Ahojte vsetci vospolok,
mame nadnadurodu broskyn a uz neviem co s nimi. Kompoty, dzemy su zavarene, vela pojedeného a nasmoothovaneho. Chcela by som urobit aj chutney. Mate prosim niekto recept alebo dobru radu?
Dakujem
Ahojte vsetci vospolok,
mame nadnadurodu broskyn a uz neviem co s nimi. Kompoty, dzemy su zavarene, vela pojedeného a nasmoothovaneho. Chcela by som urobit aj chutney. Mate prosim niekto recept alebo dobru radu?
Dakujem
Dakujem vopred za kazdu radu, recept, napad.
1.5 kg broskyne, 1.5 pohara hrozienka, 1-2 cibule, 1-2 paprika zlta, 2 jalapena, 2-3 struck cesnaku, 2-3 pl nastruhany ginger, 2 pohare cider ocot, 2-3 pohare hnedy Cukor (mnozstvo podla chute), 1 cajava lyzica mleta skorica, 1 kl sol. Ak mas radsej viac stiplave mozes dat aj viac jalapena, alebo ja davam 1-2 habanera.
Broskyne zbavim koze, narezem naspodu do kriza a ponorim do vriacej vody. Presne ako s paradajkami. Potom ich nakrajam na male kusky. Potom tom davam do hrnca vsetky ingrediencie a ked to zovrie, stiahnem teplotu a necham pomaly varit kym to nezhustne. Dam do poharov a sterilizujem 10 minut.
Presne takyto recept som myslela. Si velmi zlaty, ze si si dal namahu. Skoro vsetko mam doma, dokonca aj jablcny ocot. Len Ginger mi chyba, ten dokupim. Vdaka Ti a pozdrav leti do Calgary.
V najblizsich dnoch toto Tvoje chutney uvarim. Velmi sa mi paci. Mozem ho uverejnit? Ty si autor a ja interpret. Nieco ako Karel Svoboda a Karel Gott :-
Som rad ze sa ti paci. Kludne ho zverejni, mozno pomoze aj niekomu inemu
uz sa vari!
Super