Varenie

Baklažánová nátierka

womankc - bez fotkywomankc, 31. júla 2012

Dobrý deň, nemáte niekto recept na baklažánovú nátierku , takú ktorá sa sterilizuje? Jedla som to v bulharsku- volalo sa to tam mandža. Našla som aj recept v receptoch mojej maminy, ale bolo to trochu iné, žiaľ už mi to nemôže povedať, ako na to .
Tak ak niekto máte nejakú takúto, prosím o recept

@zareaguj


Diskusia k téme

tiginko
ja som na na internete dočítala, že mandža je vlastne miestne označenie podobné ako eintopf - t.j. zvyčajne je to udusená/zapečená zmes niečoho s niečím, často je buď iba zeleninová, alebo s mäsom, šťavnaté jedlo... čiže to asi nebude názov konkrétne tejto baklažánovej nátierky, je možné že vznikla udusením rôznych druhov zeleniny a hlavne baklažánu. Predpokladám, že to malo špecifickú chuť vyplývajúcu z určitého pomeru jednotlivých ingrediencií a hlavne použitých korenín a byliniek. Možno niektoré šikovné varecháčky nájdu niečo podobné medzi svojimi receptami.
womankc
Ďakujem,viem že je to zmes zeleniny, len neviem tie pomery, tak len či to niekto nepozná. Popozerám Vaše tipy, možno sa tomu bude niečo čo najviac približovať. ďakujem Vám všetkým za radu
womankc
Presne to vyzerá ako na obrázku od 2010. No skúsim to nejako spatlať a dám vedieť ako to dopadlo, no čo tam môže byť ? baklažán cibuľa, paprika, paradajky???