Foto: honestka
Všimla som si, ze nase cukrarky na Vareche maju občas tazkosti dostat BIELE cukriky, z ktorych si dalej robia potahovu hmotu na TORTY. Zobraziť celý popisVšimla som si, ze nase cukrarky na Vareche maju občas tazkosti dostat BIELE cukriky, z ktorych si dalej robia potahovu hmotu na TORTY. Preto pridavam recept na domacky vyhotovenu hmotu. Jej zlozenie a vyroba je velmi jednoducha, avsak velmi dolezite je dodrzat CISTOTU misky a šlahacej metly, podobne ako sa to vyžaduje aj pri blielkach, alebo šlahačke. Jednoducho pouzijem Vodku, alebo akykolvek iny alkohol a vytriem ju papierovym obruskom; 2. sposob je, ze na par minut ju dame do mraznicky.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 ks balíčky,/ AgarAgar |
|
1 1/2 šálky, vlažná |
|
2 šálky |
|
1 1 / 2 šálky , /Corn Syrup/ |
|
1 lyžica , pravy |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Tato hmota sa robi najlepsie v mixeri, ktory ma pevny podklad na pracovnej doske a som si ista, ze ho dokazu vymiesat vsetky roboty, ktore mate k dispozicii, nielen KitchenAid. Predtym som ho robila tiez na inom stroji iba s rozdielom, ze to slahanie trvalo dlhsie. Ozaj zalezi len od vykonu stroja ktory mate k dispozicii avsak Rucny Mixer ma dost slaby vykonom a preto nie je najvhodnejsi na tuto vyrobu.
-
2
V malej miske do ½ šálky studenej vody posypeme želatínovy prášok a nechame ju chvilu naboptnat. Medzitym si v rajnicke uvarime dalsi cukor s vodou na sirup a nechame ho len minimalne ochladit a prilejeme rozpustenu a naboptnatu zelatinu. Miiešame pokial sa všetko uplne nerozpusti a spoji.
-
3
Teplu Zmes želatínoveho sirupu nalejeme do misky mixera so šlahacou metlou. Pridame kukuričný sirup /CORN SYRUP/, Sol a Vanilku a začneme šlahat pri VYSOKEJ rýchlosti. = Pretoze to ma tendenciu striekat na vsetky strany, ak mate na stroj KRYT, tak ho pouzite; alebo jednoducho prikryte si volne slahaciu misu plastikovou foliou, alebo vlhkou utierkou. V šlahani pokračujeme pokial zmes mierne ochladne, pricom sa nam zväčšuje jej objem, a tvoria sa mäkké vrcholky. /Konzistencia je podobna ako ked šlahame sneh nad parou do uplneho zhustnutia/. = Pretoze s chladnou hmotou sa zle pracuje, este taku letnu ju nalejeme do vopred pripravenej plochej misky, alebo plechu, ktoru sme celu velmi dobre vysypali praskovym cukrom, aby sa nam hmota neprilepila a dala pekne krajat na štvorce ked vychladne. Kludne to odlozte do chladnicky na niekolko hodin, cim pevnejsia tym menej problemov pri krajani. Noz si mozete nahrievat, alebo pomastit olejom, tak ako ked krajame fajny zakusok a chceme mat ostre okraje. Alebo mozete pouzit druhy sposob tak, ze hotovou hmotou si naplnite ozdobne vrecko so špičkou a na silikonovu podlozku, alebo peciaci papier ktory je tiez posypany praskovym cukrom striekame špičky alebo kopky, ktore nechame dobre zaschnut.
-
4
Ak vsak chcete z nej robit ihned potahovu hmotu na tortu, tak pokracujete presne podla sposbu ako ste zvyknuti robit, ked si rozpustite kupenske cukriky. Ak chcete inu farbu ako bielu pridate si cukrarenske farbivo este pocas šlahania. Presny čas doby šlahania neviem doporucit, lebo to zalezi od vykonu vasho stroja. /moj ho ma hotovy za 5 minut/. Dakujem za pozornost. == Zelam uspech a krasne zdobenie. =================================== POZNAMKA: 1 balicek želatíny = 0,7 gr. == šálka = 2.5 dcl Z tychto surovin vam celkove vyjde 1 Lb hmoty. Prepocet ak mate kupensky sacek cukrikov oznaceny v tunajsich mierach je : 1 (Lb) pound = 45.36 Dkg = 10 oz = 28.34 dkg =================================== Ak nedostanete kupit v obchode tento sirup, prilozila som na poziadanie aj tento na DOMACI sposob. Tiez je to velmi jednoduche ked mate potrebne prisady. http://varecha.pravda.sk/recepty/domaci-kukuricny-sirup/14379-pouzi.html
je to iný ako môj marcipan aje určite aj bielučky,,chyba tu foto už hotoveho Marschmallows..ten robot je na reprezentáciu...
Je to na YouTube - Home made marschmallows
== Kedze @Katkarina2511 ma nakopla na YT, myslim ze nie je potreba ho vyrobit - tam vidno velmi dobre ako cely postup vyjde. tiez som priamo v recepte uviedla ake je ho mnozstvo z tychto surovin.
Takze teraz uz nemenovite este raz, vsetkym velke DAKUJEM!
A recept som pridala len preto, ze som ozaj myslela na tie devy, ktore hovoria len o farebnych cukrikoch, takze robit ho podla mojho doporucenia samozrejme nie je podmienka.
== Ak nedostanes hotovy, ani to nie je to problem, poslem ti recept ako urobit tento sirup.
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-kukuricny-sirup/14379-po...
@honestka vždy poradila a pomohla a nikdy nikoho neurážala ako podaktorí...
@tatranocka súhlasím... tie TS nám bol čert dlžen...
co tu vypluvas za nazory aj v inych komentoch je ozaj nedostojne.
Pacni sa po hlave a zobud sa. Ale potom uz asi nebudes vediet citat recepty vobec.
Redakcia, niektore komentare by ozaj nemali patrit na takuto stranku hlavne ked tu vystraja skupina, ktoru kazdy kritizuje.
Ako spominali predomnou nie je to POKEC stranka.
howgh? alebo nie?
@tatrano čka,@katarina2511 ,@evusik ,@helanka , moje dievčatá, veď stačilo si od @silvi pozrieť čo "vyplodila" ! posledný jej príspevok /zazitky/svokra-je-lotra/ to môže dať iba osoba s IQ húpacieho koníka, bez urážky, je to môj osobný názor.
Vážim si každý pridaný riadok od našej @honestka , hlboko si vážim jej vedomosti a s akou pokorou sa dokázala vyrovnať s necitlivými a niekedy aj urážlivými narážkami na jej komentovanie.
Určite by som nedovolila (keby to bolo v mojej kompetencii) pustiť virtuálnu osobu s nickom ako je aj @silvi a aj jej podobným:-(
Len toľko.
tým sa nechcem dotknúť adminiek :-)
tak tebe ozaj zaiadna seriozna odpoved nepatri nielen pri tomto komente ale mnohokrat ani pri inych tvojich "speci" vyjadrovackach sa inde.
Urazat ta nebudem je to pod moju uroven aj preto ze, sa vyznamenavas sama tak ako mnho dalsich ktori nevedia komunikovat na verejnych strankach!
Asi Dobre, ze si troska tu uz vychladla, ci sklapla...
Vsetkym VAM horeuvedenym dievcatam velmi pekne dakujem za obhajobu ale aj tak mi ostava pocit, ze tu je momentalne teraz radsej drzat sa stareho prislovia: "Mlcat je zlato" alebo komenty ci rady udelovat skromne.
tak-ako v ľudskej spoločnosti všeobecne-sme ľudia rôzni-tak je to aj na VARECHE-bo je tu aktívnych už veľa ľudí-tak sa nájdu-ale zriedka-i ľudia zraňujúci city...prosím-ber to z nadhľadu..vždy sa teším na tvoj recept..či radu..
neodmlčuj sa..
ved-čo nás nezabije-to nás posilní...:-)
želám pekný deň..
u nás horúco...+36°...a mimoriadne suchý mesiac..schne nám sľubne vyzerajúca úroda v záhradkách a na poli..:-(
ako u vás?
Tvoj nick je ozaj primerany k tomu cim tuto stranku udrzujes v pohode a v @radost - i. Uznavam tvoje slova.
Oproti vasim horucavam dnes tu mame zamracene a zrejme sa schyluje k dazdu.
Aj preto nebrani nic tomu, aby som neupiekla moj tvaroznik tentoraz s pridavkom marhuliek. pozdravujem ta.
ver ze mi stranka velmi chybala, ale co si uviedla v zatvorke plati aj pre mna. dlzila som sem vsak odpovede a tak som si dala za ulohu dnes dat vsetko na poriadok. Chcela som pouzit TS ale zmizlo mi z nich vsetko co tam bolo a tak schranke dalej nedoverujem.
obcas ma prsty palili k pridaniu sa do debaty, ale ako sa to vsetko pri tych mojich poslednych zomlelo, nechcela som dalsi konflikt. pozdravujem ta.