Foto: zirafninka1
Postup
-
1
Baklažány umyjeme,
-
2
nakrájame na menšie kocky. Zalejeme ich teplou osolenou vodou a necháme 1/2 hodinu postáť.
-
3
V panvici rozohrejeme trochu oleja, pridáme nakrájanú chilli papričku a cesnak.
-
4
Baklažán vyžmýkame a pridáme k oleju s chilli a cesnakom. Zamiešame a prikryjeme pokrievkou. Občas premiešame.
-
5
Pripravíme si za hrsť petržlenovej vňate a mäty. Bylinky nasekáme.
-
6
Pridáme k baklažánovým kockám spolu s trochou soli a čierneho korenia a spolu dusíme kým baklažán nezmäkne.
-
7
Na záver pridáme 2 KL koriandrových semien, zamiešame a odstavíme zo sporáka.
-
8
Vychladnutú zmes rozmixujeme v mixéri.
-
9
Uložíme do zatvárateľnej nádoby, zalejeme trochou olivového oleja. Skladujeme v chladničke. Recept je zo stránky http://panealpanevinoalvinoblog.blogspot.com
Diskusia k receptu