Baklažánová nátierka na hrianky

sjuz - fotkasjuz, 14. mája 2010

Variácia z baklažánu.

Suroviny

1 ks
cca 3  PL
1 hlávka




Postup

  1. 1

    Baklažán popicháme a dáme piecť do rúry do mäkka.

  2. 2

    Dužinu vyberieme, popučíme vidličkou spolu s citrónovovu šťavou, pridáme olivový olej, prelisovaný cesnak, soľ, korenie. Premiešame s posekanou bazalkou.

  3. 3

    Nátierka je výborná na bruschety, hrianky....alebo aj ako pasta do tortíl, ktoré sú plnené mäsom, atď. Je možné pridať aj na drobno pokrájanú cibuľku.

Diskusia k receptu

michsamant
@sjuz , ja som ho raz dala piect nepopichany...pootvorila som dvierka a mala si pocut tu ranu..normalne vybuchol a musela som piecku pucovat :(
honestka
jezibabka, toto som ti ponukala robit na grile na tvoju opekacku- je to ozaj vynikajuce, dolezite vsak je, aby sa baklazan trosku skarmelizoval- pomazanka je potom vemi chutna==
skuste si s tym naplnit cerstve paradajky- je to aj dobre aj pekny doplnok k oblozenym misiam.
Original to ma nazov: "Baba Ganoush"... obcas ho robievam aj s hotovou majonezou a nasekanou cibulou a mozem ho jest denne.. v lete bez neho neviem existovat. SKUSTE!
sjuz
alebo s kyslou smotanou, honestka:)
sjuz
miška- to sa stalo po prvý raz aj mne:))
dadabarcelona
:-))) no mne by sa to tiez urcite stalo, zatial som este baklazan nepiekla a asi by ma nenapadlo popichat ho :-) ,vdaka za info!
pomazánka vyzerá velmi lákavo,uz je v KK
olinka12
Mne už dozrievajú baklažány v záhrade určite toto vyskúšam.
jamalinka
dakujem za recept prišiel mi vhod, mám baklažány aveľa, takže skúšam všetko možné, a čo keby som aj pozanku zasterilizovala?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia