Varenie

Čerstvé ančovičky - sardely

ajuschka - fotkaajuschka, 26. októbra 2012

Ahojte,

v obchode som naďabila na mrazené (čiže dajmetomučerstvé) sardely. Mnooo a teraz rozmýšľam že čo s nimi, lebo ako pozerám, tak pozerám recepty, kde sú použité ančovičky buď naložené v oleji alebo v soli.

Tak poraďte ako si ich naložiť, alebo čo s nimi? okrem typických bulharských smaženiek :)

Aja

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
no keďže sú to rybičky bez chuti, tak sa práve preto nakladajú do soli a do oleja, alebo sa urobia ako bulharské smažienky. Tiež neviem iné využitie. No keby som ich trebárs dostala a nevedela čo s nimi, tak by som si zarobila paprikovú múku, prihodila trochu soli, čierneho korenia a kmínu, dobre ich tam poobracala a vysmažila v horúcom oleji. Možno by to šlo aj v rúre, ale určite by to nebolo ono. Daj vedieť, aspoň foto sem potom prilož.
huck
@ ajuchka, môžeš si urobiť sardely v marináde - sú výborné. Možno by bolo lepšie keby som to dala do receptov.. Dúfam, že ich máš odložené v mraziaku, takže dnes to nesúri a počkáš do zajtra :)
ajuschka
hej hej su v mraznicke a cakaju na svoju chvilu. ta marinada sa mi ako napad pozdava, pockam si na recepis :)
huck
a teraz ma napadlo, že sú vyborné aj vysmážané v trojobale no s podmienkou da sa pri čistení musi odstrániť hlava a kosť , teda chrbtica. Sardela sa tak otvorí (ako kniha - to je teda porovnanie !) a tým predsa ostanú obidve polovice rybky spojené ... Je to jednoduché a rýchle len treba prstom pritláčať vedľa chrbtice z jednej a druhej strany a kostička sa pekne oddelí. A potom pokračujeme - ako pri mäse - muka, vajíčko, prézle (strúhanka). Príloha: zemiakový šalát plus pohár dobrého vínka pri dobrej hudbe sa cítite ako na dovolenke pri mori:)
hubata
Mne pripadajú malé, nie je do čoho zakúsnuť..... hehe.