Rôzne
Ako,alebo kde získam recept na makovú tortu z RECEPTOV NA BOHATSTVO? Poradíte? Vopred ďakujem :-)
Diskusie
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár včera 20:52
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 243 najnovší komentár dnes 13:03
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 243 najnovší komentár dnes 13:03
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 8 najnovší komentár včera 21:38
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár včera 20:52
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 25 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Pštrosie vajce 2 najnovší komentár 4. januára 2025
- Haji: Co dnes vaříte? Január 2025 171 najnovší komentár dnes 13:03
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 14 najnovší komentár 11. januára 2025
- Mamka4: Cesnak sa kazí zavčasu, prečo? 6 najnovší komentár včera 20:52
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 4. januára 2025
- Kamilkoo: Ako môžem vyrásť aspoň tých 10 cm za nejaké mesiace 1 najnovší komentár včera 21:38
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom +fotopostup
- Halušky s tvarohom z roku 1989 +video
- Jednoduchý banánový koláč bez lepku +video
- Zimná šošovicová polievka s pohánkou
- Naša silvestrovská kapustnica +fotopostup
- Slané syrové hviezdičky +fotopostup
- Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu +video
- Kakaová roláda z bielkov +fotopostup
- Pirohy zo zemiakového cesta plnené slivkovým lekvárom +fotopostup
- Karamelový cheesecake s karamelovými sušienkami
- Plnené bravčové rezne podľa Gazdinky z roku 1989 +video
- Halušky s tvarohom z roku 1989 +video
- Gömbe - slané turecké múčne jedlo +video
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! +video
- Chuťovka takmer bez práce, zato s veľkým efektom. Na Silvestra úspech zaručený! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Rýchla cukrovinka na poslednú chvíľu? Skúste túto len z 3 surovín! VIDEO
- Poznáte tento menej namáhavý spôsob, ako používať strúhadlo? VIDEO
- Salámový šalát na Silvestra VIDEO
- To ste ešte nejedli! Upečte si skvelý slaný snack z kyslých uhoriek VIDEO
- Domáci kurací gyros. Pozrite si tú vychytávku, ako ho upiecť v rúre! VIDEO
- Úžasný receptár: Jednoduché koláče na plech, nestarnúca klasika, rýchlovky aj sviatočné rezy. Toto sú najlepšie koláče roka 2024
- Mäso na tanieri: 12 najlepších nedeľných obedov minulého roka
- TOP rebríčky: Najlepšie decembrové recepty, to sú Vianoce v skratke. Ktoré dva koláčiky sa vám páčili najviac?
- Odnaučte sa to: Ak nechcete pokaziť jedlo, či nebodaj riskovať zdravie, toto s varechou nikdy nerobte
- Sladký upgrade: 11 nových dezertov z vianočného pečiva, ktoré už doma nikoho „netankuje“
- Nemalo by vám ujsť: 15 najsledovanejších videoreceptov uplynulého roka
- Pochúťka i liek: 8 receptov na domácu huspeninu plus návod, ako ju zasterilizovať
varecha.pravda.sk/recepty/burgenlandska-makova-torta-foto...
Viem,že do tej televíznej ide 14 vajec a je bez prášku do pečiva a múky,ale myslím,že s tým si skúsení kuchári poradia.Možno aj naša @pivonka .
vyzerali úžasme :)
z recept na bohatstvo
dalej 3 dcl mlieka spolu s 30dkg mletého maku uvarime a vychladnuty zmiesame s malsovym kremom.
Pridame 1 plechovku sladene kondenz mlieko vymiesane do peny s 20 dkg masla.
Ja som naviac pridavala 20 dkg mascarpone alebo philadelphia crem. Na 3 diely piskotu a ozdobenie je tato plnka akurat, hoci sa zda, ze je velmi syta, pretoze makove cesticko je velmi lahodne a jemne. skuste je to vyborna kombinacia.
o sutaze som nikdy nestala ale obdivujem tych, ktori sa prihlasuju a idu za svojim cielom nikedy aj so smiesnymi vecami...
bohuzial nepoznam tuto relaciu.
kedykolvek mas nejaky problem, napis, pri emigracii sem vyskusala som neuveritelne veci aj vdaka tomu, ze tunajsie ingredients mi nikdy nesedli pokial som nasla veci v deli a tak som kombinovala- niekedy stastne, nikedy to nevyso, ale nastastie moj kolacikovy manzel nereptal.
malokedy pouzivam presne recepty, zatial som mala akoby sa povedalo "cesto v ruke" a vzdy to vyslo. Teraz som z kuchyne vypadala.musim sa najst a vratit.
dakujem, zelanie zdravia potrebujem ako sol a vela!
Korpus:
12 zltok
280 g praskoveho cukru
280 g pomleteho maku
14 bielkov - vyslahat sneh
Vsetko dame dohromady (postup asi zvladne kazdy) a nalejeme do dvoch vymastenych a mukou vysypanych tortovych foriem.
Pecime cca 40 min... Teplota cca 160st.C.
Po upeceni a vychladnuti rozkrojime kazdy korpus na polovicu. Dostaneme 4 rovnake okruhle platy, ktore naplnime plnkou.
Plnka:
200 g masla (obycajneho)
200 g praskoveho cukru
2 PL rumu
2 zltka
Vsetko zmiesame na hladku hmotu.
3-4 dcl mlieka (obycajneho)
300 g mleteho maku
Uvarit do zhustnutia. Nechat vychladnut.
Naplnit jednotlive casti korpusu a poslednu cast plnky dat na horny korpus a na okraje.
Nechat stuhnut v chladnicke...
lesk.cas.sk/clanok/99744/recept-na-bohatstvo-upecte...