Ako urobiť falafel, aby sa nerozpadala zmes?

eldina - fotkaEldina 14. marca 2018 o 09:39

milujem falafel, už dva x som ich skúšala robiť ( z toho raz aj podľa videa) a stále sa mi z "cesta" nedajú robiť guličky..skúsila by som aj tretí x, ale neviem kde robím chybu, kedže vždy postupujem podľa receptu ( používam surový cícer, nie z konzervy)..HELP!

@zareaguj


9 odpovedí:
  • katka78 - fotkaKatka78 14. marca 2018 o 15:39

    Namáčaš cícer dostatočne dlho? Dobre je ho nechať vo vode aspoň z večera do rána, ešte lepšie aj 24h. Keď ho potom nasekáš, alebo zomelieš, zmes by mala byť dostatočne vláčna, aby dobre držala pokope. Toto je môj overený recept, pozri, či niečo robíš inak, možno ti čosi napovie » varecha.pravda.sk/recepty/-falafel-fotorecept/18610-recep...
    @zareaguj
     1x methi
  • eldina - fotkaEldina 14. marca 2018 o 15:51

    @Katka78 Ďakujem za rady...Neviem ci som mala cicer namoceny práve 24 h ale viac ako 12 iste...tak skúsim tych 24 h... rozdiel som u teba ešte nasla ten, ze si masu dala ešte do chladničky. .to som nerobila...nuz skusim / vo video recepte som to nevidela, tak som to ani neskusila..lebo im sa lopticky nerozpadali/... dakujem ešte raz, skúsim falafel ešte raz. Ak mi opat nevyjdu, štvrtý x by som uz neskusila :-D
    @zareaguj
     1x stefik
  • bubaya - fotkaBubaya 15. marca 2018 o 14:13

    Ak pridávaš pri mixovaní cíceru vodu, potom tiež nedrží pohromade. Ja som ho musela povytláčať, lebo mi taký mokrý nedržal, nakoniec som pridala veľkú lyžicu múky a bolo. Tú lyžicu tam nie je vôbec citiť. Nerobím guličky, robím také malé hrubšie placušky, lepšie sa mi s tým pracuje.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 15. marca 2018 o 15:45

    Ešte som zabudla, ak mixuješ na veľké kusy, vtedy sa tiež rozpadá, už pri mixovaní sa ti z toho musí robiť taká masa, čo trochu drží pohromade. Ten recept je výborný, robím tiež podľa neho.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 15. marca 2018 o 15:47

    A urob k tomu tieto » varecha.pravda.sk/recepty/pita-chlieb-fotorecept/70071-re...
    placky, miešaný šalát, jogurtový dresing s cesnakom a budú ťa na rukách nosiť. Mňa nenosia, ale ja mám 85 kg.
    @zareaguj
  • eldina - fotkaEldina 15. marca 2018 o 16:05

    @Bubaya Dakujem moc. Skusim podla tych rad a na com melies cicer? ( ja robim bosnianske lepinje. S tymi som spokojna, co sa tyka 'peciva')
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 15. marca 2018 o 16:37

    » mixery.heureka.sk/kenwood-ch-580/...
    mám tento. Predtým som robila obyčajným tyčovým mixérom, ale toto je lepšie a rýchlejšie. Oplatí sa s tým pohrať, pomixovať, zastaviť, zotrieť a premiešať masu, lebo na krajoch je vždy hrubšie a dole začne byť už kašovité, tak aby to bolo rovnomerne umixované. Vždy urobím jna skúšku potom jeden -dva kúsky, vypražím, či je aj chuťovo dobrý, lebo pri pražení trochu zjemnie. Prípadne dochutím, ak treba. A čo mi zvýši, z toho narobím placušky, zamrazím na tácke a mám nabudúce. My máme falafel všetci hrozne radi, tak ho robím dosť často, treba trocha cviku a trpezlivosti, ale oplatí sa. Je to delikatesa.
    @zareaguj
  • milkak - fotkaMilkak 16. marca 2018 o 22:59

    Ja robievam falafel podľa receptu tu z varechy a vydaril sa mi hneď na prvýkrát. Skús pozrieť » varecha.pravda.sk/recepty/falafel-fotorecept/65975-recept...
    Cícer mixujem na robote "ronic", nie celkom na jemno a zo zmesi formujem guličky, ktore vysmážam v oleji. Zatiaľ sa mi nerozpadli ani raz. Držím palce, nech sa do tretice vydarí ;-)
    @zareaguj
  • strucik - fotkaStrucik 29. marca 2018 o 16:04

    Potom je tu ešte jedna možnosť: Nerobiť falafel.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist