Veľkonočné údené stehno

peter64Peter64, recept pridal: 8. apríla 2011 19:06Ďalšie jeho recepty

idú Veľkonočné sviatky tak pridám nejaký recept a treba pokračovať v prepisovaní receptov

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Údené stehno opláchneme a dáme variť do horúcej vody.Pridáme mrkvu a petržlen a varíme asi 2 hodiny.Uvarené stehno vyberieme z vody,necháme vychladnúť a krájame po vlákne.Plátky údeného stehna obkladáme na mise vajíčkami,pripadne uhorkami.Podávať k nemu môžeme aj chren alebo cviklu.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • kata50, 8. apríla 2011 o 20:22
    Veru tak. Veľká Noc klope na dvere. Bude užitočné, keď si napíšeme ako ktorá varí údené rolky, údené šunky, údené mäso a pod. Ja sa snažím kúpiť čisté údené mäso, ktoré nie je zabalené v žiadnej fólii. Po umytí ho dám variť do vriacej vody a o chvíľu túto vodu vylejem. Pripravím si druhú vriacu vodu a tam ho preložím a pokračujem vo varení toľko hodín , koľko kg váži mäso. Do mäsa nepichám vidličkou, iba ho opatrne vyberiem a nechám pomaly vychladnúť.


  • alenka0901, 8. apríla 2011 o 22:10
    Podobne varím i ja.Prvýkrát čítam o tom, že koľko mäso váži,toľko sa má variť hodín. Dobrá rada, určite sa zíde nielen mne, ale aj ostatným.Ja ešte do vody pridávam bobkový list, korenie celé a cibuľu.


  • alenka0901, 8. apríla 2011 o 22:12
    Ešte som zabudla napísať, že ho nechám aj v tej vode vychladnúť, až potom ho vyberiem.


  • sovka62, 9. apríla 2011 o 08:49
    Ešte pred necelým rokom som aj ja údené varievala vo vode. Ale odkedy som skúsila variť v pare podľa @jerica , už nikdy inak variť nebudem. Je to naozaj rozdiel, benefity sú popísané v komentároch k jericinmu receptu.


  • marienka44, 9. apríla 2011 o 08:53
    Moja krstna mama vzdy udene maso nechala cez noc močiť v studenej vode, aby sa vyplavila nadbytocna sol. Je jej tam vela kvoli konzervacii. Az potom maso dala varit do vriacej vody. Po uvareni nechala vo vode vychladnut, aby bolo stavnate.
    Ja som mala po Vianociach dnovy zachvat, takze teraz sa budem vyhybat udenemu masu, je to nezdrave jedlo. :-(


  • kata50, 9. apríla 2011 o 10:14
    @marienka máš pravdu, veď preto aj ja vylievam tú prvú vodu preč , aby sa zbytočne ešte v tých soliach a konzervantoch, to mäso nevarilo.
    Teraz ma napadlo, že čo keby sme to mäso nechali trochu močiť v studenej vode, aby sa vyluhovali všetky zbytočnosti, čo nechceme jesť , a potom ho varili v pare ! Možno by to stálo vyskúšať..:-))


  • ejmepb, 9. apríla 2011 o 20:11
    Ja uvarenú šunku z vody kde sa varila dávam do studenej , aby sa pory zatvorili a ostala šťavňatá. Človek sa naozaj učí do smrti.Na tej pare ma to zaujíma, kedy to bolo?


  • ejmepb, 9. apríla 2011 o 21:32
    jerica ďakujem.


  • jasimk, 9. apríla 2011 o 22:07
    Mne dal navod na varenie udeneho stary masiar, ktory povedal, ze treba masko polozit na alobal, oblozit ho bobkovym listom, novym a ciernym korenim, dobre zakrutit a dat varit do studenej vody, ze si masko zachova svoju vlacnost a od korenin priberie na voni.


  • zinnajdha, 11. apríla 2011 o 11:52
    mne sa páči aj údené na pare podľa @jerica.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist