Varenie

Ako upiecť jaternice, aby vnútro nevyliezlo z črievka?

martina0812 - fotkamartina0812, 8. januára 2021

Ahojte, otázka ako od magora, ale kto sa nepýta, ten umrie sprostý, takže... :D Mám kupované jaternice, keď ich dávam piecť, vždy ich poprepichujem, aby nepraskli. Samozrejme ich oddelím od seba, ale vždy pri pečení tým koncom vylezie vnútro z črievka, niekedy aj trištvrte jaternice, takže mám na pekáči v podstate tenký párok a hromadu kaše. Môžem ich nechať spojené, čo myslíte? Aby nevybuchli, alebo čo :D Pečiem na 150 stupňov, podlievam.

@zareaguj


Diskusia k téme

kuko95
To kde kupuješ tak zle spravené jalita??aby som sa im vedel vyhnúť
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
To popichanie by malo pomôcť. Mne to vôbec nevadí, keď praskne a kaša vylezie z črievka. Kedysi sme robievali doma a nechávali sme kašu na zamrazenie bez črievka a to bolo najlepšie, so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou, MŇAM.
martina0812
Ďakujem za rady, nechala som ich spojené, popichala vidličkou a v pohode sa upiekli, len tie koncové vytiekli von, ale to nevadí :D
kuko95
@martina0812 (9.1.2021 12:18)

Ak máš prístup najlepšie si kúpiť z nejakého mäsiarstva lepšia chuť a určite ti nevytecu hehe
tomeska
Dnes som neodolala, tak dve pristáli v košíku. Dala som na panvičku ,trochu oleja( ten som potom zliala) , Samozrejme že vytiekly, ale najviac ma zaujalo, že z dvoch jaterníc bolo len jedno črievko. No čo chcem, Umelina vpred. Výroba masokombinát Praha, predaj Tesco. So slovenskými jaternicami nič spoločného. Zjedli sme , a už viem čo zase dlho nekúpim. Domáce je domáce a hlavne slovenské. Že by som si urobila doma?? suroviny sú dnes dostupné v každom masiarstve. A potom tá radost' alebo prekvapenie, čo som vytvorila.
1x drajan
jozka2
Peciem v toasteri ale ten ako mala rura a nikdy nepraskaju pecu sa pozvolna a dlhsie do zlata a su vyborne