Varenie

Čo navariť Španielom ?

ivss - fotkaivss, 29. júna 2014

Zdravím vás .
Momentálne bývam u jednej rodinky v Španielsku kde sa starám o detičky . Čo sa varenia týka, tak varí nám otec- hlava rodiny. Jedlo je samozrejme skvelé, ale rodinka očakáva ( a teší sa ) ,že im aj ja niekedy uvarím nejakú našu špecialitu .

Tak chcela by som nejaké typy, čo im uvariť. Bryndzové halušky neprichádzajú do úvahy, kedže bryndzu tu asi nenájdem, a tak isto som skúšala nájsť tvaroh , ale výrobok ktorý som našla ( teda o ktorom si oni myslia, že to je tvaroh ) sa horko ťažko podobal na tvaroh.
A takisto poprosím typy na nejaké koláče ( okrem kysnutých, tie som už upiekla a zožali úspech ) a zákusky , ktoré sú viac menej naše slovenské .

Ďakujem pekne za rady .

@zareaguj


Diskusia k téme

obor123
Harulu,kurací paprikáš, prelistuj si varechu, určite niečo finomské určite nájdeš až až
sovka62
Bryndzové halušky im určite nevar, ani keby si sa k tej bryndzi dostala. Ešte som sa nestretla s cudzincom, ktorému by chutili, na tie skrátka človek musí byť zvyknutý. Ale halušky ako také im chutiť budú, dcéra nimi očarila Nórov, keď tam bola podobnom pobyte ako ty. Ponúkla im ich ako prílohu k perkeltu, ku gulášu a neskôr aj bez mäsa, s vajcom, so strúhaným syrom a upraženou slaninou. Keď mala odísť domov, musela navariť zásobu do mrazničky.
Myslím si, že Španielom by mali chutiť aj naše omáčky, hlavne ak by sa nepodávali horúce. Taká kôprová, chrenová k zemiakom a varenej hovädzine, to by mohlo byť ono.
megdesign
Kludne mozes aj "spanielskych vtacikov" :)) Podla mna to nebudu poznat.

@sovka , ked som robil pre nemenovanu korejsku firmu S*****G, tak som pozval k mojej starej mame dvoch korejskych kolegov-programatorov. Nech aspon raz v zivote vidi neakeho ineho cudzinca, ako rusa a nemca :) Oni priniesli ich najsilnejsiu, 21%, palenku Soju, my sme ich hostili 60% kalvadosom /slivka sa minula tyzden predtym ;)/ Priniesli Udon polievky, stara mama podavala bryndzove halusky a kupodivu si pytali duplu a recept. ;)
morenajea
zemiakové placky, sviečková omáčka, akékoľvek prívarky, z polievok kulajdu alebo paradajkovú s nastrúhaným syrom.
methi
Gulas, vepro-knedlo-zelo, svieckovu, plnenu papriku, aj obycajne leco je mnam, kapustnicu, segedinsky, ryzovy nakyp a ten naj poriadny hovadzi vyvar... tak to je asi to, co by som si teraz dala ja :)) ale ved je to take nase.
hubata
Neviem v akom veku máš deti, ale sa im zavďačíš ak im urobíš slovenskú opekačku: aby si samé mohli na ostrúhaný prútik napichnúť slaninku, niečo ako špekáčik, cibuľku, papriku a nakvapkať na ten ich biedny chlebík masť. Budú mať z toho zábavu lebo to dokázali samé od nájdenia prútika, založenie ohňa až po topinku.
hubata
.... ešte som zabudla, urob im nejaké nepečené koláčiky z receptov na vareche, pokiaľ sa dostaneš k surovinám čo nahradia slovenské.
aroooo
vepřo,knedlo,zelo - ja som bola prekvapená, že knedle nepoznali ani Chorváti, parené buchty, pérky, "francúzske" zemiaky, lángoše, vaľkanú štrúdlu,palacinky....
evanaaa
Rôzne nákypy, slané, sladké, lievance, fazuľovicu s klobáskou a údeným, a čo sa týka koláčikov, tých je tu neúrekom, ale teraz by sa hodili nejaké ovocné, ako aj bublaniny a podobne.......
bebemana
ja man dobru skusenost v zahranici s buchtami na pare plnene slivkovym lekvarom a posypane makom,tie by jedli kazdy tyzden, velmi sa mi osvedcila plnena kapusta, kapustnica hubova omacka /najprv sme Boll nazbierat huby/
bebemana
k tomu zemiakove lokse, segedinsky gulas,plnena Paprika a rozne jedla so sampinonmi.dufam,ze SA ti podari tvoju rodinu v spanielsku nasytit a zebudu na tvoje jedlo dlho spominat event.chciet to jest kazdy tyzden.
2010
Moj mladsi syn bol velmi spolocensky ked chodil do skoly , a tu je taky zvyk , ze decka chodia prespavat na weekend ku kamaratom
( sleepover), takze sme mali casto niekolkych doma. Najvacsi uspech mavala sviekova na smotane, gulas aj segedinsky, privarky - zelena fazulka, fasirky, rezne - zemiakovy salat ( tu sa polievky nejedia) a akykolvek kolac, a jasne ze palacinky a sisky.
2x hubata a huck
slavka2012
Pollo con crema - Kuraci paprikas s haluskami, orechovy, tvarohovy alebo kakaovy zavin - arollado de nueces, queso, chocolate...