Teplý šalát so špenátom a sušenými paradajkami fotorecept

babidka - fotkababidka, 17. februára 2011
Teplý  šalát  so špenátom a sušenými paradajkami (fotorecept)
Foto: babidka

Je to veľmi rýchlo urobený , nenáročný a chutný šalát . Keď ho zmiešam s uvarenými cestovinami tak máme veľmi ľahkú Zobraziť celý popisJe to veľmi rýchlo urobený , nenáročný a chutný šalát . Keď ho zmiešam s uvarenými cestovinami tak máme veľmi ľahkú a chutnú večeru .

2
porcie
5 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

200  g, čerstvý
3-5 ks, /naložené v oleji/
1 ks, menšia
2  PL, alebo mandle, píniové oriešky-podľa chuti
podľa chuti
1 PL, - petržlen alebo tymian, koriander, oregano
1 PL




Postup

  1. 1

    Keďže príprava je veľmi rýchla , pripravíme si všetky suroviny dopredu. Špenát umyjeme a necháme odkvapkať .Cibuľu nakrájame na tenké kolieska .Paradajky pokrájame na kúsky . Orechy alebo mandle posekáme nahrubo - ak sa rozhodneme pre píniové oriešky , tie necháme vcelku . Vňat nasekáme na jemno alebo potrháme rukami - kto ma ako najradšej . Koriander aj petržlen sa mi minuli , tak som použila čerstvý tymian a oregano z mojich "zimných" črepníkov.

    Teplý  šalát  so špenátom a sušenými paradajkami (fotorecept)   - obrázok 1
  2. 2

    Wok alebo väčšiu panvicu si dáme rozohriať , pridáme olej a cibuľu ktorú veľmi krátko opražíme do sklovita .

    Teplý  šalát  so špenátom a sušenými paradajkami (fotorecept)   - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme pokrájané paradajky a orechy a krátko pražíme - asi pol minúty.

    Teplý  šalát  so špenátom a sušenými paradajkami (fotorecept)   - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme špenát , trošku posolíme a miešame asi 1 minútu dokedy sa špenát nezačne na scvrkávať. Šalát je hotový - posypeme ho na záver sekanými bylinkami . Môžeme ho jesť ako predjedlo , ako prílohu alebo zmiešať s uvarenými cestovinami a máme chutné a ľahké jedlo .

    Teplý  šalát  so špenátom a sušenými paradajkami (fotorecept)   - obrázok 4

Diskusia k receptu

cica2
vyzerá supér, hneď by som si dala:)
babidka
inak : skusala som ho aj s rukolou - k tej sa hodia viac piniove oriesky a tymian , s polnym salatom/polnickom/ - tam viac pasuju oprazene lanove semiacka a petrzlen ci koriander....
frezia68
Už len pozháňať špenát a určite urobím,lebo vyzerá veľmi chutne :-)))
jarunka
Ja mam rada taketo, ale moj muz vobec. Vyskusam pre mna.
ejta
Tak toto vyzerá super. Mne by sa tam ešte hodil na plátky nakrájaný cesnak.....
jatanika
pridávam sa ... urobím si aj ja, keď sa dostanem k čerstvému špenátu...kk
babidka
@Marienka , piniove oriesky su trosku u nas problem :-) Ale ja ich kupujem v Metro , Hypernova /raz/ a uz som ich videla aj v Tesco aj Kaufland ...Daju sa kupit aj v obchodoch s talianskymi potravinami a tiez v Marks&Spencer .Su aj dost drahe , 100g balicek asi za 2€ . Chutovo sa najviac podobaju mixu slnecnice a snad- mandlii ? Ale daju sa zvacsa nahradit aj mandlami alebo oprazenymi slnecnicovymi semienkami ...velkost aj tvar maju ako lupane slnecnicove semienka .Do pesta som uz davala aj mandle aj slnecnicu ked som nemohla kupit piniove oriesky :-)))) Okrem mna to nepostrehol nikto :-)))))
monzet
Krásny šalátik!!Ako to,že som ho prehliadla?Mňam...
marianne
@babidka toto bolo tak dobre,ze by to bol hriech nezopakovat,dakujem za inspiraciu.Ostalo mi este trosku listoveho spenatu a paradajky susene som uz nemala,tak ich zastupili cerstve,je to trosku lecovite,ale vynikajuuuce....este raz vdaka


marianne
@babidka ďakujem, dobrota veľká toto. Do finálneho šalatu som primiešala ešte osmahnuté celé kuracie prsia na masle a 200g uvarených cestovín, na vrch poukladala mesiačiky avokáda a posypala hrubozrnou morskou soľou, čo som si teraz z Chorvátského Dubrovníka doniesla. Poliala oliv.olejom. Som sa dojedla, že ani dýchať nemôžem:-) Normálne som si to musela napísať, až to druhý krát nezabudnem, čo som tam ešte zalchymizovala, také dobré to bolo. Čo ti poviem, aj sobášený jedol...a pochvaľoval. Vďaka dobrá víla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia