Kuchyňa a vybavenie

Antikorová varná doska

vilmuska60 - fotkavilmuska60, 30. septembra 2012

Ahojte všetci:), mám prosbu, mám krásnu novú ročnú kuchyňu, ale varná antikorová plynová doska vyzerá akoby nemala majiteľa napriek tomu, že ju vždy po dovarení umyjem. Sú na nej fľaky, vyzerá akoby bola z lesklého a matného materiálu. Taká je šmuhovaná:( Ďakujem vopred za dobre mienené rady:::)))

@zareaguj


Diskusia k téme

tatranocka
Treba používať čistiaci prostriedok na tento materiál.Napr. v DM-drogerie majú 250 ml Denkmit.
lara1705
a čo by pomohlo sklokeramickej varnej doske aby nemala šmuhy a bola leskla? vdaka za rady.
afataga
ja si tiez myslim, ze na antikorovu treba pouzivat cistiaci prostriedok na to urceny a sklokaremicku moj manzel cisti Clinom na okna a svedskou utierkou
tothka
Antikorovú varnú dosku som čistila so špeciálnym prostriedkom Cif na nerez, teraz však mám sklokeramickú a tú čistím len saponátom a utriem hubkou na sklokeramiku z Lidlu a občas ju tiež preleštím prípravkom na sklo W5, alebo Clin.
lacquer
Ja na sklokeramiku pouzivam utierku od Zepter a konecne je bez smuh. Je podobna svedskej, takze urcite aj svedska posluzi.
2010
@vilmuska60 , o antikore ako najvacsej blbost v kuchyni som sa napocuval na beznom poriadku kazdy druhy den. Takze sa pripajam co bolo povedane chod do obchodu a kup len specialny pripravok na nerez , nic ine ! cmuhy robi aj tvrda voda ale aj vacsina prostriedkov co obsahuju bielidlo -chlor spravi este vacsiu skodu a to nehovorim o skrabkach ...
babidka
Na antikorovu varnu dosku pouzivaj naozaj iba prostriedky na antikoro-ja pouzivam Cif Nerez a este utierku na lestenie nerezovych hrncov z Tupperwere . Ale vyskusala som na vylestenie handru zo starej flanelovej kosele a funguje aj ta :-) my mame velmi tvrdu vodu z vlastnej studne a ta nechava skarede flaky na vsetkom co je nerezove - ale ta utierka krasne vylesti /skor dolesti/ vsetky spotrebice co mam z nerezu .
vilmuska60
Ďakujem za rady, skúšala som z Lidla špeciálny čistič na antikor, ale bola z toho jedna veľká šmuha,ktorú som ledva vydrhla, ani v drogérii mi neporadili, kúpte a skúšajte. A ktorý, keď ich je v regály kopa:(

ubka
Všetko antikorové doma čistím s octom a kvapkou jari, poutieram do sucha, nemám žiadne smuhy. je možné, že si kúpila nekvalitný materiál, skús sa informovať v obchode, možno je to aj na reklamáciu.
marcy
tiež si myslím,že nie je nerez rovnako kvalitný....mne dosť pomáhajú šmatky ,ktoré dostať aj v potravinách 1 euro stojí a je na obrazovky,sklo nepúšťa chlpy,rýchlo schne,bez saponátu krásne vyčistím aj pec aj batérie aj tienidlá lámp,MicroClassic sa menuje ten zázrak,fakt pomoc veliká :o)
johanen
skúste univerzálny kameň .... www.univerzalnykamen.sk nielen na to...nepoškarbe hlavne!
jarka66
ja pouzivam ekologicky pripravok bio mex, cistim s nim aj plastovu vanu a aj sklokeramicku dosku, povrch ostava leskly bez cmuh a neskriabe povrchy. kupujem ho z vitarian. sk
ruzenka65
dobry je aj bio star, konzistenciou ako toro a tiez pekne vycistiaj prihorene hrnce aj sporak bez skrabancov