Rôzne
Ako,alebo kde získam recept na makovú tortu z RECEPTOV NA BOHATSTVO? Poradíte? Vopred ďakujem :-)
Diskusie
- Lidka1: Rastlinná šľahačka 0 zatiaľ bez komentárov
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 303 najnovší komentár dnes 14:02
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Marec 2025 367 najnovší komentár 1. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 303 najnovší komentár dnes 14:02
- Yanco: Ako upiecť jaternicu 7 najnovší komentár 16. apríla 2025
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
- Lukash: Ako na dobrý šošovicový prívarok? 1 najnovší komentár 11. apríla 2025
- Ivanko162: sekla sa nam plnka maslo s pudingom 13 najnovší komentár 4. apríla 2025
- Redakcia: Čo dnes varíte alebo pečiete? Apríl 2025 198 najnovší komentár dnes 14:02
- Kjuraj: Kypriaci prášok 1 najnovší komentár 14. apríla 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Zapekaná bravčová panenka v slaninke VIDEO
-
Zábavný spôsob, ako farbiť vajíčka. Skúste túto metódu s kypriacim práškom a octom VIDEO
-
Lístkové tyčinky s pestom VIDEO
-
Krémové kuracie karí pečené v rúre VIDEO
-
Nepečený cheesecake à la dubajská čokoláda VIDEO
-
Tvarohová vianočka bez kysnutia VIDEO
-
Pudingovo-šľahačkové poháre s likérom a čokoládou VIDEO
-
Chutné a trvanlivé: 9 najlepších receptov na žĺtkové rezy s orechami. Klasika, ktorá neomrzí a ako bonus aj v odľahčenej verzii
-
Veľkonočná plnka: Zistite, čo všetko do nej môžete dať, aj ako ju upiecť pekne nadýchanú a šťavnatú
-
Nestarnúca klasika: Punčové rezy, metrový koláč, opitý Izidor, oblíž prst... 10 receptov na tie najobľúbenejšie veľkonočné zákusky
-
Veselé sviatky: 12x veľkonočné linecké koláčiky. Pozrite sa na tie tvary a na to zdobenie! Také môžu byť aj u vás
-
Čokoládová, kokosová, karamelová aj mrkvová: 9 receptov na veľkonočnú tortu. Jedna vám vystačí na celé sviatky
-
11 receptov na veľkonočné rolády: Krásne na pohľad, lahodné na jazyku. A prezliecť do nich môžete aj známe zákusky!
-
Pestré farby a lahodná chuť: 9x vajíčková tlačenka, chuťovka ako stvorená na veľkonočné pohostenie
varecha.pravda.sk/recepty/burgenlandska-makova-torta-foto...
Viem,že do tej televíznej ide 14 vajec a je bez prášku do pečiva a múky,ale myslím,že s tým si skúsení kuchári poradia.Možno aj naša @pivonka .
vyzerali úžasme :)
z recept na bohatstvo
dalej 3 dcl mlieka spolu s 30dkg mletého maku uvarime a vychladnuty zmiesame s malsovym kremom.
Pridame 1 plechovku sladene kondenz mlieko vymiesane do peny s 20 dkg masla.
Ja som naviac pridavala 20 dkg mascarpone alebo philadelphia crem. Na 3 diely piskotu a ozdobenie je tato plnka akurat, hoci sa zda, ze je velmi syta, pretoze makove cesticko je velmi lahodne a jemne. skuste je to vyborna kombinacia.
o sutaze som nikdy nestala ale obdivujem tych, ktori sa prihlasuju a idu za svojim cielom nikedy aj so smiesnymi vecami...
bohuzial nepoznam tuto relaciu.
kedykolvek mas nejaky problem, napis, pri emigracii sem vyskusala som neuveritelne veci aj vdaka tomu, ze tunajsie ingredients mi nikdy nesedli pokial som nasla veci v deli a tak som kombinovala- niekedy stastne, nikedy to nevyso, ale nastastie moj kolacikovy manzel nereptal.
malokedy pouzivam presne recepty, zatial som mala akoby sa povedalo "cesto v ruke" a vzdy to vyslo. Teraz som z kuchyne vypadala.musim sa najst a vratit.
dakujem, zelanie zdravia potrebujem ako sol a vela!
Korpus:
12 zltok
280 g praskoveho cukru
280 g pomleteho maku
14 bielkov - vyslahat sneh
Vsetko dame dohromady (postup asi zvladne kazdy) a nalejeme do dvoch vymastenych a mukou vysypanych tortovych foriem.
Pecime cca 40 min... Teplota cca 160st.C.
Po upeceni a vychladnuti rozkrojime kazdy korpus na polovicu. Dostaneme 4 rovnake okruhle platy, ktore naplnime plnkou.
Plnka:
200 g masla (obycajneho)
200 g praskoveho cukru
2 PL rumu
2 zltka
Vsetko zmiesame na hladku hmotu.
3-4 dcl mlieka (obycajneho)
300 g mleteho maku
Uvarit do zhustnutia. Nechat vychladnut.
Naplnit jednotlive casti korpusu a poslednu cast plnky dat na horny korpus a na okraje.
Nechat stuhnut v chladnicke...
lesk.cas.sk/clanok/99744/recept-na-bohatstvo-upecte...