Rôzne

Čo na Silvestra?;-)

elalea - fotkaelalea, 28. decembra 2014

Čaute....aké menu chystáte na prelom rokov?dajme si inšpirácie....

@zareaguj


Diskusia k téme

terinka55
Klasika. Zákusky, chlebíčky, ovocie, kapustnica, rezne. A hlavne domáca pohoda v kruhu rodiny.
zitar
Tak s týmto si lámem hlavu už asi tri hodinky. Ale prišla som na toto:
predjedlo - gratinované rybie filé na šaláte z rukoly - mini porcie,
hlavné jedlo - opečené marinované karé s volským okom, opekanými zemiakmi a oblohou z čerstvej zeleniny.
Potom počas večera pomazánka z nivy a uvarených vajec, klobásové očká, mäsová bravčová roláda a polnočná kapustnica.
jozka2
Silvestrovske pohostenie sa u nas nesie v znameni svedskych stolov.Hlavna je dobra kapustnica s vela sus. hribov,kapusty sunky a klobasy.Ostatne su jednohubky na rozne sposoby a teple robim mini dogs obalene v listkovom ceste skor pripravene a tesne pred podavanim upecene,tiez ako jednohubky a vyprazane tycinky plnene spenatom a feta cheese.Ostatne su rozne jednohubky s dippom roznej chuti a kazdy si berie co mu hrdlo raci,sladke aj slane,ci ovocne.Jablka a hrozno s roznymi syrmi.Ku kave je ovocny kolac na zakusenie s lahkym kremom.tento krat salat nepodavam.
janea
Tradicne peciem na Silvestra chlieb a bude kapusnica s hribami a slivkami, (na stedry vecer sme ju nemali) no a vecer oblozene chlebiky, ovocie, oriesky a asi si urobime tiramisu.
kukulienka71
Určite bude kapustnica od môjho muža a upečiem pagáče od @jerice. Moc toho teraz nechystám, hostí tu nebudeme mať, ideme do ulíc väčšieho mesta prežiť neopakovateľnú atmosféru vítania nového roka 2015:-) Želám vám všetkým veselú zábavu:-) A na Nový rok na obed nejakú minútku z chudej bravčovinky s anglickou zeleninou;-)
marcel83
Asi klasika. Ocka (ja davam pecivo, maslo, sardelovu pastu, klobasu, sejra, uhorku, papriku v oleji, olivu, slanicek a chilli), kapustnica, este robime aj kapra na masle, v cesticku + salat zemiakovy. Slane oplatky mame vlastne, slane pecivo neake. Sladke zostalo od vianoc, resp. robi sa tolko, aby zostalo na Stalloneho :)
tinca
j@elalea na večeru tradične oblátky, losos v orechovo.syrovej krúste,kapustnicu, dobrý zákusok /pistáciová torta/,kávička. No a potom narobím rôzne jednohubky, s lososom,ančovičkami a šunkou. A slané tyčinky z pľundrového cesta.Ovocie, oriešky, suché pečivo a.p. A hlavne dobrá náledy k šampusu:)
rulik
rozmýšľam, že kapustnice bolo dosť a žiada sa mi kuracej polievky so zeleninkou, hlavný chod ma nenapadá , ale potom na večer tam mám údený br. jazyk asi uvarím, a láka ma salámová pomazánka, medovníkov bolo tiež dosť tak možno grilážky
a bude vec vybavená, kúpil som tužkové baterky, tak ma nič nemôže zaskočiť
radox1
zabudol som dopisat-po polnoci kapustnicu.
radox1
suhlasim,ako som napisal-dochutenie masa je samostatna disciplina.normalnu-nasu horcicu by som tam nikdy nedal,lebo obsahuje kysle zlozky co naozaj moze celu masu narusit.
1x radox1
radox1
ten ,kto sa masu rozumie vie,ze 2-3 tyzdnova odlezana svieckovica vykazuje upne inu farbu,ako ta krasna cervena, skoro este tepla na pultoch v obchode.
1x radox1
rulik
@radox1 máš pravdu na povrchu môže zmeniť farbu ale na reze bude červené, to mi nevyvrátiš, a nebudem robiť niečo čo sa má jesť surové z niečoho oslizlého, po čom budem celý Nový rok bliť
marcel83
@rulik svieckova (duplovane hovadzia a vlastne aj celkovo maso) je lepsie, ked sa necha "vyzriet". Treba chlad okolo 0-3 stupne a nebude "oslizla" ;)
marianne
silvestrovsku kapustncu so susenymi slivkami,s klobasou a masiskom,opiteho izidora ku kavicke,nejake jednohubky - riadne slane a dobre pitivo:-)
radox1
urob si rez na cerstvej a na odlezanej,a uvidis ten rozdiel vo farbe.nastastie mam masiara,u ktoreho ked si kupim svieckovicu, je ochotny mi ju nechat u seba dozriet .
paploska
jelení guláš, krabie kanapky, chlebíky s cesnakovou pomazánkou a oblohou, asi laskonky a ešte asi rybia paštéta :-)
paploska
@marcel 83 mám ho doma, ale večer ti ho napíšem. ale určite viem, že tam ide treska asi 150 g čerstvej a údený pstruh. tresku teraz mali v tescu a pstruha by si mohol zohnať v bille :-)
marcel83
Dakujem a nedalo by sa skor :) Lebo sa chystam do obchodov na pyrotechniku a suroviny na kapustnicu, tak by som to mal jednym vrzom. :)
paploska
Marcel na 6 misiek potrebuješ 130 G údeného pstruha, 70g tresky, 4 pl horčice, kôpor, šťavu Z limetky A 100 šľahačkovej smotany, 1 str cesnaku, 2 pl mletých orechov, soľ A korenie. Všetko vymixuj A var V rúre vo vodnom kúpeli 40 min. Na 160 st . Daj vedieť či chutila.
amelie
kapustnica, po polnoci vylezieme s manželom na Slavín ako každý Silvester, je odtiaľ nádherný pohľad na mesto. Šampanské otvoríme až po návrate, dáme si k nemu hrebenatky a čokotortu murín v bielej košeli, recept ešte zo socíka... A spomienky...
marcel83
@paploska super. Dakujem. Idem zhanat udeneho pstruha, bo nemali. :/ A ked nebude, kupim zajtra pitvaneho neudeneho a doma zaudim teplym dymom v panvici. Este raz dakujem.
elalea
....ste mili,ze ste sa podelili o svoje plany na menu pri oslave Noveho roku....ja to tento rok namierim inym smerom,vlani som "zbuchal"slanu tortu podla inspiracie dievcat z varechy;-),no tento rok spravim sushi...nebude to klasicke zo surovych ryb,ale kvoli detom to spravim z upravenych surovin.napr.losos a tuniak udeny,kalamare z konzervy,filety zo sumceka v oleji,chobotnicky tiez konzerva atd.....+ wasabi + nakladany zazvor + kikoman sojovka....starsia dcera sushi(original)zboznuje,a mladsej je to fuk,ta "zosrotuje aj klince" ked vidi starsiu ze to papá....a este poznamocka pre @ kukulienka71:ides do Pesti?zaaaaaaaavvvvvviiiiidddddiiiiiimmmmmm;-D