Rôzne

Autor receptu - ???

rea1 - bez fotkyrea1, 25. augusta 2014

Chcela by som sa spýtať, kto z vás si všimol a čo to vlastne znamená "autor receptu: užívateľ". Lebo ešte ráno bol pri recepte Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale uvádzaný autor receptu Pusta. Dokáže mi to niekto z adminov vysvetliť tu, na verejnom fóre, nie súkromne? Zaujímalo by ma to.

@zareaguj


Diskusia k téme

ubka
Neviem prečo, ale ked som recept otvárala, tiež som videla "rukopis" @pusta , recept sa mi páči a je to jedlo ktoré nám chutí, žiadne nezdravé :-)
afataga
zeby novy nick? :-))) tak preco potom nereaguje aj na komenty pan uzivatel?
megdesign1
@rea1 tu je vela veci divnych na tomto portali. Ja som uz rezignoval. Ked si "panstvo" mysli, ze im to tu potiahne jedna osoba, nech sa im paci...
rea1
ja vám ďakujem za reakcie, vidím, že nielen mňa tento "nový fenomén" zarazil.
@ubka , ja neriešim, aké je to jedlo. nie je síce celkom podľa môjho gusta ale keďže sa riadim heslom, že chute a facky sú rôzne, nehaním ho a ani neuberám nič z toho, že je to chutné. len ma zarazila tá zmena autora z "nechjetoužktokoľvek" na "užívateľ". a odpoveď adminov akosi výrazne mešká. :-))) ktovie, prečo?
@fr ézia, myslím, že @obor123 má pravdu - asi sa pravdu nedozvieš, odpovede nedočkáš.
@meg , veď to bol taký príma portál. a aha, kam sa dostal. úplne ma dorazila odpoveď v nedávnej nekonečnej a odpornej diskusii - zvade, keď jeden z adminov odpovedal: "... je aktívny prispievateľ"!!! neviem, kto to bol a hľadať sa mi nechce. ale to mohli rovno povedať "vy ostatní, ktorí svojimi príspevkami vlastne tvoríte varechu, sa môžete ísť strčiť do r***. Dôležité je prispievať denne, čímkoľvek a pacnúť k tomu 27 fotiek." a z toho mi je tak trochu smutno, lebo som sem naozaj rada chodila. teraz ma to už občas aj nebaví. :-(
prajem vám všetkým pekný, aj keď mierne upršaný ceň. jana
frezia68
@rea :aj dnes som urgovala odpoveď (otázkou na :" upozorni admina na nevhodný komentár"),teda museli dostať otázku,ale dosť ma mrzí ich ignorácia.Mnohí už odišli z Varechy,resp. občas,zriedka vidím komentár,ale už ich nebaví prispievať.Tiež ma to prestáva baviť( už dávnejšie,keď vidím tie siahodlhé,neplodné,ale tvrdohlavé reakcie,diskusie a ich autor má vždy zelenú,hoci mnohých pourážal,odradil).Ale prichádzajú noví varecháči a ,nik nechýba,ani kvalita.Veru,Varecha bola príma,slušný,obohacujúci portál,prinášal veselé,vtipné a plodné diskusie,lebo aj veľa pamätajúci (napr. ja ) sa mnohému naučili práve aj v diskusiách,kde urážky,zvady nemali miesto.A zlatá Sandra,tá nikdy neignorovala nikoho,bola skvelá spolupráca.Tým nechcem znevažovať nikoho prácu,ale bolo by čo naprávať,vylepšiť.Tak @rea 1,alebo zvykneme,alebo odídeme,obídeme.....pekný deň!
tomas
My sa snažíme reagovať na všetko do 24 hodín. Prosím, nehnevajte sa, ak sem neodpíšeme na akúkoľvek otázku ihneď.

tomas
@rea1 asi nastala chyba, viem aj aká, čakám na vysvetlenie od adminky (ktoré pošle mne). Proste technická chyba.
rea1
vidím, že už je autor opravený.
@tomas , mne sa z toho všetkého najsmiešnejšie zdá len to, že sa to úplnou náhodou stalo opäť u dotyčnej, ktorá je podľa jedného z vás, adminov, "aktívny užívateľ" (ozaj, ostatní nie?), teda u užívateľa, ktorého meno je najlepšie ani nevysloviť. veď čo si budeme maľovať. nuž ale, keď technická, tak technická, ja tomu ochotne verím, nie som konfliktný typ. varechy, aká bola, je škoda. vekom vôbec nezreje do krásy, vekom skôr skomírá.
tomas
Je to opravené. Je tam meno autora (tak ako pri 99,99% receptov).

Niekedy mám pocit, ako keby niektorí ľudia hľadali aký koľvek dôvod na skritizovanie redakcie. Sú tu desiatky tisíc receptov. Pri jednom vznikla chyba a nezjavilo sa pri ňom meno autora. Netuším zatiaľ prečo (resp. viem čo to spôsobilo, ale neviem prečo sa tak stalo, ale to zistím, podľa mňa len omylom adminka zaklikla jedno okienko a nevšimla si to).

Niekedy mám pocit, že niektorí ľudia tu hľadajú akýkoľvek dôvod, aby kritizovali adminky a Varechu. My sa snažíme robiť Varechu s láskou, je tu pre vás ZADARMO. Možno niektoré veci nie sú ideálne, ale chceme každému pomôcť a poradiť, ale nie sme schopní na všetko odpísať hneď v priebehu pár minút.

Pred časom sa tu dvaja páni hádali (mimochodom to nemalo žiaden súvis s Pustou), vtedy nás ľudia kritizovali, že ich nemažeme, že nič nerobíme. A keďže to bolo neúnosné, tak sme zaviedli pravidlo, že zablokujeme každého, kto bude bezdôvodne urážať niekoho iného. A myslím si, že keď niekto začne komentovať recept iba slovom "Otras", následne vysvetlí, že je to otras lebo sa mieša olej s maslom, potom mu iný človek pošle argument v angličtine, kde je napísané, že za istých okolností olej s maslom môže byť + to preloží z angličtiny, a dotyčný diskutér začne vysvetlovať človeku, že vie lepšie po anglicky (že mu to asi nemal prekladať). A tak sme @megdesign zablokovali, následne mi dotyčný argumentoval, že "však Pusta pred 4 rokmi na toprecepty.cz urážala ľudí"...

Ja neviem, čo sa dialo na nejakej cudzej stránke (toprecepty.cz) pred 4 rokmi. Neviem čo to má s Varechou. Ja som chcel spraviť z Varechy skvelý web o receptoch, a netušil som, že to, že pri jednom recepte chýba meno autora, spôsobí takýto problém. Niekedy chápem, prečo Sandra odišla :(


Najradšej by som urobil hrubú čiaru. Čo keby sme sa snažili hľadať na Vareche to dobré, každý deň sa tu dá nájsť nejaký super recept. Áno sú tu aj veci, ktoré sa možno nie všetkým páčia, ale prečo by sa mali vyvolávať hádky len z princípu?

Potešila by vás funkcia, že si proste vypnete recepty od niekoho, koho nemusíte a nebudete ich vidieť, keď vám vadia?
tomas
@rea1

"Aktívny používateľ" je ktokoľvek kto:

1.) je zaregistrovaný na Varecha.sk, čiže má prezývku
2.) pridal 1 recept ALEBO 1 zážitok ALEBO 1 diskusiu ALEBO pridal viac ako 1 komentár pod viac ako 1 recept za posledných 90 dní

To je pre nás "Aktívny používateľ".

Čiže, ak sa niekto zaregistruje a po registrácií pridá urážlivý komentár pod cudzí recept (a nikdy nič iné predtým nepridal), tak áno ten je zatiaľ "Neaktívny používateľ".

- Varecha má 750 tisíc návštevníkov mesačne.
- Z toho 8% je zaregistrovaných - čiže cca 60 tisíc ľudí.
- Väčšina návštevníkov len navštevuje Varechu (napr. aj moja mamina) a nie je zaregistrovaná.
- Z tých 60 tisíc ľudí je cca polovica "aktívnych".


Prosím, nehľadajte dôvody prečo je Varecha zlá, vždy na všetkom sa dajú nájsť chyby. Varecha chce byť dobrá, nikdy však nevyhovieme 100% ľuďom, to sa nedá, skúste prosím nehľadať len dôvody na hádku. Každý deň sú tu nové zaujímavé veci a chystáme pár prekvapení na túto jeseň, niektoré ste si dávno pýtali, niektoré ani netušíte a snáď potešia.
tomas
Ok idem pokračovať v tom čo som robil, aby sme to stihli spraviť. Ak máte technický problém píšte mail, to vybavíme rýchlejšie, fórum objavím po pár hodinách a medzitým tam bude pár krát "redakcia stále mlčí". Adminky totiž na niektoré technické veci nevedia odpovedať.
pusta
teraz sa vyjadrím aj ja, podaktorí si mysleli, že sú práve oni vlastníkmi webu Toprecepty.cz a sk., odo mňa chceli, aby som adminkám pomohla vyluxovať z tejto stránky jedného mimoriadne úspešného prispievateľa. to som nespravila, rezolútne som to odmietla a nedala som sa za žiadnych okolností zmanipulovať, lebo som to považovala výlučne za ich osobný spor, do ktorého mňa nič nebolo - toto bol pravý dôvod môjho zablokovania.
spravili to aj iným používateľom tohoto webu, ktorí na tomto webe boli dovtedy pečení-varení. boli sme takí viacerí, čo nás zablokovali a všetci do jedného sme tu na Varecha.sk.
ich nicky tu nezverejním, nikdy sa k tomu pod žiadnym nátlakom neznížim. oni samotní to vedia a vedia dobre aj to, prečo mlčia a prečo si zmenili nicky, dokonca opakovane.
a toto, že som sa nedala zmanipulovať, nikoho som neudala, nepichla, že boli na webe Toprecepty.cz a Toprecepty.sk tiež zablokovaní - toto mi vyčítate???
akým právom??
rovnako s týmto omylom, ktorý vznikol z technických príčin pri mojom rp
Plnené rezne z krkovičky v paprikovom obale, som nemala a nemám nič spoločné.
tu na Varecha.sk som mala ban jeden rok pričinením tých istých, boli totiž aj tu na Varecha.sk používateľmi. ale recepty som mohla pridávať. podaktorí, ktorých nemienim tiež menovať, sa k tejto zásluhe bez obalu verejne opakovane priznali.
tak čo mi to tu hádžete zase o hlavu a neustále???
akým právom???
zase si potrebiujete len rypnúť z pasie. zakladáte neznmyselné diskusie pod rôznymi zámienkai len z jediného pravého dôvodu, aby ste sa mohli voziť po mne pri každej príležitosti - trapné a otrasné.
@tomas , dakujem veľmi pekne za vysvetlenie.
dajte mi láskavo pokoj a venujte sa vareniu, teda tomu, o čom je táto stránka o varení Varecha.sk.
Prajem Vám Pekný deň :-)
megdesign1
@ tomas :

Zaujimave.... ja napisem pod rcp "Otras", tak mam Banan, ale ak niekto prida pod rcp koment:

afataga, 2. augusta 2014 o 16:53
a ta pizza je kde?

micanela, 2. augusta 2014 o 21:27
nikde, dalsia superzdrava omeleta

mirop, 28. júla 2014 o 06:19
ako vtip dobre.....

micanela, 22. júla 2014 o 19:35
"co dum dal" a na to hodit vajce... chutne, mile ale preco sa tym chvalit?

2010, 8. augusta 2014 o 12:24
@ meg super recept pre teba do leca bambino :-)))

/viac sa mi nechcelo hladat, ale najdu sa "vypovedne" komentare aj od @ /kimlo, @ afataga, @ tiginko, @ chutimi a dokonca aj pani @ pusta mava "komentare s vypovednou hodnotou"/

Tak je "secko v poradecku"....

@ pusta... aj na ostatnych variacich weboch, kde mas BAN, od teba chceli, aby si vyluxovala?

/www.varime.sk, www.vseovareni.cz, nosalty.hu/
megdesign1
@tomas este pridam znenie mailu o "aktivnom uzivatelovi":

Dobrý deň,

dovolili sme si pozastaviť Vami založený zážitok s názvom "Pusta a jej pseudonick-y". Skôr ako obnovíme Váš zážitok na zverejnenie, chceli by sme si overiť, kam je smerovaný tento zážitok, čo by ste ním chceli dosiahnuť, nakoľko o pani puste (a jej charaktere) vieme všetci. (Myslíte si, že je to dobrý spôsob akým by sme mohli pani pustu umierniť? Pretože sa nachádzame v "začarovanom kruhu".) Neboli by sme radi, keby pred vikendom sa z varechy stalo opäť "bojište" o tom, kto má a kto nemá pravdu.

Z pohľadu redakcie, musíme uznať, že pani Pusta je aktívnym užívateľom, čo je zas pre našu stránku dobré.

Napíšte nám prosím pádny argument, na základe ktorého by sme Váš zážitok mali zverejniť.

Ďakujeme za porozumenie.
megdesign1
@tomas uz zacinam silne pochybovat aj o Vas...

KEDY SOM JA V NASEJ PREDVCERAJSEJ MAILOVEJ KOMUNIKACII POUZIL TOTO?!:

"však Pusta pred 4 rokmi na toprecepty.cz urážala ľudí"

Zas ste si to otocil, ako Vam vyhovuje.
sonulienka
Nechcela som reagovať ale nedá mi. Fakt v poslednej dobe sa mi zdá, že niekto a možno viac ľudí je tu nie preto aby si prezrel dobré recepty, ale preto aby ohodnotil "pravopis"- dobre ale niekedy sa stane, že sa človek pomýli. Potom ohodnotia recept - negatívne. Ale prečo? Ak sa mi recept nepáči nereagujem prejdem bez povšimnutia ďalej. Ak sa mi páči pochválim a uložím si ho do mojej KK. Prečo sa tu máme hašteriť, urážať a osočovať? A naozaj som spozorovala, že väčšinou tu majú záporné reakcie ľudia čo sem nepridali ani jeden recept. Na čo sú tu? Moja mienka je, že len na to aby mohli vyvolať hádky. Česť výnimkám! A čo sa týka redakcie - myslím si, že je úplne férová. Neviem keby bol každý v ich koži čo im vadí, že hneď nereagovali tak to by som chcela vidieť tie odpovede. Určite by neodpovedali tak ako Tomas. Už som aj ja uvažovala, že nebudem pridávať recepty sem ale nie kvôli redakcie tá je úplne v poriadku. Ale hlavne kvôli ľudom čo sa sem zaregistrovali a hodnotia tak recepty alebo nápady ako hodnotia a sami nič dobré nepridali. To môžem sem napísať. Nebudem nikoho menovať. Každý nech si spytuje svoje vlastné svedomie a ak sa mu varecha.sk nepáči nech sem nechodí. Redakcie srdečná vďaka za všetko čo robí!
kukulienka71
@tomas , moja poklona redakcii, aj tebe za odpovede s nadhľadom. Máte to veru ťažké v takomto ovzduší! Kto chce, bude hľadať vždy zámienky, chyby, negativitu:-( akékoľvek vetranie v podobe siahodlhých a často zdivočených diskusií len vyostruje konflikty. Vďaka diskutujúcim, ktorí sa nehorázne menujú "nekonfliktnými"! Miesto toho, aby si uvedomili, že práve kvôli nim je Varecha takáto! Neustále vyťahovanie vecí z minulosti, ťahanie sem nepatriacich skutočností, rýpanie sa v súkromí, malicherností...hádate sa do nemoty! Aj ja, ako @sonulienka , ktorej príspevok sa mi páči, by som vedela menovať konkrétne osoby, kvôli ktorým to tu je nanič!!! :-(( Zdieľam jej názor.
pusta
pre @all ,
bola som lLEN na Toprecepty.cz a sk pred 4 rr., som na Varecha.sk, na No.Salty a ešte niekoľkých variacich weboch, ktoré z pochopiteľných dôvodov neuvediem a ani svoje nicky tam, kde som nikdy okrem varechy žiaden ban nedostala.
tie weby, ktoré uvádza tu niekto, s kým nekomunikujem, na tých som nikdy nebola - tie údajné "ban" sa teda nikdy nekonali. :-)
viac no comment.
rela
Pomaly každé dva týždne tu určitá skupina ľudí rozprúdi takúto kontra produktívnu diskusiu.
Kedy už konečne necháte adminov v kľude pracovať? Kedy ich prestanete okrádať o čas demagogickým výkladom "Vašej pravdy"?
Títo veční kritici ste horší ako ľudia, na ktorých stále útočíte. Ste to práve VY, kto robí na Vareche najviac zla a nepriateľskú atmosféru.
@tomas , oceňujem Tvoje rázne a otvorené vyjadrenie na adresu týchto večných rozvracačov Varechy. Redakcia má aj svoje práva, nie iba povinnosti skákať podľa diktátu takýchto ľudí. Želám redakcii veľa trpezlivosti
pusta
súhlasím s názorom @sonullienka a páči sa mi.
zdieľam vo všetkom komentár od @kukulienka71 a úplne.
dakujem redakcii za jej objektívny postoj, nestrannzý prístup a za všetko, čo robia, za ich neľahkú prácu, ukočírovať ľudské vášne je nesmierne ťažké.
ostatné záleží najmä na samotných používateľoch.
gubics
Ja ani nečítam všetky recepty, len tie ktoré ma zaujali. Keď mám doma napr. práve cukiny, tak sa poteším nejakému receptu ktoré o tom píše. Nemusíte preštudovať všetky recepty.
Už pomaly celý internet je o varení, každý si môže vybrať podľa ľubovôle taký recept ktorý mu vyhovuje. A nemusíte kritizovať recepty, ktoré ste ani nevyskúšali. Všetci máme rôzne chute,a každému niečo iné chutí.
Niekedy je fakt až nechutné ako sa tu škriepite. Okrem toho si myslím, že admin nemá možnosť vyskúšať všetky recepty, tak so k tomu ani nemôže vyjadriť.
tomas
@megdesign ok doslovne ste nepovedali ze "pred 4 rokmi urazala na toprecepty", ale poslali ste mi v ramci argumentacie linky na jej 4 rocne recepty na tom webe, a potom ste citovali konkretny komentar odtial.

Kludne o mne pochybujte, ako pisete. Ja nechcem nikomu zle, vzdy mi je luto, ak musim niekomu dat ban. Ako je mi jasne, ze nikdy nevyhoviem .

pusta
@leomax , prestaň do mňa rýpať a osočovať ma.
nie som @popolvar a s jeho produkciou nemám nič spoločného ani pod tým receptom a ani inde.
môj nick nie je @spusta , prestaň sa predvádzať!
len špinaví ľudia vidia špinu na iných.
daj mi pokoj a venuj sa vareniu, o čom je táto stránka o varení Varecha.sk - písala som už raz vyššie v komentároch.
svoje invektívy si nechaj pre seba a tebe podobných!
skús mi to dokázať, ak to nedokážeš, tak mlč! urobíš lepšie.
na komentáre mimo obliga tejto stránky o varení už nemienim ani tebe a ani nikomu inému odpovedať.
Prajem všetkým Pekný deň.
megdesign1
@pusta neviem, kto znas dvoch je vasci uboziak, nizky a podliak ;)

Ja nechapem tu @redakciu. Tu jej dalo minimalne 5 varechacov rukolapne dokazy, co je @pusta zac, a nic sa nedeje. Herecka si veselo pridava rcp´s dalej...

Ale ved co, ved "Z pohľadu redakcie, musíme uznať, že pani Pusta je aktívnym užívateľom, čo je zas pre našu stránku dobré", tak sa asi marne divime ;)