájame rožky,pokropíme mliekom,aby sa nasiakli ale zas nie veľa mlieka,aby z nich tieklo,len aby boli vlhké,prípadne rožky ešte roztlačíme vidličkou a dáme do roztopeného a trochu povareného špenátu.Podľa chuti posolíme,pridáme mleté č. korenie a roztlačený cesnak podľa chuti /3-4 strúčiky/,zamiešame,trochu povaríme a nakoniec pridáme rozšľahané vajcia,zamiešame,povaríme,aby vajcia ztuhli.
- 2
Podávame s práve uvarenými ošúpanými zemiakmi,ktoré na tanieri rozkrájame lyžicou,osolíme,na ne navrstvíme špenát /jeho hustota je ako zemiakové pyré/ a pokvapkáme trochou oleja.Ako deti a aj teraz to máme veľmi radi takto,prívarok by sme asi nezjedli.Prajem dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu