Nemám rada "šunky" údené mokrým spôsobom a už vôbec vákuovo balené a predvarené. Podľa mňa nemajú tú správnu chuť(mne chutia ako guma) ani vôňu. Kúpila som teda kúsok (3kg) z klasicky údeného celého stehna s kosťou. Nemám však skúsenosti s varením takejto už odrezanej údeniny. Obávam sa, aby nebolo po uvarení suché. Uvažujem o varení v potravinovej fólii alebo alobale, ale neviem ako dlho, alebo nevariť vôbec? Už teraz je výborné, chutné a mäkké, ale vydrží takto dlhšie? Poraďte prosím, kto má skúsenosti!
@zareaguj
prečo vlastne chceš variť tú údeninu?
varecha.pravda.sk/recepty/udene-na-pare-fotorecept/11678-...
varecha.pravda.sk/recepty/velkonocne-udene-stehno/16015-r...