Rôzne

Bazový sirup

domci4 - fotkadomci4, 21. mája 2012

Dobrý deň, vedeli by ste mi poradiť nejaký dobrý bazový sirup? :)
Prepáčte za túto diskusiu a ešte sa chcem spýtať či je toto teda
nápoj a kt už nemôžem riediť vodou alebo je to sirup?
 www.mimibazar.sk/recept.php?id=47857...

@zareaguj


Diskusia k téme

tati2008
mimibazar.sk/recept.php?id=47857... -toto je napoj a uz len sa pije ,a co dala ,,evusiik" je sirup,ktory sa riedi.
katarina1959
Tak ja som urobila sirup podľa receptu, ktorý pridala @evusik. Napriek tomu množstvu cukru nie je sladký, je tam totiž dosť citrónov a kyseliny citrónovej. Do druhej dávky som dala citrodeko namiesto kyseliny citrónovej /myslím že je to jedno/. Sirup je výborný. Snáď sa pri skladovaní nepokazí, chystám sa ešte aspoň na dve dávky. Už mám
18 litrov. Čítala som , že po scedení a pridaní cukru sa môže znovu priviesť k varu a potom dať do fliaš, že vraj je väčšia istota, že sa nepokazí.
afataga
ja som robila pred par rokmi podobny, alebo mozno taky isty, ale skoro vsetok mi chytil plesen, neviem preco, tak som si povedala, ze uz to nebudem robit, chutovo bol ale velmi dobry, pripominal mi trochu hrozno
ancicka
@katar ína,ja dom tak isto minule robila podľa @evu šik,dala som ho iba do špajze na zem a nepokazil sa.Pili sme ho až v zime do čaju.Netreba čaj ani sladiť a chuťovo je výborny.
katarina1959
Varecháčky čo si myslíte o tom, keby som pridala na vrch fľaše trochu kyseliny sorbovej, aby sa časom nevytvorila pleseň, nemám totiž najlepšie podmienky na skladovanie. Ale tej kyseliny sorbovej sa trochu obávam, sú na ňu rôzne názory.
katarina1959
Ešte jedna otázka, po roztopení cukru sa mi vytvorila pena. Nikde sa nepíše, že treba ju zbierať, tak som nechala tak. Po naliatí sirupu do fliaš /PC fľaše od minerálky/, nemala som sklenené tá pena ostala na povrchu. Dúfam, že to nevadí. Ďakujem za všetky vaše reakcie.
cuckasiska
Uz mam 23 sedemecovych flasiek hotovych....mnaaam...len som musela prevarit lebo prva varka mi zacala pracovat, robili sa bublinky a chutovo pripominala burciak...len chcem poradit. damy, nie je nahodou baza mocopudna ???
katarina1959
Čítala som, že baza je močopudná . Pijem bazový sirup už asi 2 týždne a môžem veru tento účinok bazy potvrdiť..
cuckasiska
@katarina1959 dakujem !!!! ja som sa to nikde nedocitala len, ze aka je hrooozne zdrava, aky je to super antioxidant a pomaha pri horuckovitych stavoch.....ale bolo mi prudko napadne ako casto a vsetci styria lietame.....diky :)
dobryhrncekvar
baza je nielen močupudná, ale aj sa budete trochu potiť.....však je určená aj pri liečení prechladnutia....
kosarinka
kedže tam ide kyselina citron je vhodný tento sirup nesterilizovaný aj pre deti do troch rokov?