Varenie

Cannoli :)))

smajliqa - fotkasmajliqa, 3. októbra 2011

ahojte varechaci :)))
poznate tortu CANNOLI?????? chcela by som ju urobit,,, ide tam 900 g syru riccota.... tí ktorí ste ju uz robili,, ako chuti?? je to ako tvarohova torta,?? dakujem :)))

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
Cannoli su tradicne Sicilske trubicky :



nazarboncuk
nie su to tie, ktorými Connie Corleone otrávila dona Altobella v Krstnom otcovi??? :))
smajliqa
ludkovia ja aj ked si to do googlu hodim, tak to vyhadzuje rozne trubicky a keksiky s naplnou a dezertiky... ale toto je torta.... mam ju v knihe o peceni, lenze je to tam dost zlozito popisane, tak som chcela aj vas nazor.... skusim este mrknut....
2010
@smajliga , aspon vidis ako to je ked daco chces najst a dakdo si vymysli kravinu, aj tu na Vareche je najmenej 1000 receptov ktore su nezmysli ktore nemaju nic spolocne s originalnym menom.Ale tu to nikomu nevadi a ked uznavany zahranicny sefkuchar ako @nbert na to upozorni este spravia z neho blbca.
PS: su to trubicky
eraserhead
@smajliqa môže byť že tú knihu o pečení písal niekto kto si myslel že Cannoli Siciliani je torta, ale je to tak ako píše 2010 .
Často krát sa stáva že ľudia používajú názov receptu pričom jeho popis sa ani zďaleka nepodobá a nezodpovedá názvu ale tvrdošijne budú trvať na tom že toto je ten správny recept.
 www.cannoli-siciliani.it/negozio/sicilia2.asp...

Predčasom sa tu mihol recept ktorý mal byť obľúbeným jedlom jedného "prednostu stanice" a samozrejme v diskusii pod receptom názory typu "nech si každý urobí podľa svojho". Áno každý podľa svojho, ale už tomu predsa nemôžete dať názov toho originálu.
2010
@eraserhead , robili sme Thajske klobasy kde sa dava ryza a zazvor a cervene kari, prave sme si robili srandu ci to pridame ako Cabajsku klobasu a budeme sa so vsetkymi hadat ze su debili a my si robime tak ako to ma byt a oni nic nevedia.Je to smutne ale take haluze su tu pridane.


evanaaa
Anie je náhodou tá torta poskladaná z cannoli trubičiek, už naplnených?
smajliqa
evanaaa... nie nie.... ide tam riccota 900 g, potom este plnotucny makky syr 200g, a muka s cukrom... je to gulata torta poliata vanilkovou polevou,, a vnutri su cokoladove gulicky....
dakujem za vase nazory... este sa vas spytam jednu vec... tento obrazok som nasla, a rada by som takuto torticku spravila.... nevedel by niekto recept,?? lebo neviem ako sa vola.... dakujem za ochotu :))
smajliqa
nie nie,,, janger...
ja vam ju odfotim v tej knizke a vycapim to sem zajtra.. uvidite,, je nadherna..fakt super vyzera..
smajliqa
nie nie,,, janger...
ja vam ju odfotim v tej knizke a vycapim to sem zajtra.. uvidite,, je nadherna..fakt super vyzera..
janger
Som zvedava :-). Inac, ak si das do googla cannoli cake, klikni na obrazky, tiez ich tam kopu najdes....Normalne si mi narobila chut ;-).
alexdidi
Túto tortu mám v knihe Dezerty a cukrovinky od Mary Berryovej. Vyzerá veľmi dobre a ide tam presne 900g ricotty, ale nerobila som ju ešte, takže neviem ako chutí. Z tejto knihy som však robila už mnoho receptov a všetky boli výborné, žiaden ma nesklamal.
tinca
áno sú to trubičky, jedla som ich na Sicílii na dovolenke @2010 má pravdu
smajliqa
alexdidi...... hejhej... to je presne ta knizka.... je uzasna.. aj tie recepty tam presne tam som nasla aj tu tortu :D super :D

janger... ved to... tie chute..mnam :)
henrietape
ak myslite tortu, tak asi Cassatu...je z tvarohu, ricotty...Canolli su trubicky, resp placky prazene na valceku a plnene kremom :)