Rôzne

Barbora(nováčik)

petra5 - bez fotkypetra5, 13. januára 2013

Práve som pozerala recept na nejakú chutnú nátierku a našla som
"Vajíčkova nátierka" od Barbory. Aj mne to prišlo divné, že si dala
obrázky do svojho receptu z iných aj mňa by to nahnevalo , ale čo
ma ozaj zamrzelo tie komentáre...recept sem pridala 22. decembra a
registrovaná bola takisto 22.!! to znamená, že asi nevedela, že sa to
robiť nemá zvlášť keď ma 15 rokov!....musela som vám to
povedať....

@zareaguj


Diskusia k téme

tiginko
ako vidím, ty si už recepty pridávala, takže veľmi dobre vieš, že si na toto pravidlo upozornená pri pridávaní úvodnej fotky k receptu. Predpokladám, že dievčina čítať vie...
radost
mne tiež často vadí prehnane kritický komentár k receptu..nielen k tomuto...
ak niekto poruší predpis-treba ho upozorniť slušne...
nuž -ale-charakterov sme rôznych..
andreac
@petra5 , recept na Vajíčkovú náterku sme vymazali, keďže @Barbora bola upozornená, aby fotky, ktoré prebrala z iných receptov, vymazala. To však neurobila ani po dlhšom čase. Pri zadávaní receptov je v kroku 2 jasne napísané: "Pridávaj len svoju vlastnú fotku hotového jedla, prípadne pracovného postupu. Ak takú fotku nemáš, radšej nepridávaj žiadny obrázok. Čitateľ Tvojho receptu z fotky stiahnutej z webu alebo z fotky nesúvisiacej s receptom nebude mať nič."
mata3636
@petra5 - ak chceš pridať nový recept, je k tomu potrebné prejsť 6 bodov, ak je to teda recept s fotkou. A v bode 2 sa píše toto:
Pridaj fotku hotového jedla:

Pridávaj len svoju vlastnú fotku hotového jedla, prípadne pracovného postupu. Ak takú fotku nemáš, radšej nepridávaj žiadny obrázok. Čitateľ Tvojho receptu z fotky stiahnutej z webu alebo z fotky nesúvisiacej s receptom nebude mať nič
Ešte treba niečo dodať?
radulienka
No hej, ale nie je uvedené, že sa pridávať nesmie, lebo bude vymazaná, preboha, nie každý hneď všetkému rozumie a mladé dievča nemá skúsenosti. Ale je treba tak divne reagovať? Veru každý je iný, ale každý je presvedčený, že má pravdu a neuvedomuje si, že môže iného raniť. Buďme k sebe zhovievavejší...
sany11
petra5,naco prehnane reagovat,ved sa nic take hrozne nedeje.
sany11
v tom mas pravdu.ja tiez neznasam neľudskosť.a je pravda ze ludia tu zbytocne moc kritizuju.
ancicka
@sany ,netreba ,hned ospravedlňovať deti,ved je to poučenie,že sa to nemá robiť.
@radulienka ,zhovievavosť je na mieste,ale nie v každom prípade.Ked sú raz určené pravidla tak platia pre všetkých,aj pre deti.
gordonko
@radulienka ,@sany ,@ancicka aj tuto máte každý svoju pravdu, nik múdrý z neba nespadol ,chyby robíme všetci ,ale ako čítam pravdou je aj to že bola vyzvaná na odstranenie a to odignorovala.
Dnešná mládež je nevyzpytatelná ... v snahe jej pomôcť ,alebo byť knej tolerantnejší sa v mnohých prípadoch nevyplácá.
pacik
Keď pravidlá dokázali a dokážu pochopiť aj skôr narodené ročníky, prečo to nejde aj tým mladším? V poslednej dobe je to veľmi časté, aj takéto diskusie. Akosi sa odtiaľto vytráca pohoda, ktorá tu panovala zo začiatku. Nejde o to, za každú cenu si len navzájom pochlebovať, ale prv sa aj kritiky vedeli prijímať tak normálne. Teraz je čochvíľa niekto hneď urazený. Je to škoda, ale varecha už nie je to, čo bývalo. No a teraz sa pusťte do mňa ...
anina6
zdravá kritika si myslím neuškodí, samozrejme ak je podaná slušným a vhodným spôsobom. tým nechcem povedať, že sa tu teraz budeme navzájom len kritizovať a upozorňovať. Ja veľmi rada chodím na Varechu, pretože sa tu dozviem kopec dobrých a užitočných vecí a nielen o varení. A hlavne, že sa tu virtuálne stretávam s milými a šikovnými ľuďmi.
sany11
anina6 si zlatá,mame rovnaky nazor,na dialku citim ze si dobry clovek.a gordonko to tiez dobre napisal. :)
anina6
sany11 veľmi pekne ti ďakujem a som rada, že zdieľame rovnaké názory viacerí a myslím si, že dobrých ľudí na Vareche je a bude ešte veľa.
babidka
@petra5 , vsade su nejake pravidla a tie treba dodrziavat . Ak niekoho upozornis na chybu - musis byt preto zly clovek? A ked sa uz stalo , ze to dievca to urobilo z nevedomosti - nemala reagovat na upozornenie a fotku odstranit ? teraz budem rozlisovat ze "tento ma iba 15 rokov tam ho nechajme :-), tento ma 42 tak tomu vynadajme ! a tento ma 72 tak ho rovno zrusme ?"
Ak idem nieco verejne prezentovat , mala by som si mala aspon precitat pravidla a dodrziavat ich .
Pousmiala som sa nad jednou vetou "ale nie je uvedené, že sa pridávať nesmie, lebo bude vymazaná, preboha..."
K tomu asi naozaj niet co dodat ....
evanaaa
Mňa sa to síce netýka, som za, aj proti, ale bolo by dobré,a k by sa pridala aj samotná Barbora, neviem, či som jej recept čítala, napokon, k vajíčkovej pomazánke ani netreba zvlášť nejaký postup a fotka.
Bolo by dobré, aby každý čítal aj komentáre druhých ( to píšem už po x-tý raz), načo potom sú, len pre seba samého? Myslím tým teraz aj @mata3636 , ktorá vlastne radí to,čo v komenrári pred ňou aj @andreac. A stáva sa veľakrát, keď dotyčná(ý) vysvetlí niekomu niečo, na čo sa ten pýta a o pár riadkov nižšie sa na to isté pýta ďalší, to znamení, že komenty nečíta.
garanco
... v škole je taká úloha: čítanie s porozumením, a aj v medzinárodnom meradle dopadli naši deviataci v monitore pri tejto úlohe veľmi zle. Ale to nie je len v škole, koľkokrát sa aj skúsení starší návštevníci " Varechy" pýtajú na také veci z receptu, že keby si ho pozorne prečítali, určite by to tam našli.
Myslím, že tu netreba nikoho ospravedlňovať ( ...veď ani neznalosť zákona neospravedlňuje...)
klaura
@petra5 ... tebe asi ešte nikdy neukradli recept však ?
tiež si o sebe myslím že som empatická, tolerantná, kľudná ... ale keď ma jedna varecháčka upozornila, že na istom webe je skopírovaný môj fotorecept komplet s fotkami a podrobným postupom a skopírovala ho akási mladá kočka do mňa vošla taká zlosť, že až ... no a tiež som jej veru napísala ... tak fajn od srdca ... a rovno som požiadala admina o jeho vymazanie ... preto sa nediv na komenty varecháčok pod skopírovaným receptom, alebo ukradnutými fotkami ... skrátka také veci sa nerobia ... dobre, urob recept ... hoci aj ten istý, nafoť ho a vlož ... už bude ten postup len tvoj ... a dobré je keď na takýto recept napíšeš zdroj ... len toľko ... :)
petra5
Ja viem, že to nieje správne a @klaura recept mi ešte nikdy neukradli a máš pravdu možno by som reagovala inak keby sa tak stalo....neviem to teraz posúdiť ale buďme ľudia....
broni
s mojím receptom jedna moja známa vyhrala v súťaži panvicu :o) a s úsmevom na tvári mi o tom rozprávala :o) poučila som sa :o)