Kuchyňa a vybavenie

Ako umyť mikrovlnku bez chémie ?

zdezda - fotkazdezda, 6. augusta 2013

Viem, že je na tomto portáli tisíce Varecháčov, ktorí odsudzujú , negujú používanie mikrovĺn v domácnosti, no je mi aj známe (za viac ako 2 roky, čo som tu na Vareche ), že veľa tisíc iných Varecháčov mikrovlnku používajú a nie iba niekedy, takže pre nich je táto moja skúsenosť.
Nakoľko mám radšej prírodné prostriedky na všakovaké využitie pri očiste bytu a nielen bytu :-), čítam, bádam, skúšam alternatívy, ktoré zočím. Ľa a túto som sa dnes dozvedela a hneď vyskúšala.
Jeden citrón nakrájate na kolieska, dáte do nádoby vhodnej do mikrovlnky s 2dcl vlažnej vody, ktorú dáte otvorenú na 1 min. do rúry na plný výkon. Po pípaní ju ešte ponechajte 2 min. zatvorenú. Potom iba suchou handričkou utrite vnútro rúry. Príjemne vonia, špina ide dolu, ruky sú hebké, ... Ostatnú vodu som využila na vyleštenie nerezového sporáku . Máte niekto inú, lepšiu skúsenosť? Rada sa zas niečo podučím. Prajem vám, aj sebe, menej Slnka vonku, o to viac v duši :-)

@zareaguj


Diskusia k téme

micanela
robim to tak isto a je krasne cista, nepotrebujem ziadne drahe chemikalie
radost
jeeej..tak tomuto som rada..dobrá rada...:-)
smajlik
ja kupujem eko čistiace prostriedy z dm, ale myslím, že zloženie od tohto prírodného sa veľmi nelíši, ale pre nás lenivších... :-)
1x 45678
njdevil
voda a ocot...do hrnceka vhodneho na pouzivanie v mikrovlnke rozriedim vodu s octom , zapnem na najvyssi vykon na 5 min, po okonceni programu necham postat este zopar minut a hotovo...uz iba vytriet..
merylas
Čistím MT stejně, vodou a citrónem, stačí nakonec jen voda. Nechat zavařit, vypnout a chvíli nechat. Nečistoty jdou pak dobře umýt.
zdezda
Ďakujem, že ste sa ozvali, @njdevil aj ja často používam ocot, no proti vodnému kameňu, inak citrónová vôňa mi je príjemnejšia ako ocot :-)
@silvi i to je možnosť, alebo kúpiť novú MT :-)
evanaaa
Ďakujem aj ja, pre mňa dobré rady, ani by ma samu toto nenapadlo, už teda viem, ako ju čistiť. Len škoda, že si tieto a iné užitočné rady nemôžem ukladať.
ariela6
super vždy som sa s mikrovlkou natrapila pokym som ju očistila lebo tiez nie som za agresivne čistiace pripravky takže skusim zdezda podla teba
zdezda
Ďakujem za odozvy, som rada, že som mohla pomôcť :-)
perla61
Aj ja .veľmi ďakujem,toto ma teda nenapadlo,doteraz len prácne rukou a čistou vodou. Idem to hneď vyskúšať.
kredenc
Dobrú službu nám robí na tanier (približne) deci vody a deci octu. Postup rovnaký
ajka33
tak teda neviem dámy ako to robíte. Ste jednoducho šikulky. Ja som vyskúšala aj postup s citrónom aj postup s octom. Aj para sa mi vytvorila v oboch prípadoch. Aj som ju nechala pôsobiť v zavretej mikrovlnke aaaa nič. Aj tak som musela drhnúť ako ďas. A to ju čistím celkom často takže nie ani z ďaleka tak špinavá ako vo videách, ktoré sa tu na nete pohybujú. Je tu niekto kto skúšal a neuspel ako ja alebo som tu jediná taká nešikovná? :-(