Reštaurácie

Čo očakáva slovenský spotrebiteľ od reštaurácie?

Dobrý deň prajem, v minulosti som sa aktívne venovala fungovaniu prosperujúcej reštaurácie v Londýne. Navštívila som tam mnoho ďalších reštaurácií a uvedomila som si, že reštauračný priemysel na Slovensku je veľmi pozadu. Čo sa týka servisu, hygieny, ponuky jedál a vzťahu k zákazníkom. Momentálne sa venujem písaniu mojej diplomovej práce, v ktorej analyzujem možnosti môjho zahraničného zamestnávateľa pri vstupe na slovenský trh. K výsledkom analýzy mi veľmi dopomôžu odpovede na priložený dotazník. Kedže chcem, aby bol môj prieskum kvalitný, pokúčam sa osloviť čo najviac respondentov. Za jeho vyplnenie Vám vopred ďakujem, taktiež privítam rôzne postrehy a rady. Dotazník nájdete na nasledovnom linku :  www.survio.com/survey/d/Q3A2B1X4U7V5N4Y3D...



Za Váš čas Vám vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

julica
Vyplnený, len nechápem, načo si si tam ponastavovala sociologické kategórie vydatá, ženatý, s deťmi či bez, ti to rozbije dáta a nič neukáže, myslím si...
bubaya
Slovenský spotrebiteľ očakáva - ceny pod 3 eurá, rizoto z včerajších zbytkov, vyprážaný syr, kuracie prsia na spôsob broskyne , čínsku kuchyňu s bielou kapustou a českou sojovkou, zapečené blbosti s najlacnejším syrom, bravčovú panienku v haruľke....Ak tvoj zamestnávateľ chce preraziť a zarobiť na slovenskom trhu, odporúčam mu ísť touto cestou.
1x frezia
danielagourmetburger
Julica, len si chcem potvrdiť/vyvrátiť predpoklad o cieľovej skupine :), v Anglicku je cieľová skupina DINKY ( dual income no kids yet) a ja v tomto prieskume zisťujem či je tomu tak aj u nás.

Všetkým moc moc ďakujem :) , bubaya - nie všetci slováci sú takí, to mi aj tento dotazník dokazuje ;) , každopádne ďakujem za rady !
bubaya
Ja viem, že nie, ale práve na Varechu takí veľmi nechodia, takže tvoj prieskum nebude veľmi relevantný. Skús aj inde s dotazníkom.
danielagourmetburger
bubaya, už mám 220 odpovedí od rôznych respondentov, len mi napadlo to postnúť aj sem, lebo sa mi zdá, že ľudia čo chodia sem majú tiež relevantné názory :)
megdesign
Podla dotaznika je tvoj zamestnavatel neaky fastfood... Nech zostane tam, kde je...

"Momentálne sa venujem písaniu mojej diplomovej práce, v ktorej analyzujem možnosti môjho zahraničného zamestnávateľa pri vstupe na slovenský trh."

PS: Dotaznik som vyplnil... Asi 5 otaok malo vyznam.... Ostatne boli prieskum "FastFood" trhu na SVK....
danielagourmetburger
megdesign, v dotazníku je napísane kto je môj zamestnávateľ, stačí použíť google, prečítať si nejaké články, hodnotenia či recenzie a zistíš že mi krivdíš. Ale pravdepodobne si chcel len ohejtovať moju snahu. Tvoje hodnotenie mojich otázok je pre mňa irelevantné, pretože nevieš aké mám v práci určené predpoklady a čo nimi chcem dokázať a čo vyvrátiť. Zjavne sa vyznáš najlepšie, ale ďakujem za vyplnenie.
julica
Aha, ja sa na to pozeram uz cez statistiku a chi faktor... nevadi, deformacia. Zle som sa inac zaradila, dala som slobodna ako protiklad vydatej, nie som zvyknuta na kategoriu zadany/a :) megdesign , hadam vie ona lepsie, co chce zistit, nemyslis?
megdesign
Si sa "o-hate-ovala" sama... je to fastfood? Gourmet Burger Kitchen? Je! Dokonca "on moveable shop-floor" :D
megdesign
Ak je moje hodnotenie irelevantne, naco si sem davala dotaznik? /si mohla predpokladat, ze sa ozve hockto.../ Ci si vybera Tvoj zamestanavatel/Ty, positive hodnotenia a tie su apriori a ostatne out? :D
megdesign
@julica jasne ze vie/mala by... ale uz v nicku ma nazov fastfoodu a @bubaya jej to naznacila... /mozno to zistila z otazok, mozno z nazvu company/...
danielagourmetburger
Pretože som poprosila ľudí o vyplnenie dotazníka a nie o hodnotenie mňa, mojej reštaurácie apod. A znova hovorím, že tvoj komentár je pre mňa irelevantný. Reevantné boli akurát Tvoje odpovede na môj dotazník.
Otázky na môjho zamestnávateľa môžeš posielať rovno jemu, keď si taký hrdina a útočíš na mňa.
megdesign
Nik neutocil... Len som povedal to, co si o "prieskume" myslim a ako na mna vplyva. Vplyva na mna "pro-fast-food-ovsky". To je zakazane?
danielagourmetburger
A je to sieť reštaurácií a moveable shop-floor majú len jedno, a je to eventový wolkswagen, ktorý promuje na festivaloch (tam asi reálnu kuchyňu nedostanú, nie?) . Inak majú 60 reštaurácií po celej Británií. Pre tvoju predstavu, zjavne si si zle vygooglil :  www.facebook.com/gourmetburgerkitchen?fref=ts...
alebo  www.gbk.co.uk
a ich Head chef a tvorca Menu je Peter Gordon, aj niečo o ňom by si si mohol vygoogliť ak stále neveríš, že ide o reštauráciu a nie fastfood.
2010
Sorry nechcem ta sklamat ale mas tam zakladnu chybu v tvojom dotazniku a ako oponent by som ta rozniesol na kopytach.
Ako často navštevujete reštaurácie?*
aspoň raz do týždňa
minimálne 2 krát do týždňa
raz mesašne ?
nenavštevujem
špecifikujte
90% pracujucich slovakov navstevuje restauracie denne !
a preto ziaden gourmet street food ( na slovensku stale fast food ) nemoze prezit len keby ste ficali na gastracoch. Tym padom zabudni na lunch time trade a burger aj ked sa vola gourmet nie je preffered choice na veceru.
Aj ked sa zda ze na slovensku je market gap na gourmet street food sorry v sucastnostu nie je, jedine ak vas offer je
3 eurase =2.50 pound
isiel som na vasu stranku a myslim ze z vasej restiky neodidem pod 10 libier za burger + mini extras
 www.gbk.co.uk/menu/burgers/...
gubics
Vo svojom dotazníku sa pýtaš len na skupiny nad 40 rokov. Moje skúsenosti: každý rok trávim niekoľko mesiacov v zahraničí, a občas ideme aj do reštaurácie. Dovolím si tvrdiť, že tam stojí kompletný obed cca 10x viac ako u nás, ktorý sa dá pripraviť z tamojších surovín doma za zlomok tej ceny.
Myslím si, že okrem obedov ktoré využívajú pracovníci na stravné lístky, sú u nás reštaurácie menej využívané, ako v zahraničí. Keďže režijné náklady sú vysoké, neviem, či sa oplatí cudzincovi otvárať reštauráciu u nás pri našich príjmoch, lebo tu nemôže účtovať také ceny ako v zahraničí. Je to ale jeho rozhodnutie, za pokus to stojí.
danielagourmetburger
ďakujem za vyplnenia a reakcie, o tom sú prieskumy. Zisťujeme, či sa oplatí, neoplatí, zisťujeme či je záujem, nie je záujem. ožno by ste boli mnohí prekvapení z doterajších výsledkov tohto prieskumu. a @2010 , až taká základná chyba to nie, je pretože je tam možnosť minimálne 2x do týždňa a navyše ponúkam možnosť "špecifikujte". Doteraz však väčšina ľudí vypĺňala možnosti "raz do týždňa". Podľa mojich predpokladov nie je mojou cieľovou skupina ľudí, ktorá by chodila len v "lunch time" a netvrdím, že do nej bude každý chodiť každý deň ako v zahraničí. A Gubics, mám tam viacere možnosti, nielen 40+. Nevravím, že by to podnikanie na SVK išlo, len zisťujem, či by išlo a akým spôsobom. Moja diplomovka sa skladá z viacerych analytických častí, nielen z dotazníka, čiže preto sa veľa ľuďom môže zdať, že je nesprávny. Každopádne, ďakujem všetkým.
afataga
chcela som ti ten dotazni vyplnit, ale na otazku "zamestnanie" nemozem odpovedat, lebo nie som ani jedno z toho, co ponukas, takze sa mi bez toho neda odoslat, podla mna si si mala dat viac zalezat pri tvorbe otazok
babidka
Nuz , ja som zamestnanie sice vyplnila uplne -uplne nespravne /som dochodkyna a takato moznost tam nie je / ale na ostatne otazky som odpovedala ako som vedela .A teda som vyjadrila svoj nazor :-) Dufam , ze to pomoze ...
safran
pripájam sa k názoru, že bolo treba venovať otázkam viac pozornosti...
dotazník som vyplnila s nádejou (a ostáva mi len dúfať), že Varecháči svojimi názormi odradia zahraničného investora otvoriť novú "burgáreň" na Slovensku, aj keď sotva sme my správna cieľová skupina :-)
julica
@safran , naopak, burgre vedia byť naozaj dobré a zdravšie ako 80 percent jedál zverejnených tu na vareche. @daniela , švihaj s tou diplomovkou a potom nám ju ukáž :)
afataga
presne ako napisala @babidka , zabudla si na moznosti: dochodca, invalidny dochodca, SZČO a i.
2010
Chcel som napisat viac lebo s tym robim, ale tym ze si vymazala komentare od @megdesign - strata casu, to odzrkadluje ze nemas zaujem poznat realny stav trhu - market readiness?
Je to studenska praca cize pie in the sky , good luck
Len pozor v realnom zivote ignorovanie fundamentalnych problemov moze stat zakaznika vela penazi a ty prides o robotu.
bubaya
Nech by bol ten burger akýkoľvek zdravý, chutný a skvelý, pre mňa je to furt len burger, a to znamená žrádlo pre ľudí, ktorí sa nevedia najesť príborom.
1x ducati
julica
bubaya, neboj, k dobremu burgeru ti naserviruju aj pribor :)
micanela
vyplnene, vela stastia pri obhajobe diplomovky

a nabuduce si daj dotaznik niekomu skontrolovat, nemyslim ze je dobry
danielagourmetburger
ďakujem všetkým, čo vypĺňali, dotazník mám skontrolovaný (áno, predpokladám, že teraz všetci spochybnia aj moju školiteľku, ale tak to už na svk chodí), získala som cca 400 odpovedí, čiže prieskum by mal byť aj hodnoverný,pretože sa tam ráta s určitou odchýlkou. V prípade, že boli niektoré otázky neurčito položené, alebo som tam nemala kolónku dôchodca či podnikateľ (v sekcii zamestnanie) nejde o chybu, ktorá by ten prieskum znehodnotila. Ešte raz ďakujem.
malroxa
Mc Donald je už aj tak svetový reťazec, ktorá má len mega zisky. Nemôže si teda dovoliť zvyšovať ceny o až 2-3 eurá iba preto, že dodá domáce suroviny. Odpovedala som, že si myslím, že jedlá v Mc Donalde sú kvalitné a zdravé. Nemyslím si, že sú nekvalitné a normy určite dodržiavajú. Ale maximálne zablúdim do Mc Donaldu raz za tri mesiace. Nezdá sa mi normálne sa tam stravovať pravidelne.
malroxa
Mc Donald je už aj tak svetový reťazec, ktorá má len mega zisky. Nemôže si teda dovoliť zvyšovať ceny o až 2-3 eurá iba preto, že dodá domáce suroviny. Odpovedala som, že si myslím, že jedlá v Mc Donalde sú kvalitné a zdravé. Nemyslím si, že sú nekvalitné a normy určite dodržiavajú. Ale maximálne zablúdim do Mc Donaldu raz za tri mesiace. Nezdá sa mi normálne sa tam stravovať pravidelne.
julica
Bubaya, zrejme si ešte nejedla skutočný burger - z poriadneho hovadzieho, cerstvej zemle, zeleniny, vsetko narychlo ugrilovane… mnam
julica
Neviem no, así to nemusi byt prave rump steak. Ked budes nabuduce v Bratislave, zajdi do Regalu alebo okienka na Michalskej, robia to ludia s vasnou a je to poznat (cena cca 5 eur)
2010
@julica , preto som reagoval tak negativne na slovensku sa tradicne pomelie lacne maso na fasirku, a to je ten hlavny rozdiel medzi fasirkou a hamburgerom pomlet kvalitne maso a spravit ho na medium a ako vidis tie komentare odzrkadluju realitu, iny kraj iny mrav
pridem v apriili , pozriem- vyskusam , dik
 www.churburger.com.au
babidka
Ja sama velmi nemusim restauracie typu McDonald ci KFC - ale niekedy ich celkom uvitam ...Tam vzdy viem , do coho idem , viem co mozem cakat , kolko zaplatim a asi aku chut to bude mat . Vsade na svete maju urcity standard pod ktory nepojdu ...Niekedy je to ovela lepsia alternativa ako nejaka "Koliba" ci "Salas" ktorych je na Slovensku pozehnane a ktore ponukaju daleko horsie blafy a za ovela vyssiu cenu . Okrem toho si myslim , ze kazdy ma vzdy moznost volby - kde a co budem jest .
janger
@daniela , rada by som tvoj dotaznik vyplnila, ale z toho by si nic nemala, pretoze nezijem na Slovensku. V kazdom pripade drzim palce :-). Co sa tyka hamburgerov, tak aj tie mozu byt vyborne... Ved je dost restauracii, kde sa podavaju ozaj vyborne a kvalitne hamburgery...Ja proti nim nic nemam :-).
barra
Danielka myslis, ze by sa s tebou dalo dohodnut na zdielani vyzbieranych informacii za nejaku odmenu? Dost by sa nam to hodilo. Nie sme priamy konkurent. :) Ak ano, ozvi sa...0904906222