Varecha.sk a TV Varecha sú internetové stránky plné receptov vydavateľstva OUR MEDIA SR a.s. © 2009-2025.
Recepty, fotografie jedál, videá a ďalší obsah na Vareche je chránený autorskými právami. Viac info.
Varecha využíva súbory cookies, všetky recepty bežia na serveroch firmy Webglobe - Yegon.
Made in Slovakia Vyrobené na Slovensku
varecha.pravda.sk/recepty/burgenlandska-makova-torta-foto...
Viem,že do tej televíznej ide 14 vajec a je bez prášku do pečiva a múky,ale myslím,že s tým si skúsení kuchári poradia.Možno aj naša @pivonka .
vyzerali úžasme :)
z recept na bohatstvo
dalej 3 dcl mlieka spolu s 30dkg mletého maku uvarime a vychladnuty zmiesame s malsovym kremom.
Pridame 1 plechovku sladene kondenz mlieko vymiesane do peny s 20 dkg masla.
Ja som naviac pridavala 20 dkg mascarpone alebo philadelphia crem. Na 3 diely piskotu a ozdobenie je tato plnka akurat, hoci sa zda, ze je velmi syta, pretoze makove cesticko je velmi lahodne a jemne. skuste je to vyborna kombinacia.
o sutaze som nikdy nestala ale obdivujem tych, ktori sa prihlasuju a idu za svojim cielom nikedy aj so smiesnymi vecami...
bohuzial nepoznam tuto relaciu.
kedykolvek mas nejaky problem, napis, pri emigracii sem vyskusala som neuveritelne veci aj vdaka tomu, ze tunajsie ingredients mi nikdy nesedli pokial som nasla veci v deli a tak som kombinovala- niekedy stastne, nikedy to nevyso, ale nastastie moj kolacikovy manzel nereptal.
malokedy pouzivam presne recepty, zatial som mala akoby sa povedalo "cesto v ruke" a vzdy to vyslo. Teraz som z kuchyne vypadala.musim sa najst a vratit.
dakujem, zelanie zdravia potrebujem ako sol a vela!
Korpus:
12 zltok
280 g praskoveho cukru
280 g pomleteho maku
14 bielkov - vyslahat sneh
Vsetko dame dohromady (postup asi zvladne kazdy) a nalejeme do dvoch vymastenych a mukou vysypanych tortovych foriem.
Pecime cca 40 min... Teplota cca 160st.C.
Po upeceni a vychladnuti rozkrojime kazdy korpus na polovicu. Dostaneme 4 rovnake okruhle platy, ktore naplnime plnkou.
Plnka:
200 g masla (obycajneho)
200 g praskoveho cukru
2 PL rumu
2 zltka
Vsetko zmiesame na hladku hmotu.
3-4 dcl mlieka (obycajneho)
300 g mleteho maku
Uvarit do zhustnutia. Nechat vychladnut.
Naplnit jednotlive casti korpusu a poslednu cast plnky dat na horny korpus a na okraje.
Nechat stuhnut v chladnicke...
lesk.cas.sk/clanok/99744/recept-na-bohatstvo-upecte...