Rôzne

Ako spracovať Aloe-vera

rela - bez fotkyrela, 21. augusta 2011

Prosím šikovné "varecháčky" o radu ako pripravujú šťavu z aloe,
prípadne iné produkty na kozmetické účely. Aloe má veľmi lepkavú
šťavu, takže sa dosť ťažko spracováva. Ďakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

hubata
Asi ťa mrzí že nemáte doma ekzém - nie?
lubjak
@rela nasla som stary recept pod nazvom Liek z Aloe - kaktus stoletnik
Nikdy som ho nerobila .
30dkg cerstvej Aloe /listy sa zomelu na masovom mlynku,kaktus ma
byt 3 - 4 roky stary,pred pouzitim 3 dni
nepolievat/
1/2kg vcelieho medu /najlepsie z majovej znasky/
7dcl prirodneho vina /cerveneho/
2dcl cisteho liehu /z lekarne/
Vsetko zmiesat,preliat do tmavej flase,flasu dobre uzavriet a ulozit na chladnom mieste na 5dni.Tekutina sa po 5dnoch precedi ,vzdy mnozstvo na 1tyzden,skladuje na chladnom mieste.
Po 5dnoch uzivat takto:
prvych 5dni 3xdenne 2hodiny pred jedlom 1cajovu lyzicku.Neskorsie 1hodinu pred jedlom 1velku lyzicu.Doba liecenia trva 2 - 3 tyzdne,lepsie vsak uzivat po dobu 2mesiacov.
Tato zmes lieci:tuberkulozu,zaludocne vredy,chripku,anginu a este vselico ine.
Uziva sa len 2 mesiace do roka.
Neskusala som ,neviem posudit ucinnost ,ale s istotou viem,ze cista stava z lista sa pouziva na drobne poranenia ,na popaleniny.

evusik
ja mám aloe na okne a používam ju len tak, že urežem lístok a štavou ktorá z neho vyteká si potieram drobné ranky a popáleniny a zaberá to aj na vyrážky, keď vytlačím všetku šťavu, nožíkom rozrežem lístok, rozprestriem ho a tou vnútornou stranou priložím na postihnuté miesto, účinnosť je zaručená
nič iné som nikdy neskúšala, ja by som skúsila hľadať cez google
zuzliak
nemam sice rcp na aloe, ale mam na olej proti komarom z citronovej travy
rela
@zuzliak ďakujem za ochotu. Recept na aloe už mám. Šťavu zmiešam s bórovou vodou alebo Alpou. Extrakt treba držať v chladničke. Je to veľmi účinný liek hlavne na vnukovú pubertálnu pleť. Ale tiež ho používame tak ako píše @evusik. Recept na olej proti komárom ma tiež zaujíma, u nás si ich v lete užijeme viac ako dosť. Pokiaľ ho môžeš pridať budem rada. Ďakujem Zuzke aj redakcii
jozka2
recept je velmi dobry,ale musia sa zrezat bocne ihly kazdopadne,lebo su jedovate!Tiez udajne co som o tom citala ostatne recepty nemal by sa polievat aspon tyzden a 2 tyzdne by potom mali stat listy zabalene v novinovom papieri dole v chladnicke ,zrezat ihly a postupovat v priprave podla receptu.