kúpila som arašidové maslo s nádejou, že to je niečo ako naša nutela.. nabrala som si za lyžicu, takú riadne kopcovitú, vložila do úst a pôžitok sa stratil.. ono to vôbec nie je chutné.. teda aspoň pre mňa...
vyhodiť ho nechcem, čo s ním?? máte osvedčené recepty, kde sa tá slaná chuť stratí? .. raz som jedla koláč, ktorého cesto obsahovalo arašidové maslo, ale neviem sa dopátrať k receptu...
varecha.pravda.sk/recepty/arasidove-susienky-fotorecept/4...
varecha.pravda.sk/recepty/nepecena-maskrtka-z-ovsenych-vl...
Tak isto, ked sa deju pohromy /ako nedavno nasa potopa - robia sa tieto sandwiche ako zaklad rychlej stravy zasytit masy pomocnikov/.
Ja ho rada pouzivam do ovocnych aj zeleninovych koktailov, detom ho podavam k nakrajanemu ovociu /jablcka, hrusky ai./ ktore si donho namacaju;
pri peceni do cesta, aj ako plnku v spojeni trebarz s avokadom na linecke cesta;
ozaj mame radi ako teple alebo studene omacky aj k roznym minutkovym dobrotam z masa, hlavne ked ho mas slane.
Mozno ze lepsie si zvyknut na jeho originalnu chut by bolo dobre urobit si male mnozstvo doma z neslanych arasidov, kedy je jeho pouzitie vsestranejsie.
Ak ho nemas ako vyuzit a poznas v okoli cukrovkarov - daj im ho ako rychlu pomoc kvalitnych proteinov trebarz s kombinaciou syrov.
Inak z neho robím napríklad tieto chutné truffles:
makinglifedelicious.com/2011/12/22/crunchy-peanut-butter-chocol...
.. a už dlhšie sa chystám aj na túto polievku, teraz sú také sychravejše dni, možno už by bolo aj načim vyskúšať konečne ..
varecha.pravda.sk/recepty/arasidova-polievka-fotorecept/3...
www.hometipsworld.com/100-fantastic-things-to-do-with-peanut-...
@slavka11 , nevedela som ze konzumaciou arasidoveho masla vyrastie z nasich deti banda zdegenerovanych nacionalistov :-) Este dobre , ze ja som bola vychovana na tradicnom slovenskom masle a chlebe so smalcom ...:-(