Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 14 najnovší komentár dnes 09:23
- Zuzanna17: Vianočné oblátky 6 najnovší komentár 11. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Katka4: Hľadám recept na dánsku tradične vianočnú pochúťku 3 najnovší komentár 2. októbra 2024
- Daniela15: Marhuľový kompót 2 najnovší komentár 20. septembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete a uskladňujete? November 2024 14 najnovší komentár dnes 09:23
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 445 najnovší komentár včera 11:55
- Pumbaa: D-manosa na močové cesty? 21 najnovší komentár 29. októbra 2024
- Slnecnica1: Suché oči 16 najnovší komentár 21. októbra 2024
- Dm: Parná rúra 6 najnovší komentár 16. októbra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? Október 2024 192 najnovší komentár včera 11:55
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Rýchla obedová omeleta Maroša Molnára
- Rezne naopak
- Halloweenska bábovka +fotopostup
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou +video
- Fit bryndzová nátierka plná proteínov
- Bezlepkové slivkové gule zo zemiakového cesta +video
- Bezlepkové lokše s kačacou pečienkou a karamelizovanými jablkami
- Priveľa námrazy v mrazničke? Pomôžte si od nej týmto malým trikom VIDEO
- Kulajda VIDEO
- Falošná držková z hlivy, polievka pre všetkých, ktorí sa hovädzím držkám vyhýbajú VIDEO
- Efektné kvetinky: Cesnakové hrianky, ako ste ich ešte nerobili VIDEO
- Zapekané rezne so šampiňónmi a s cibuľou VIDEO
- Sýte jedlo za pár minút? Stavte na klobáskový guláš s fazuľou VIDEO
- Banánový chlebík s brusnicami a bielou čokoládou VIDEO
- Drahá surovina: 12 zákuskov bez masla. Do týchto krémov ho nepotrebujete ani gram
- Navarte si rýchlo: 11x nenáročná teplá večera. Do polhodinky už môžete jesť!
- Rýchlovky aj klasiky: Čo variť tento týždeň cez pracovné dni aj predĺžený dušičkový víkend
- Chutí celej rodine: Keď neviete, čo navariť, kura na paprike to istí. 9 receptov na obľúbenú klasiku
- Strašidelné Pečie celé Slovensko: Budú sa piecť aj rakvičky. Máme recept aj dobré rady známeho cukrára z českej verzie sladkej šou
- S pomocníkmi v zálohe: 9x jablková štrúdľa rýchlo a jednoducho. Takto ju zvrtnete aj v strede týždňa
- Niečo aj pre padavky: Máte jablká nevhodné na skladovanie? Toto je 10 tipov, ako z nich mať úžitok
Miluju peceny kridylka, ktery nepecu ja, ale mam je kdykoliv si reknu. Nepotrebuju k nim nic, max bramborovou kasi . Krasny je mas!!
Pecenou cizrnu znam, ale takhle ne. Ovsem ted uz jo a jasne to vyzkousim, cizrnu mam rada. Diky za inspiraci!
Ďakujem ale sú tam aj horné stehná nejak sa stratili ..ja zase k nim musím mať ryžu a kompót ..no dneska len tak s tatárskou. Taká dobrota k filmu ..mňam ! 😊
Zemiaky na kyslo s medvedim cesnakom, lahodný karbanátok a oval bieleho chleba
...toto dnešné jedlo má poučný príbeh:
... dnes, skoro z rána, som mal dohodnutý "styk" s bankou. Pretože ja som celoživotný nevodič odviezla ma tam manželka s tým, že ona si ide vybavovať svoje záležitosti (prišla domov s "novými" nechtami) a ja sa vrátim mestskou dopravou.
Tak som v banke všetko úspešne vybavil, v centre som nastúpil do trolejbusu, štikol lístok a posadil sa na voľné sedadlo, takzvanú "štvorku". Vedľa mňa sedela pekná tridsiatnička, ale ešte celkom zachovalá 🙂 takže som už skoro začal nenútene konverzáciu o počasí,keď sa oproti začali rozprávať, pravdepodobne nevesta so svokrou, ktorá jej vysvetľovala ako sa zahusťuju zemiaky na kyslo s ky. smotanou. Samozrejme som si to rád vypočul a pred očami už sa mi premietalo čo a kde doma mám aby som nám ich dnes tiež pripravil. A obohatil som ich o pridanú hodnotu, karbanátok z bravčového mäsa.
... takže buďte pozorní a všímaví všade, aj v MHD a určite sa vám podarí uvariť nečakané ale kvalitné jedlo!!🙂
varecha.pravda.sk/recepty/koprove-brambory-s-prepustenym-...
...ani netušíš ako si mi týmto príspevkom pripomenula jedlo, ktoré som v minulosti často robil z lenivosti
...aj som tu jednú verziu v r. 2014 pridal... akurát ja, ako hrdý Slovák, som to obohacoval o čerstvú bryndzu, v ktorej moc a sila Slováka ukrytá je!🙂
...a vtedy som ešte pridával ako bonus hudobný klip
varecha.pravda.sk/recepty/take-slovenske-take-jednoduche-...
...a tak som nám tieto obyčajné zemiaky s bryndzou urobil aj dnes...a neľutujem!!🙂😋
...gril Camembert a solené hranolky 😋
No joooo, když já to máslo tak rada :-) Ale jsem rada, ze se ti tak jednoduchy a vyborny recept libi! Zadny rec neni dogma, proč si tedy nepřizpusobitvlastní chuti a potrebam :-)
Musim zas nekdy, nejlip co nejdriv, uvarit. Dokonce jsem na to i nedavno vzpomnela. Bylo to vyborne.
Seged klasik😋
...info pre @kimlo :... žiadna ČSN, všetko len tak "od oka"!🙂
... perlička:...toto je posledné jedlo z našej domácej ky. kapusty ročník 2022-2023...bola mimoriadne vydarená a asi preto sa tak rýchlo minula...po iné roky vydržala aj do augusta
... budeš mi v lete chýbať, kapustička kyslá!!!☹️
Tiež som sa práve rozlúčil s kapustou zo suda, spravil som segedín, pár pohárov kyslej kapusty som zasterilizoval a zvyšok som spravil zabijackovu kapustu do pohárov, s kolenami. 😋
varecha.pravda.sk/recepty/kuracie-kusky-v-korejskej-omack...
A tak jsem jí vyhověla. Když nepřijde syn, budu mít jeste jednou:-) Aby byl oběd komplet, přidala jsem korejský, okurkový salát. A protože jsem milovnicí nakládacek, tak sezona nesezona, musím je občas koupit. Jak lahodný den dnes :-)
Agave mi nekvitne, ale ked kvitne skalna ruza, tiez sukulent, potom zahynie. Ale mam ich mraky.
Dnes bude zeleninové karí s ryžou. Včera som piekla baklažán, ktorým dnes ( ošúpaným ) zahustíme karí, dodá to akoby trochu údenú chuť. Už sa teším, mňam .
Tu rýži s nudličkama miluju od roku..... dávno, naučili me Arabové. A ted se zasmej, chci si udelat k obedu s kurecim satay v burakove omacce. Ale fakt to vím uz od vcera a ty mi je sem dneska vložíš!:-)
...no a predchádzal tomu Vývar z domáceho králika s krupicovymi haluškami
...info pre pani @mijaita...krupicu som mierne opražil 🙂!
...
Ona pak ta krupice má takovou lehce oriskovou chut, je lepsi, vid?
Jako celek, s nudličkovou rýží
... pekná praca
Ha ha ha …mali sme rovnaké chute. Satay vyzerá chutne!
:-) :-) :-)
Jablkové so škoricou a lekvárové. Boli dobré, výnimočne sa mi podarili. Zjedla som znkaždého hneď po dve …. :-)
... poctivé Slovenské halušky s bryndzou a opraženou domácou slaninou...
...a k tomu nepoctivé kyslé mlieko (Acidofilne)
Mám z tohto "zmiešané" pocity!!
Poznámka:...ale ojedol som sa tak, že som si aj asi polhodinku zdriemol😋🥱
- je naozaj chutný.
Poznámka:...ale ja viem, že bol z králika a bol výborný🙂
...ja som "spolupracoval" s wokom... krásne sa z neho šíri vôňa 🙂
Páni Hudaček, Regenda a Hlavaj, a môj syn (v modrom tričku) spriateľkou
Z PH take vune a navic, ve woku bych toho kohouta delala 2 dny :-)
Vzdycky se mi libily, rc mam, nikdy jsem nezkusila. Tak snad uz se do nich nekdy pustim!! :-) Mas je krasne!
Nebyly tvrde?
Nie, boli mäkulinké a zvonka chrumkavé👍Každý chválil.
Tento pita chlieb je super jednoduchý a bleskovo upečený. Určite raz skús!
Krkovička len ochutený chilli olej a soľ ..ešte ryžu spraviť a bude parádny obed
Veeelmi vydareneeee!!
mas ho na svem blogu?
Silný hovädzí vývar s drobnou koreňovou zeleninou a haluškami....
...a Šúľance!😋😋
Dali by ste si!... čo??...tak si ušuľajte!!😄
Guľašova s párkou...
...a Kelovy prívarok, fašírka, pivo😋
Domáce Tortilly @egreska
Pekný slnečný deň všetkým!
... pečené kuracie stehná
...bude aj na zajtra (dúfam!!🙂)
Dnes bolo “kuchynské voľno” :-))
Prechádzka, slniečko a keďže v noci po niekoľkých mesiacoch trochu spŕchlo, tak aj čerstvý a svieži vzduch!
Plnené gule so šamipiňónmi a červenou kapustou ako príloh
...dojedam čo chladnička uschovala z víkendu
... manželka "zahájila" diétu, takže budem "dojedať" ešte najmenej tri dni 🙂
Ja tak isto. Tiež recyklujem kde sa dá. V prvom rade z presvedčenia, a aj kvôli peňaženke. Tu (Švajc) išli ceny potravín citeľne hore. Diétou mi našťastie nikto nehrozí 😂
Dusená kapusta, krkovička a zemiakové šúľance.
...ja keď robím šuľance (tu, u nás na Slovensku, kde ceny potravín radšej nekomentujem!), tak si občas urobím aj zopár maxi, dlhých a dám do mrazničky...a keď sa mi to hodí ako príloha tak je to rýchlo, chutné aj efektné
... pozdravujem a som zvedavý komu budeš fandiť vo finále!! MS v hokeji kde sa stretne Švajčiarsko so Slovenskom 😄
Kačacie stehienka po 3hodinach ..mňam :))
To vyzerá geniálne 😍
... Slaninou prešpikované bravčové karé v pikant oliva omáčke a k tomu knedlík až z "Karlovych Varov"🙂😋
Vieš si asi predstaviť ako dnes budem fandiť Švajčiarom? Sused oproti nebude asi chápať. Alebo mu to dôjde.
...dva hrste jarnej kapusty opraženej na karameli, mäsová guľka s ryžou (vydala mraznička!), opečené zemiaky so zbytkom škvariek a decko piva😋
Poznámka:...asi si idem na hodinku zdriemnuť...vonku jemne prší a šuchot kvapiek na okenný parapet mi "tlačí" na očné viečka 🙂🥱
ze té o pjeci :-)))
...musel som vynaložiť veľa úsilia aby mi kusok ostal🙂...podarilo sa!😋
to bych ti od toho rychle pomohla a hrnicek obdivovala az zavidela, je krasny!
Teraz si pochutnávam na kafíku a čokoláda.koláči. Teraz vonku (konečne) prší… znova sme vytiahli bundičky.
Akosi som poplietla fotky. Takže ešte raz :-)) Šalát z rajčín, uhorky, avokáda, fazuliek a syra. A olív.
Dobre si navarila, ALE najkrajšie sú aj tak tie Tvoje rybičkové misky! Vždy keď ich vidím tak sa pohľadom poteším 😍
Luxus v krasne misce, uz se taky tesim na nejaky salat.
1. Dnes bude paprikáš s kolienkami (možno halušky uvidím) polievku operatívne vymyslím. Možno yayla alebo falošná tarhana
2. Zajtra bude ramen. Dnes budem robiť naň vývar a naložím si mäso, vajíčka sú naložené od včera.... Už teraz sa teším ako na dnes tak aj na zajtra. Pekný víkend všetkým
...a rozpracované mám toto:
(...na to, že na jedno oko skoro nič nevidím a druhé mám prelepené, celkom rovné...nie?)
...s mladou kapustou výborné!!😋
Rozmýšľam či to vlastne patrí do tejto témy skoro všetko som varil včera až predvčerom 😂 dobrú chuť a príjemný zvyšok nedele.
Mladá cuketa v struhanom syre, zemiakové krokety (mrazený polotovar ☹️), šalát z čiernej šošovice (bude aj na zajtra na raňajky pre manželku)
S černou čočkou ted v tyhle dny laskuju, ale rajče chybí. Uvidíme, ale slíbila jsem si a sliby se mají plnit, ze jo! :-)
livewithanny.cz/salat-z-cerne-cocky-beluga-dmbio/...
...robil som niečo podobné... jednoduché
Čerstvá ryba, hrášok na masle (mrazený), pečene krokety (polotovar). Aj tak sa niekedy musí dať 😇
...áno!!!... prečo si občas nepomôcť polotovarom?
... lenže všade sa nájdu, ja som si ich nazval, "nešťastníci", ktorí ti pohania aj cestovinove kolienka pri paprikáši a pri tom si k nemu v živote neurobili domáce nokerle!
... chvála Bohu tu som sa s tým ešte nestretol
"Keď je človek nešťastný bolí ho aj smiech!! (...alebo tak nejak 🙂)
... pekný zbytok sviatku želám
Inak @haji vas vsetkych pozdravuje, ze sa coskoro vrati.
Ďakujem za milý komentár. Za tie roky mám už odskúšané a vybraté niektoré polotovary, ktoré ma presvedčili svojou kvalitou a ktoré “viacmej” pravidelne kupujem.
Sú dni kedy nie je čas alebo chuť pravidelne všetko čerstvo variť, ale hlad je a to pravidelne 😊 tak si treba vedieť pomôcť. Ten obed bol na stole za 25 minút. Toľko potrebovali tie krokety. Medzitým som obalila a vysmažila rybu, udusila hrášok.
A takí tí “neštastníci” majú aj u mňa súcit. Treba si života vedieť aj užiť.
Prajem Ti pekný večer
Ďakujem za pozdrav. Beriem si to osobne 😂. Fakt tu už chýba!
Prekladané zemiaky 😋
Takto to začalo...
... takto to pokračovalo...
...a takto to skončilo!🙂😋
milujuuuuuuuuuu!! (ty brambory) :-)
... perfektne kombo 😋
Ja som si to ešte hojne pokvapkala čili oliváčom.
Veľmi pekne ďakujem.
Pytlík tvrdého pečiva, spíš chlebového, jsem vysypala do vody. Rychle se vsechno rozmocilo. Rozmixovala, pridala namočené houby a zelené lusky. Nechala varit s pridanim kmínu a soli a lžičkou hovezí šťívy, Nakonec vytunila vaječnou jíškou na másle. Syté, výborné jídlo s žitným rozhlíkem.
... si mi pripomenula s tou chlebovou polievkou detstvo... takú nám robila mamka a furt sme si s bratom pridávali
... už som dávno, dávno nerobil lebo manželke nechutila...ale čoskoro si určite urobím (nesľubujem!🙂)
...a mám na ňu aj štýlový hrnček
... dobré bolo😋
Hrnek je krasny, obcas jsou i nekde jeste ke koupi. Ale uz ne asi tak hezké. Recept na hrnku je uplne jiny, ja ten chleba mam v podstate jen jako chutový a zahustovaci zaklad, pak uz tam davam uplne jine suroviny nez korenovou zeleninu. Jo a jeste pak do talire lzice zakysanky. Jsem polivkova, takze si dobrou polivku kdykoliv rada uvarim.
...aj u nás musí byť aj polievka, niekedy "len" polievka!
...dnes som robil jednoduchý zeleninový vývar so zemiakom a trochou cestovín... úplne stačí...zasýti a zahreje
...bude aj na zajtra
Ale bez Bešamelu, nemám ho rada.
Výborné jedlo, len sa blbo servíruje 😊
varecha.pravda.sk/recepty/okonomiyaki-fotorecept/63988-re...
Viem, že tu máš recept. V podstate robím rovnako. Len do cesta používam dashi. To je asi jediný rozdiel. Musím povedať, že tá chuť opečenej slaniny a katsobushi je úžasná kombinácia a samozrejme aj kewpie a okonomiyaki omáčka (mám kúpenú, nerobil som doma)
... zaujímavé... vidím prvý krát
...ja už sa do takýchto, pre mňa "experimentov" nepúšťam
... keď už "placku", tak len takú, našu, klasik zemiakovú 😋...ako dnes ku hrstkovej polievke 🙂
Tech variant je vic, co tak sleduju a videla jsem. Jiste rada nekdy udelam podle tebe. To je vlastni invence nebo mas nekde najite? Mne ty placky neskutecne chutnaj!
U @stefanm nezastavuj, to je konzerva :-)
@mijaita (1.6.2023 16:08) ano katsobushi by pre teba asi nebolo a v kombinácii s dashi by ťa to tiež asi nepotešilo 😂 Ako píšeš nenašiel som dva recepty na okonomiyaki, ktoré by boli rovnaké. A to nehovorím, že som bol dosť prekvapený keď som zistil, že toto čo robíme obaja je Osaka štýl a potom je ešte aj hiroshima štýl a ten je teda zasa úplne iný....
Mam rada rc, ktere jsou variabilni. Pokud ne, tak je z nich vytvorim :-) Zadny rc neni dogma preci, ze? Ale libi se mi tam ta slanina, to urcite zkusim. I kdyz teda kaloricky masakr s tou majonezou :-) Tak jo, zitra nebo pozitri kleftiko :-)
Aj použitie slaniny alebo tenučkých plátkov bôčiku sa líšia. Ja keď dám cesto na panvicu ho utlapkam a na vrch plátky slaniny a potom otočím. Zdá sa mi, že to tak máš aj, napísané v tvojom recepte.
Mam, ale naposledy ho tam nechteli, tak jsem na to zapomnela!! Ono je to i tak dobre. Ale braborak tak delam. To mi nezakazou :-)
Dnes ešte neviem čo bude… nieje veľa času, tak asi niečo rýchle… :-))
Kelová polievka s údeným rebrom...a musím sa priznať, že som zabudol, že to rebro je už dosť slané a, samozrejme, som ju presolil...ale je to tak na hrane, že sa pri jedení netreba mračiť 🙂
...no a potom ešte lahodnú kôprovku, ktorá bola tak fantastický chuťovo "doladená", že lepšie sa už nedá...fakt!...a k tomu trhané mäso... výborné 😋🙂
... (knedlík kupovaný ale veľmi chutný)
Inak uz je jun.
Špargľa - Nemecko
Slanina - Taliansko
Šampióny - Holandsko
Petržlénová vňať - moja Terasa 😇
Zemiaky - Švajčiarsko
Kuracie prsia - Francúzsko
Prajem Vám všetkým na Vareche pekný, slnečný a pohodový víkend
... čo sú tie "ozubené koleieska"??...ha?🙂
Narutomaki... Japonský rybaci koláč. Je to chuťovo podobne ako surimi
Tvoje jedlo vyzerá veľmi japonsky a veľmi chutne. 👍
Ďakujem veľmi som sa snažil a veľmi zháňal japonské ingrediencie na kitsune udon. Okrem spomenutého narutonaki aj inari čo je vyprážané marinované tofu.... A togarashi (tzv. korenie siedmych vôní...)
To je lilkovy salat podle Reku, keftedes tady