Rôzne

Ako,alebo kde získam recept na makovú tortu z RECEPTOV NA BOHATSTVO? Poradíte? Vopred ďakujem :-)

frezia68 - fotkafrezia68, 14. novembra 2012

Diskusia k téme

pivonka
Neviem, o akú tortu sa jednalo v Recepte na bohatstvo, ale v Burgenlandskej sa nenahádza žiadna múka a mám pocit, že v pôvodnom recepte ani prášok do pečiva. Dala som "pre istotu" a iba na špic noža. Keď pôjdem nabudúce do knižnice, tak to overím.
klaura
ja by som zas chcela recept na jablkové rezy s karamelom ... robila ich drobná v semifinále 19 ročná dievčinka, zo Štiavnice myslím že bola ...
vyzerali úžasme :)
evas13
Pozerala som sa na portáli TV JOJ v receptoch na bohatstvo, bol tam len článok. V Google som si dala makovú tortu, je ich tam viac, pozri sa milá @frezia možno sa ti nejaká hodí.
frezia68
@tatranocka :ďakujem,tú poznám...tá hľadaná má aj makovú plnku.Asi sa zatiaľ tie recepty nezverejňujú.
sany11
puntodadino,ti dal dobry link,ked ho otvoris a dole je ten recept ktory hladas makova torta s makovou plnkou,z recept na bohatstvo.
frezia68
Fíha,to je ale bomba kalorická. Ďakujem za príspevky @puntodadino ,našla som,mám chuť vyskúšať,ale do malej 1/4 formy.Ďakujem za každý príspevok :-)))
bibia1
ďakujem aj ja, už som si ho vytlačila :)
ubka
@cistina , pozerala si ten recept? prosím Ťa nepochopila som, píše že pripraviť krem a pridáva tam žltky, v rozpise na krem je iba maslo a kondenzované mlieko...vieš, šekulovala som, že toru urobím podľa receptu z Varechy a obohatím krémom, no nechápem ?!..:-))
evanaaa
No, ja ho už tiež mám, ale ako spomína aj @ubka , niečo tam chýba a neviem, aký je rozdiel medzi náplňou a krémom. Popis na krém tam je aj na čo sa použije, ale čo s tým kondenzovaným mliekom a maslom? Viem, že aj to je krém, ale kde sa dáva? Tá náplň je vlastne tiež krém, je to ten makový, tak načo ešte ten Salkový? Asi sa tam dostal nedopatrením.
cistinka
ani ja nechápem...oni tie súťažné recepty uverejňujú asi všetky schválne zle, aby ste ich nedokázali podľa toho pripraviť :-)
papkoska
no, asi počkám na ten časopis, lebo ani mne to nie je z tej stránky jasné s tou plnkou, ale keď sa lepšie pozriete na fotku torty, tak je tam v celom to makovom ošiali tenký svetlý pásik, tak je možné, že je tam aj plnka aj ten salkový krém s maslom. Trpezlivosť do nedele, veď hádam ukážu v telke, ako tie torty plní.
honestka
Krem do torty: 20dkg maslo, 20 dkg práškového cukru, 2 lyzce rumu, 2 zltka spolu vymiesame.
dalej 3 dcl mlieka spolu s 30dkg mletého maku uvarime a vychladnuty zmiesame s malsovym kremom.
Pridame 1 plechovku sladene kondenz mlieko vymiesane do peny s 20 dkg masla.
Ja som naviac pridavala 20 dkg mascarpone alebo philadelphia crem. Na 3 diely piskotu a ozdobenie je tato plnka akurat, hoci sa zda, ze je velmi syta, pretoze makove cesticko je velmi lahodne a jemne. skuste je to vyborna kombinacia.
frezia68
@honestka :ďakujem za vyriešenie záhady " plnka-krém",Ty si jednoducho žienka činu.Poznala si ten recept,alebo si ju len teraz piekla prvýkrát? A nepochybujem,že ak by si sa zúčastnila tejto súťaže,získaš výhru.Ďakujem za príspevok a posielam srdečný pozdrav :-))) so želaním pevného zdravia.
honestka
@frezia68 : taketo kremy som robievala dost casto, moja nevesta je velmi makova nevie sa dojest nasich makovnikov a tak jej vzdy vymyslam nejaky dobry piskot kolacik a makove su fajnove- maju atypicku chut oproti orechovym. a ked sa krem urobi so syrokremami, je to asi najlepsia kombinacia k maku.

o sutaze som nikdy nestala ale obdivujem tych, ktori sa prihlasuju a idu za svojim cielom nikedy aj so smiesnymi vecami...
bohuzial nepoznam tuto relaciu.

kedykolvek mas nejaky problem, napis, pri emigracii sem vyskusala som neuveritelne veci aj vdaka tomu, ze tunajsie ingredients mi nikdy nesedli pokial som nasla veci v deli a tak som kombinovala- niekedy stastne, nikedy to nevyso, ale nastastie moj kolacikovy manzel nereptal.
malokedy pouzivam presne recepty, zatial som mala akoby sa povedalo "cesto v ruke" a vzdy to vyslo. Teraz som z kuchyne vypadala.musim sa najst a vratit.
dakujem, zelanie zdravia potrebujem ako sol a vela!
frezia68
Milá @honestka ,ďakujem za vysvetlenie.Ja zasa pečiem posledných 15 rokov málo,najviac kysnuté,ovocné a práve krémove a mastné obmedzujem.Ale makové,tvarohové a orechové,to máme radi,ale kombinujem s ovocím-makové a slivky,tvaroh a marhule,broskyne.....aj to nie často,zdravie nedovolí,lebo aj polovičná dávka je veľa pre nás.A ak už veľmi máme chuť hrešiť,urobím palacinky s tvarohom,posypem orechami,hrozienkami a navrch šľahačka s čokoládou a 2 ks až,až.....dosť na 2 týždne.Preto som privítala Tvoje rady,ďakujem.Ale pečiem len na stretnutia,oslavy,či sviatky.Ešte raz Ti posielam želanie pevného zdravia a bez bolestí :-) ,lebo to pekne znepríjemňuje život-poznáme. Krásny deň do tej diaľky a veľa pohody :-)
meggienka76
ten recept z lesku a z ahaonline sa líšia. Na českom portáli je tam navyše krém zo salka, ktorý tam asi nepatrí, ale neviem.
martulka
Ahojte,kočky,kto mi opiše presne ten recept?Prosím....Nestihla som si kupit ten časopis.....Ďakujem....
ajula
Martula našla si ten recept? Už som ho min. t. napísala.
karielko
Tu je original recept na Makovu tortu (nakolko na internete to zmrvili):
Korpus:
12 zltok
280 g praskoveho cukru
280 g pomleteho maku
14 bielkov - vyslahat sneh
Vsetko dame dohromady (postup asi zvladne kazdy) a nalejeme do dvoch vymastenych a mukou vysypanych tortovych foriem.
Pecime cca 40 min... Teplota cca 160st.C.
Po upeceni a vychladnuti rozkrojime kazdy korpus na polovicu. Dostaneme 4 rovnake okruhle platy, ktore naplnime plnkou.
Plnka:
200 g masla (obycajneho)
200 g praskoveho cukru
2 PL rumu
2 zltka
Vsetko zmiesame na hladku hmotu.
3-4 dcl mlieka (obycajneho)
300 g mleteho maku
Uvarit do zhustnutia. Nechat vychladnut.
Naplnit jednotlive casti korpusu a poslednu cast plnky dat na horny korpus a na okraje.
Nechat stuhnut v chladnicke...
frezia68
Ďakujem za komentáre a príspevky a @karielko ,mohla si dať aj do receptov,ja už mám recept,ale vďaka :-))))) ,možná aj tu si to niekto nájde.