Rôzne

Bataty

lia66 - fotkalia66, 22. marca 2012

Chcela by som ich vyskúšať...kde ich dostať? Ja som ich totiž ešte nevidela, ale už mám kopu receptov!

@zareaguj


Diskusia k téme

ajuschka
ja zhanam aj topinambury, chcem si to vopchat do zahrady. neposlete niekto na dobierku? ;)

irenaw
určite závisí aj od lokality, ale kaufland, tesco, billa, terno aj coop jednota bataty mávajú. minulý víkend boli v kauflande.
lia66
Áno, tak dobré vedieť...Kaufland máme od ruky, tak tam často nechodím-ale zajdem. @malusa ďakujem za tip. Aj tie topinabury by som vera vyskúšať:))
lia66
@irenaw fú, tak teraz som "šoknutá"-tak tu v tescu, bille, ani jednote som vera ešte batáty nevidela-alebo potrebujem okuláre:))...ale, už som sa aj pýtala, a kukáli na mňa, že či som spadla z jahody.
evanaaa
@lia66 , musíš sa pýtať na sladké zemiaky, pod tým názvom ich majú npr. v Kauflande. Nepamätám sa, že by som ich niekedy videla u nás v Bille, ale tam ano, často.
irenaw
@lia66 raz sme sa takto bavili o oranžovej tekvici a ukázalo sa, že ten istý reťazec ich nemá po celom Slovensku, len v niektorých oblastiach. rozosmiala si ma svojím opisom. mám podobný zážitok z tesca. dostali čerstvú rebarboru, tak som si nadšená naložila kopu, že spravím džem a koláč. mladá dievčinka, čo mala službu pri zelenine sa ma nesmelo opýtala: "prosím vás, čo to kupujete a na čo sa to používa?"
alexdidi
@irenaw má pravdu,nie vo všetkých reťazcoch v rôznych mestách je rovnaký sortiment.Ja som v našom Kauflande batáty(sladké zemiaky)kúpila včera a majú ich vždy.V iných nie sú stále(Tesco,Billa) a v niektorých nikdy(Lidl).
marikafil
@ajuschka , tie topinambury sa odporúčajú len do veľkej záhrady - a aj tam pozor, lebo sa vedia rozrásť na úkor všetkého naokolo a ťažko sa ich potom zbavíš.
lia66
Ahá, tak už som v obraze...ďakujem za komentíky @irenaw takéto sa vera mne stáva často-aj, keď hľadám trebárz len pšeno...vačšinou pýtam jahle, lebo sú tak aj písané na obale...a teda kukajú divnô tie predávačky, aj keď ich majú-lebo ich po intenzívnom hľadaní nájdem...občas prehadzujú regále, a tak stále niečo hľadám...dnes teda skočím do kauflandu-ďakujem vám:))
ajuschka
@marikafil ja viem, som na to pripravena :) mam vybetonovany taky "chlievik" pre ne ;) len sa blbo zhanaju no... ale zajdem zajra pozriet do kauflandu :) my to chceme pre zajaciky na prilepsenie, a aj pipiny budu mat radost
evanaaa
Ja by som si chcela sladké zemiaky upiecť, ale vzala som si minule jeden a vyšiel ma ako kilo našich obyčajných, chcela som si piecť zeleninku, lebo tieto ako diabetička veľa nemôžem, ale topinambury naopak , tie by som práveže mala, ale ešte som ich nevidela.
celeblith
bataty som kupila vcera v Terne...1,29€ za kg...no este som to nejedla, tak nech to slak trafi, okostujeme :)