O Varecha.sk

Anketa: Zapojili by ste sa do súťaže o hodnotné ceny, keby ste varili priamo pred porotou známych šéfkuchárov?

zuzickaaa1 - fotkazuzickaaa1, 23. marca 2011

Počas dvoch týždňov by ste mali možnosť pridať recepty z oblasti, ktorú by sme Vám určili. Následne by sme vybrali desiatich z vás a prišli by ste tieto recepty uvariť priamo pred šéfkuchárom. Priestory, spotrebiče a suroviny budú zabezpečené. Ceny so súťaže od partnera súťaže www.vasekuchyne.sk, budú rozdelené do balíkov podla umiestenenia.

@zareaguj


Diskusia k téme

kucharronald
Závisí to asi od toho, kde tá súťaž bude....keď v Bratislave, tak tam by sa polovičke varechy neoplatilo ísť....
moli
Nápad super, len nie pre mňa :o) Ja by som na to nemala! :o)
andys
Fúha :) Prečo nie, aj účasť v takej súťaži by bola veľmi poučná.
vybusna
no....neviem ci by sa mi z mnichova chcelo ist...;o)
elekra
Asi by som sa na takúto súťaž dalaAj keby som nevyhrala, určite by to bol skvelý zážitok. Predsa len sme amatéri!
jody
Ja neviem, mozno by som dostala taku tremu, ze by mi aj voda prihorela. :-)))
arasidka
jody, ale to by bolo celkom zaujímavé - možno by si za to dostala aj nejakú cenu , trebárs hasiaci prístroj najnovšej značky a poistenie domácnosti zadarmo na jeden rok.
alexdidi
Myslím, že by som sa na to dala, bolo by to zaujímavé, aj zo zvedavosti, len či by sa oplatilo cestovať napr. z ďalekého východu až napr.do BA.
arasidka
Alexdidi, ta to ňeznaš, že keľo vyhodňarom sa to oplatilo a zostali už navždycky v Prešporku? Vraj keby nebolo východniarov, Bratislava by sa scvrkla na polovičku :))))
arasidka
sladkačokolada, porotu je nutné opiť hneď na začiatku!!!!
jody
No ja mam este jeden problem, nikdy nevarim presne podla receptu, takze z vybraneho jedla by som nakoniec mohla uklohnit nieco uplne ine. No ale zas by som mozno natolko sokovala porotu, ze by to mohlo byt aj zaujimave... :D
enerrgizer
je to veľmi zaujímavé...už sa len dostať do užšieho výberu, ale fakt neviem, či by som išiel...možno aj :-)
mariaklara
Bolo by to zaujímavé, ale tréma by v mojom prípade určite zaúradovala a všetko by bolo v čudu. Ďakujem, ale radšej nie.
babidka
tak ja by som asi nemala odvahu :-) mne staci , ze sa mi na prsty pozera nasa Micka a uz sa "seknem"....:-) Obycajne mi aj obycane jedlo 1000x vyskusane nevyjde , ked sa velmi snazim /napriklad ked mam navstevu/masko prihori, omacka za "zdrcne", hranolky nechrumkaju , slahacka sa nevyslaha :-))))))
svetlana9
no vraj či by sa oplatilo z východu prísť - však risk je niekedy aj zisk - a rozmýšľate ako typickí Slováci - "či by sa oplatilo"?! Do všetkého treba niečo zainvestovať, raz je to čas, raz peniaze, raz vedomosti. Ale za tú živostnú skúsenosť by to určite stálo. Všetci sme tu amatéri a boli by sme na jednej lodi - nie?
egreska
nápad je to dobrý ale ja nemám na to "gule"...mám nejaké tipy, koho by som si tam vedela predstavit ,a seba v obecenstve ako držím palce :-)) tiež som na tom podobne ako spomenula @babidka :-))
oskarlo
kazda sutaz prinesie nove poznatky, skusenosti, odbornici poucia , opravia chyby pri postupoch,,,,bola by to prilezitost pre varecharov stretnut sa nie len na nete ale nazivo v obecensteve , vid egreska
urcite by som si rad zasutazil
samanka
myslím, že by to bolo veľmi zábavné, takto si vyskúšať varenie. Tréma, netréma, varešky sú všade rovnaké. Ale muselo by to byť až po 30-tom júni. Dovtedy som "pripútaná" ku skriptám a PC.
janazjarku
Skvelý nápad, lebo je tu kopec šikovných odborníkov na varechy no, ale ja som dostatočne sebakritická takže ja sa pridám veľmi rada medzi divákov a svoj zážitok opíšem :-) tak živo, že aj tí ktorí sú za hranicami si to budú vedieť živo predstaviť !!
alexdidi
@arasidka , plne s tebou súhlasím, ale aj s @babidka v tom, že obyčajne, keď najviac chceme, tak to nevyjde, čo by mi ani moc nevadilo, keďže rada súťažím, rada skúšam nové veci, získavam skúsenosti, rada spoznávam nových ľudí....a odvaha?! Nebojím sa ničoho, veď len nedávno som sa vybrala len tak(takmer do neznáma) až hen za Veľkú mláku a skúsenosť veru stála zato....
hubarka35
No super nápadik,ja suhlasim a som za takéto niečo,fakt krásna priležitost stretnut nových ludi,niečo sa dozvediet a naučit....a trema tá opadne-netreba sa stresovat vopred a bude to OK.
frezia68
Už sa teším na súťažiacich varecháčov,lebo tak sa zdá,že sú tu odvážlivci.A ešte,keby bol tak prenos v telke.....rada budem stískať päste :-)))
zuzickaaa1
Nemajte strach:) Aspoň budete mať príležitosť stretnúť Varecháčov, poklebetiť s nimi, uvariť si niečo chutné za krásnu odmenu:)
abend
Myslím, že by som s tým nemala problém, tréma síce vie urobiť svoje, ale nie je dôležité vyhrať ale zučastniť sa.
jody
A čo tak možnosť, že ak bude vybraný recept varecháčky X, tak by jeho uvarením mohla poveriť varecháča Y, ak by si netrúfala sama? Alebo že by zaskakovala rovno redakcia? :D:D:D
hubarka35
a keby tak boli vybraté dvojice-čo vy na to?ve dvou se to lépe táhne.....prenos v telke?a načo,stači pár fotek do Pravdy.....pár raz sem bola v tv-a prvý krát sem pomali koktala a točili 3xznovu....no apon bola sranda a niečomu som sa priučila-nebrat to tak vážne a byt sama sebou v každej situacii......no i ja sa tešim na sutažiacich...a x či y-ak vybratý-tá odmietne bude náhradnik nie?
elantra
waw super napad! rada sa zapojim aj ked som amater najhrubsieho zrna, ale takato skusenost by fakt stala zato. este zalezi, aky bude datum, tiez ma limituje skola. urcite som za! :))
arasidka
no, neviem prečo, ale som si spomenula na jednu reláciu na tv JOJ - kapor na torte. "Účinkuje tam jeden týpek", sám seba pokrstil že Desperádo. Kto vie, čo znamená to meno v preklade, tak už je v obraze. No tento chrabrý Róm vyrastal v d.domove,potom sa nejakým pričinením dostal do súťaže Vyvolení a tam exceloval svojím spôsobom. My tu na Slovensku o tom vieme viac, ale píšem to pre tých, ktorí žijú ďaleko a nevideli to. A tento človiečik prehlasoval, že má talianské korene. Prešla určitá doba a teraz prehlasuje, že je potomok pakistánskeho nejakého princa. No ale to je vedľajšie, jeho počúvať, to je pre silné nervy. Kto čítal knižočku od O. Sekoru - Chrobák Truhlík, tak ako keby jeho videl.Všetko vie, všade bol.... no a telka JOJ ho angažuje do všetkého možného, naposledy teraz do toho Kapra. ... šak sledovanost,ne?
A on tam chudátenko varil. To by ste mali vidieť, ešte i to, že varil cesnačku a miesto polievky mu vznikla hrčková kaša, vedel obhájiť.. dokázal presviedčať o tom, že tie sa stratia a polievka sa zriedi sama, čím viac ju bude miešať na malom ohni. Som myslela, že tá kuchyňa , v ktorej varil, to sama nevydrží a plafón povolí!!!Vydržal - nepadol a pozvaní hostia tú polievku excelentne vyjedali lyžicou z bochníka chleba - proste - bola úúúúúžasná!A medzitým ako varil preberal v reči všetko - radil v sexe , varení a o živote vôbec. A dokonca prehlásil, že tento rok ide do Bangladéžu na medzinárodnú súťaž varenia - vraj ho tam pozvali. A ako bonus hostia po večeri sledovali striptíz -jeho striptíz - na stole medzi taniermi.To bol ale zážitok!
No ale to už zabieham inde, kde som chcela!
Píšem to preto, že si úsmevne predstavujem, že by ho niekto pozval "reprezentovať nás Varecháčov" v máji - há ha ha ... Desperáááádo na hraaaaad!
A až sa budú mladí potomci Alžbety kráľovnej v Anglicku svadbiť, bude sa môcť chváliť:"Vaše veličenstvo, ani by ste neverili, ale tam, kde bývam, je náš hrad najkrajší v máji.Keď sa postavím na ktorúkoľvek vežu môjho hradu, vidím tú prekrásnu slovanskú prírodu, ten slovenský ľud v podzámčííí..... mimochodom, minule som tam stretol aj Vladka G., už ste o ňom určite počuli, vlastne, tuším ste boli aj vy na našom hrade.... inak fajnový človek, dobrý kamarát..." Aby ste mi lepšie rozumeli, v telke Desperádo rozprával, že už si dal ušiť priliehavé šaty pre seba, lebo sa zúčastní svadby mladého monarchu, dokonca už aj vhodný dar pre nich vybral. Bože, len nech to nie je zase striptíz!!!!!!!
sovka62
Dobrý nápad, určite by niektorí z nás obstáli aj pred profesionálmi.