Šalát zo sladkých zemiakov, tekvice a kuskusu

2010 - bez fotky2010, 14. apríla 2010
Šalát zo sladkých zemiakov, tekvice a kuskusu
Foto: 2010

Bez kuchyne a zo zasob napecenych tekvic a sladkych zemiakov. Velmi farebna , chutna kombinacia ktora je skor lahky obed s prichutou leta a Zobraziť celý popis Bez kuchyne a zo zasob napecenych tekvic a sladkych zemiakov. Velmi farebna , chutna kombinacia ktora je skor lahky obed s prichutou leta a mora.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1/2 ks
1 hrncek maly
2 ks
1 ks
1 ks
5  p/lyzic
1/3  lyzicky
1
1/2
1 lyzicka




Postup

  1. 1

    Sladky zemiak a tvrdu tekvicu ocistime a nakrajame na male kocky a dame to truby na plech ,posolime, pokorenime polejeme olivovym olejom a pecieme.Dlzka zalezi od rury a aka tvrda je tekvica ( treba skusat).

  2. 2

    Kuskus posolime pokorenime pridame trosku tumeriku a lyzicu-dve olivoveho oleja premiesame, zalejeme horucou vodou a nechame zakrite ( podla navodu cca 10 -15 minut) . Ked je kuskus hotovy vidlickou ho "nasusorime" aby nebol polepeny. Nalev , stavu z polky citrona a pomaranca , lyzicku medu a lyzicku vinoveho octu a trosku soli a biele korenie troska vody podla potreby v hrnceku poriadne zmiesame.

  3. 3

    Do vacsej misky dame ochladnute sladke zemiaky a tekvicu , pridame na drobno nakrajanu zelenu a cervenu papriku a pridame na drobno nakrajanu jarnu cibulku aj s vnatou. Vmiesame kuskus polejeme nalevom a premiesame.

Diskusia k receptu

honestka
zboznujeme sweet potato aj couscous a mozem z neho vsetko.

Turmeric je tam kvoli farbe, alebo ma specificku chut?
ja radsej pouzivam originalne Saffron- dostala som ho vo velkom mnozstve z Iranu, tak pouzivam kym je, aby sme sa nabazili a aby nezostarol. zrejme to teda nahradim?...
marlen
to určite skúsim, moja obľúbená tekvica....
kuchticka
honestka, ten safran pravy ti skoro zavidim. Je velmi drahy, nekupujem ho. Turmeric sa tam dava zrejme k voli farbe, ale ma tiez specificku chut a k tej tekvice by mal zrejme patrit.
2010
Honestka,
Keby som mal safran tak dame ten.
Snazil som sa ist tak trosku Maroko...ale chybal na cerstvy koriander alebo ako to vy tam volate "cilantro" a bolo by to este lepsie.
2010
barbarao,
vidim ze sidlis vonku, lebo na slovensku sladke zemiaky a tvrda tekvica boli do nedavna nedocenene vyborne lacne suroviny.
bozulka
@2010 ,Máme veľmi radi a často používam,sladké zemiaky/batáty/ aj tekvicu,ale tú mám najradšej hokaido.Šafran sa dá kúpiť aj u nás ,ale je pravda,že je drahý a to je myslím všade.Veď netreba ho dávať veľa stačí niekoľko tyčiniek,aspoň ja tak používam/ občas/,niekedy je však nenahraditeľný.Keď nemám tak radšej vymyslím niečo iné.Tvoje recepty a kuchyňa hoci sú cudzokrajné mám ich rada a chlálabohu už sa dajú suroviny dobre kúpiť aj u nás,nemusím prosíkať kamarátov....
2010
bozulka,
skoro vsetko sa da uz kupit na slovensku ,ja mam tiez problem kupit napriklad kalerab, petrzlen koren, celer koren atd. a to nehovorim o bryndze , slaninke .
renka7274
Výborné, veľmi nám chutilo, len mne sa žiadalo vykompenzovať nasladlů chuť tekvice niečim slaným, tak som šalát podávala so slaným syrom typu feta.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia