Foto: 2010
Bez kuchyne a zo zasob napecenych tekvic a sladkych zemiakov. Velmi farebna , chutna kombinacia ktora je skor lahky obed s prichutou leta a Zobraziť celý popis Bez kuchyne a zo zasob napecenych tekvic a sladkych zemiakov. Velmi farebna , chutna kombinacia ktora je skor lahky obed s prichutou leta a mora.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Sladky zemiak a tvrdu tekvicu ocistime a nakrajame na male kocky a dame to truby na plech ,posolime, pokorenime polejeme olivovym olejom a pecieme.Dlzka zalezi od rury a aka tvrda je tekvica ( treba skusat).
- 2
Kuskus posolime pokorenime pridame trosku tumeriku a lyzicu-dve olivoveho oleja premiesame, zalejeme horucou vodou a nechame zakrite ( podla navodu cca 10 -15 minut) . Ked je kuskus hotovy vidlickou ho "nasusorime" aby nebol polepeny. Nalev , stavu z polky citrona a pomaranca , lyzicku medu a lyzicku vinoveho octu a trosku soli a biele korenie troska vody podla potreby v hrnceku poriadne zmiesame.
- 3
Do vacsej misky dame ochladnute sladke zemiaky a tekvicu , pridame na drobno nakrajanu zelenu a cervenu papriku a pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku aj s vnatou. Vmiesame kuskus polejeme nalevom a premiesame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Turmeric je tam kvoli farbe, alebo ma specificku chut?
ja radsej pouzivam originalne Saffron- dostala som ho vo velkom mnozstve z Iranu, tak pouzivam kym je, aby sme sa nabazili a aby nezostarol. zrejme to teda nahradim?...
Keby som mal safran tak dame ten.
Snazil som sa ist tak trosku Maroko...ale chybal na cerstvy koriander alebo ako to vy tam volate "cilantro" a bolo by to este lepsie.
vidim ze sidlis vonku, lebo na slovensku sladke zemiaky a tvrda tekvica boli do nedavna nedocenene vyborne lacne suroviny.
skoro vsetko sa da uz kupit na slovensku ,ja mam tiez problem kupit napriklad kalerab, petrzlen koren, celer koren atd. a to nehovorim o bryndze , slaninke .