Varenie

Bábovičky z formičky

mijaita - fotkamijaita, 13. novembra 2015

prosím všechny kuchařky - pekařky o radu. Peču málo, kdyz, tak neco jednoduchého, protože o sladké zas az tak nestojím.
Mám nekolik silikonových babovicek a formicek a dneska jsem koupila prekrasny sovicky! Chtela bych je upect pristi tyden ale problem je ten, ze testo vybehne a po vyklopeni nebude zespoda rovne. Chtela bych prosim hezky zespoda rovne, hladke sovicky! :-) Jde to vůbec?



@zareaguj


Diskusia k téme

smejkad
uzasne sovicky :-)
ak ti pomoze moja skusenost
bezne muffiny plnim do polovice az 2/3 a vybehnu pekne do kopceka
mackov a motylikov mam trosku plytsie formicky a tam davam akurat tolko, aby zakrylo dno, ani nie cm hrubku cesta a vtedy byvaju ako tak rovni na chrbatiku, ale tiez nie vzdy :-) niekedy proste vybehnu aj ked budes kyvat usami :-)
klasicke muffinove cesta rastu viac, hlavne ak je v nich jogurt, smotana, kysle mlieko... , menej rastu z kolacoveho cesta, my mame radi z cesta na lenivu zenu alebo perniky napriklad :-)
viac neviem pomoct, nech sa dari :-)
mijaita
@smejkad a vidis, ja bych myslela, ze prave s jogurto ci smetanou budou rust min! :-) Takova ja jsem pekarka! Kolacove testo? To by me nenapadlo. Myslis kynute? Takove to drobive se mi nelibi! Jeste me napadlo, kdybys to bylo muffinove testo, otocit po upeceni na plech a nechat tak vystydnout, že by to splasklo? A moc diky za snahu!
smejkad
Nemyslím kysnuté, koláč lenivej ženy alebo aj makovec, bublanina, piskota - do tých formiciek môžeš dať čokoľvek, ale kysnuté tiež vybehne
evanaaa
Jednoducho nechaj, nech si vybehnú ak(o) chcú a potom skús s ostrým nožom zrezať, možno by to šlo. Alebo, ešte v rúre ich prikryť papierom na pečenie a na to plech....? ale neviem, či by sa to upieklo. Možno, ak by sa plech odstránil pár minút pred koncom.
bubaya
Alebo druhá možnosť, vedecká, - do každej sovičky kydni iné množstvo cesta a uvidíš, ktorá bude najrovnejšia. Nabudúce naplníš všetky rovnako. Ale pozor, musí to byť to isté cesto.
mijaita
Pekne blba otazka, co? :-) No tak kazdopadne, rezat to nechci, nebylo by to hezke. Jak pise @evanaaa je prvni moznost a jak mi tu poradila jeste kamaradka, upecene preklopit na plech a nechat vystydnout. @bubaya to uz je moc slozite, vyzkousim vyrianty co jsem ted popsala a pak dam vedet jak jsem dopadla!? :-)
Diky vsem !