Varenie

Americké dni v Lídlli

elisticka - fotkaelisticka, 8. februára 2011

Dievčence vsimli ste si ze Lidl ma americke dni? kupila som si tam cukriky Marschmallows 300 g biele....ak este nemate tak doporucujem si ist kupit na nasu super potahovinu MMF...,.

@zareaguj


Diskusia k téme

vcelka
A ako sa s tým pracuje, nepoznám to? Dcére to ako cukríky nechutí...
babidka
aj pre mna su to nechutne cukriky ale napodiv poleva sa mi z toho paci a chcem ju vyskusat na niecom jednoduchom aby som nabrala prax . Podla vnucat "babi vie vsetko" tak musim trenovat .....Ked to budem musiet vyhodit ako nepodarok tak nech ma to vela nestoji a nikto o tom nevie :-)))
elisticka
@vcelka vyborne sa s tym pracuje pozri moje recepty mam s tym potiahnute torty.... na tom nie je co pokazit.-)))
vavan
@elisticka ja som bola dnes v Nitre tam sú tri LIDL a bola som v dvoch nemali ani v jednom som to vzdala tak som kúpila len formičky na muffiny.
honestka
MARSHMALLOWS nie su na obycajne cukriky ako sme doma zvyknuti urcene na jedenie.
1/ Vacsinou sa jedia tak, ze sa opekaju nad ohnom na razni tak ako my sme zvykli slaninu. Biela hmota sa ohnikom pekne do hnedasta opecie a vo vnutri sa hmota rozpusti na taky tahavy krem, akoby sme vyjedali husty cukrovy vareny sneh.
==
2/ pridavaju sa do hrnceka s horucim kakaom, kde sa tiez rozpustia.
==
3/ deti ich maju radi tiez rozpustene a natrete na chlebe, alebo inych kolacikoch (cokoladove chips) doplnene s inymi vecami , ktore im chutia. Tak isto sa predava aj v tekutej forme v pohari ako zvykneme kupovat lekvar.
==
4/ Hmota na potahovanie z nich sa odklonila od originalnej Fondantovej hmoty, pretoze ich nahriatim sa zjednoduchsil cely princip vyroby fondantu len pridanim cukru.
vcelka
Česi ich volajú žužu, to by zodpovedalo... :-))
babidka
@honestka , este som jedla marshmallows so sladkymi zemiakmi na Den vdakyvzdania . Najprv som nad tym krcila nosom , ale nakoniec mi to ohromne chutilo - s pecenym moriakom , brusnicami , zemiakovou kasou a k tomu pecene sladke zemiaky s marshmallows....parada;-)
babinka
@honestka doplnila, co som chcela napisat - jeden dva kusy nad ohnikom upecene bohate stacia, mne najviac chutia v cokoladovej zmrzline
vcelka
No vidíš, aj tu sa stretávame a vôbec to nevadí. Tu som sa veľa dozvedela od honestky, v tej druhej zase viac o poleve...
alexola
aj ja som bola, vzala som len arašidové maslo a silikónovú formu, snáď bude dobrá....
andys
Ja mám z LIDLa muffinkové formičky, už som ich aj vyskúšala, môžem odporučiť. Koláčiky z nich idú ľahúčko von, v papierovom košíčku mi ostával prilepený spodok.
honestka
ano @Babidka , je ozaj vela druhov jeadal, do coho to tunajsi ludia davaju - je to taka ich rarita.
= ak chcete, dam recept ako sa cersvy marshamlows urobit doma. Lahucko a z mala surovin!
mariaklara
Vavan, ja som v pondelok zobrala na Párovciach tri posledné balenia. Honestka, daj prosím ten receptík.
frezia68
@honestka :zasa som sa od Teba niečo nové naučila a už netrpezlivo čakám recept.Tie diskusie sú výborné.
hannah22
z marshmallows som skúsila čokoládovú penu podľa Nigely, deťom celkom chutila a opekať sa chystáme v lete... :))
lumilka1
Ja som marshmalows dala do narezaného banánu pod šupku, a tak sme to piekli. Ten domáci určite vyskúšam.
siskam
Tiež som kúpila v Lidli muffinové formičky. Sú naozaj výborné, tiež som ich už vyskúšala. A keď ich v nich servírujete, aj pekne vyzerajú.