Rôzne

Cesnak

arasid - fotkaarasid, 23. mája 2014

To už naozaj z nás robia úplných bláznov?


 www.topky.sk/cl/10/1398885/Podvod-v-supermarkete-MAD...

@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
presne o tomto to je
klamstvo na kazdom kroku
skuste si napríklad pri masovom pulte pytat doklad, kde zilo zviera,ktoreho maso idete kupovat, ci a ako bolo liecene a podobne
alebo si pri vedlajsom pulte pytajte zlozenie nejakého vyrobku, okrem predavacky si vas podaju aj ostatni kupujuci
zahmlievaju co sa len da
smutne, ale realita
bubaya
Čítať, kontrolovať, nekupovať, bojkotovať. To je naša jediná zbraň.
arasid
píše sa tam o pokutách za takúto vec. Ja by som im dala pokutu 3OO,-euro za každý takýto balík cesnaku!
denyany
Naozaj si na nakupovanie vyhradím viac času ako doteraz a budem viac čítať, lebo keď až doma zistím, čo som naozaj kúpila, bude už neskoro. Je to nehorázne, čo si niektorí predajcovia dovoľujú! A áno, je to tak asi vo väčšine prípadov, že ak chcete kúpte, držte hubu a zaplaťte, žiadne pátranie po pôvode a pod.
evanaaa
Ja som kedysi aj kúpila asi dva-tri x tento cesnak jednostručkový v tom košíčku, lebo iný vtedy okrem čínskeho tuším ani nebol, takže by som sa najprv podivila, že či už aj Slováci - a potom by som si lepšie pozrela , čo sa ešte na etikete píše, ak by som ho ale nepoznala, je možné, žeby som sa aj dala oklamať. Mne dlho trvajú nákupy ( priemer hodina v superm., aj viac) len preto, že čítam všetky etikety, zloženie a aj obsah cukru a sacharidov, ako aj dátum spotreby. Mala som k vôli tomu na krku aj lupu ako prívesok v hlave sovy ale som ho stratila, odopol sa mi, pomohol mi čítať tie drobné písmenká.
hubata
Nakupovaniu v hyperbordeloch sa od ich vzniku vyhýbam: majú obrovské skladovacie hangáry a už to je "záruka" toho že ani jedna potravina nevyjde navnivoč, ale sa všetko pomrazí a kombinuje na peny, pomazánky, okrajuje sa a prebaľuje. Už to mi je podozrivé keď je zelenina pobalená vo fólii napr. paprika po 4 kusy ..... zákusky z každého druhu jeden kus....., 2 klobásky, 2 hurky, 2 jelítka zabalené do fólie .... na kocky nakrájané, okorenené bravčové - ako piknikové balíčky. Zbytočne kukáte na zloženie, potravina nie je tá istá ktorá je deklarovaná na obale, nemôže teda sedieť ani krajina pôvodu, z akého je to chovu........ To aby nosil človek so sebou notbuk a mal vysokoškolské vzdelanie chemického smeru aby vedel čo má obsahovať želatína, čo ešte je želatína a čo je už otrava aj pre psa????

Naproti tomu malé samoobsluhy dostávajú tovar malými dodávkami, nie sú tak ani priestorovo, ani počtom zamestnancov vybavené aby mohli prebaľovať potraviny, predavačky sú po celé roky tie isté, stabilné zamestnankyne, pohybujú sa po predajni, je možnosť sa ich aj niečo opýtať.
Keď hyperbordelový rozhlas zvoláva pokladníčky k pokladni, myslíte že ich volá od kávy, alebo režú papriku na kocky do nejakej peny, mixujú pomazánky zo zbytkov, pária zákusky..... Už len tá hygiena: v noci sa ukladá tovar všelijakými brigádnikmi, máte na pultoch pomiešané topánky, tričká, gaťky s potravinami, práškami na pranie, vtáčim zobom, záhradníckymi nožnicami a semenami. Už som videla aj konské sedlá a deky.

A to všetko je uložené v jednom sklade .......