Rôzne

Bageta v cibuľovej polievke

marlenka - fotkamarlenka, 14. mája 2020

Nikdy som nerobila cibuľovú polievku, pozrela som zopár receptov a vo väčšine s veľkou bagetou. Ako sa konzumuje tá bageta?
Ukrajuje sa lyžicou? Príborom? Alebo uloviť prstami, odhryznuť, vložiť späť, či?Keď tá bageta rozmokne nie je z toho gebuzina?

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Ak chceš inšpíráciu, pozri sa sem, je to dosť tých cibulových polievok....bagetu odporúčam nakrájať na plátky, trochu opiecť a posypať strúhaným syrom, prípadne to dať trochu zapiecť spolu. A samozrejme, lyžicou odkrajovať v tej polievke, predsa si nebudeš máčať prsty (aj keď ruky máš čisté:)))) ).
kucharka
Neviem ako to myslíš, že s veľkou bagetou. Ja ju poznám iba s bagetou nakrájanou na plátky, posypanou syrom a tak zapečenou v polievke. Väčšinou sa dáva na každý tanier iba toľko, koľko sa predpokladá, že zje dotyčná osoba. Tým sa vlastne vyhne, že by zostala v polievke rozmočená....
Hádam som trochu pomohla... :-))
haji
No nevím. Pokud už plave plátek zapečené bagety se sýrem v polévce, tak to rukama nepůjde... ehmm Neumím si to v restauraci představit. Ani doma. Určitě ne příborem. K polévce je určena lžíce. Takže bojovat, ukrajovat lžící. Doma si zvolím menší kousky bagety, tak aby se daly na lžíci bez problémů nabrat.
Je to ošemetné stolování a v restauraci bych raději volila jednodušeji konzumovatelné menu. Zvlášť když nemám natrénováno. Leckdy je cibulačka podávána módně, pod ucelenou krustou, v misce. Fyzikální zákon chování tekutin pod tlakem se nabízí sám...
viera1
@marlenka

Táto polievka sa podáva v miske,nie v tanieri,ale recepty,ktoré som videla uvádzajú,že hrianka sa posype syrom,dá zapiecť do rúry a vkladá sa do polievky.Tento postup je zrada,lebo si neviem predstaviť,ako sa to je.Správny postup je položiť hrianku na polievku,posypať syrom a dať zapiecť do rúry.Tie 2min v rúre spôsobia,že hrianka sa napije polievkou a lyžicou odlomené sústo na okraji misky pekne oddelíš.
sovka62
No neviem. Ako vložku do niektorých polievok, hlavne krémových, pripravujem rožky nakrájané na kolieska, potreté troškou masla a krátko zapečené v rúre. Jedia sa pohodlne, spodok trochu zvlhne a bez problémov sa dajú prekrojiť lyžicou. Cibuľovú polievku som varila len raz, buď bola chyba v recepte, alebo v stravníkoch, nechutila.
marlenka
@haji (15.5.2020 10:21)

Kľučové slovo:bojovat,neumim si to predstavit v restauraci..
evanaaa
@marlenka , ak si odporujú, je na tebe, aby si vybrala ten správny.....môj je podobný tým ďalším komentom, teda, spôsob konzumovania tej bagety, či postup jej použitia.....a krutóny, to je síce slabá nahrážka, ale je na tebe, čo vyskúšaš.
leaela
@marlenka (16.5.2020 17:50)

Urcite to neries krutonmi.tato polievka sa dava este zapiect v miske so syrom.ta bageta sa potom prstami lovi v tej horucej polievocke a po odhryznuti ju vlozis naspat.postup sa opakuje az kym niesu bagetka aj polievka aj syr uplne zjedene.....
Pripadne to cele zmixuj ponornym mixerom,isto s tym uz mas skusenosti.....
Peknu nedelu vsetkym :-)