Rôzne

Ako som objavila VARECHU

jerica - fotkajerica, 5. decembra 2010

Pamätajú si Varecháči čo sú na vareche ako sa s ňou zoznámili? moje objavenie varechy bolo cez rádio , ako som si ráno počúvala ranné vysielanie , zrazu počujem že je na svete portál s receptami , myslím že rozhovor viedol @jarco , potom som na to akosi pozabudla a po určitom čase znovu som počula v rozhlase že je na svete portál s receptami (moderoval Roman Bomboš) je to varecha .sk , to už som nezaváhala , hneď si otvorila stránku , oslovilo ma to natoľko , že som sa zaregistrovala a nezaobídem sa bez varechy (varecháčov) ani jeden deň , prejde mesiac a budem mať rôčik na vareche.
Vydarený apoliticý portál VARECHA s kolektívom redaktorov si zaslúži veľké ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

babi
Mňa na Varechu upozornila priateľka, aj som sa prihlásila, ale potom som na to nejak zabudla , až raz na jar som potrbovala nejaký zaujímavý recept ,spomenula som si na Varechu a odvtedy veru som tu každý deň . Rada čítam okren receptov aj diskusie a zážitky,všeličo sa tam predebatuje a je to fajn
kuchticka
Ja som si pravidelne citala na internete nmoviny PRAVDA a tam je reklama vedla sportovych vysledkov. Klikla som si raz a videla plno zaujimavych receptov, zazitkov a diskuzii. Tiez som sa hned prihlasila a od tej doby travim viac casu na Vareche ako citanim politickych sprav. Nasla som tu virtualnych priatelov, ktorych som stratila pri diskuziach v PRAVDE.
hubarka35
NO mna kamaratka upozornila na tuto stranku,a odkedy som zaregistrovana som tu každy den,okrem dvojdnovky ked robim...,moc receptov som už robila z varechy,a kolko sa len chystam,že aj na dochodku budem,ak sa dožijem toho veku,kym všetky recepty vyskušam čo chcem...Varecha je pre mna ako droga,musim aspon kuknut na 5 min.čo tu noveho,kto čo piše....a priatelovi to už nejak vadi,zase variš-to nemáš ine na robote....
miluna
Ja som hľadala na internete nejaké recepty, veľakrát som to tak robievala, keďsom hľadala inšpiráciu, a tak som natrafila na Varechu, odvtedy len odtiaľto čerpám recepty :). Som tu tiež každý deň, pozerám novinky a ukladám do KK :).
marianne69
Kedze ja mam svoje najlepsie recepty doma a vela z nich si nepamatam z hlavy,hladala som recept na nejaku slavnosnu roladu,zagooglila som a zjavila sa mi Varecha aj s roladami.Tak som sa zacitala,ze som presedela na Vareche skoro pol nedele.Odvtedy tu nakuknem kazdy den aj viackrat.Je to navykove:-))))
janazjarku
Mňa zase dostala na varechu priamo redakcia a to uverejnením receptu  varecha.pravda.sk/recepty/myjavska-pochutka-kapustou/1810...

O Myjavskej pochúťke rozprával môj kolega tak presvedčivo, že som sa sem rovno nasmerovala :-) hneď prvú nedeľu sme ju aj uvarili a chválili sme tú dobrotu až do večera. Nuž, ale ja zvedavá ženská som skôr ako prečítala recept vhupla do Zemovho zážitku..prečítala komentáre a v tú chvíľku som vedela tak a tu som doma !! Starká mala nad šporákom takú vyšívanú "handričku" , kde gazdinká dačo za murovanou sporákovou pieckou vyvára a tam bol vyšitý veľký nápis : "Kde sa s láskou varí tam sa dobre darí" No, uznajte ako som mohla opustiť Varechu po jednom recepte ? Tu sa s láskou varí a tak tu ja už bývam :-)
jerica
Dievčatá , potešila som sa vašim zaujímavým objavením VARECHA.sk u mňa tiež neprejde deň čo by som sem nenakukla , dokonca moja rodia ma ináč nevolá iba vareška . Tak ako som písala , aj v tržnici som prehodila pár slov o Vareche aj u pani doktorky , na liečení dokonca ma jedna pani spoznala z VARECHY , je to milé že jedlo s tým spojené varenie dokáže stmeliť a nie rozdeliť. Teším sa na ďaľšie Vaše príspevky. Vaša VARECHA čka. :-))
janger
Ja som hladala recept na bublaninu a odvtedy som tu ;-)!
tinca
ja som sa to dozvedela od jarcovej maminy-zakladateľa stránky
janadelfi
Mňa na Varechu dostala @ Čistinka.... Bohužiaľ od polovice mája bojujeme z následkami ťažkej mozgovej príhody môjho otčima, ktorého som si aj s mamou nasťahovala ku mne - tak sa sem nedostanem každý deň a ani na tak dlho aby som si ju vychutnala.... Ale sem tam niečo skomentujem.
babidka
ja som stale hladala nejake recepty po roznych strankach a aj som dost podla nich varila . Odoberame Pravdu a tam som nasla reklamu na Varechu .Najprv som ju iba letmo zaregistrovala , o tyzden som si iba tak "skusmo" klikla ....a uz som sa chytila ako rybka na hacik :-))))))
tothka
Každý deň si prečítam na internete rôzne noviny. Raz som si v Pravde klikla na Varechu a už klikám aj niekoľko krát cez deň. Jednoducho som sa stala od nej závislá a presedím pri nej veru nejednu hodinku.
bambitka
Pripajam sa k vareskam-zavislackam,tiez som tu kazdy den.Rada citam zazitky aj diskusie a vela receptov som uz vyskusala a mali velky uspech.Varechu mi odporucila kolegynka.
sovka62
V živote by mi nenapadlo hľadať recepty na internete. Proste stará škola, pekne v knihách, časopisoch, novinách. Ako predplatiteľka Pravdy som každý piatok začala dostávať prílohu s receptami, kde na tento portál odkazovali. Ale myslela som si, že tam sú tie isté recepty, čo som dostala vytlačené, tak som to ani neotvárala. Až som našla v jednom recepte chybu a chcela som na ňu upozorniť. Tak som si ťukla na www.varecha.sk a zrazu som sa dostala do iného sveta! Recepty, diskusie, zážitky, nevedela som čo skôr pozrieť, na chybu som úplne zabudla a odvtedy som na Vareche skoro každý deň.
evusik
môj deň začína kávičkou a čítaním novín na internete, mám zopár stránok a k nim patrí aj pravda.sk a tam bol inzerát na Varechu. Dlho som ho obchádzala, až raz som klikla a bolo to. Hneď som sa aj zaregistrovala a hneď som aj pridala svoj prvý recept. Najväčším lákadlom pre mňa bola možnosť uverejňovať recepty s vlastnými fotkami, neskôr som objavila Zážitky a Diskusie a dnes veru neviem čo je pre mňa dôležitejšie - asi celá Varecha aj so všetkými báječnými ľuďmi čo sa tu pohybujú .-)
michsamant
Kamarat vedel, ze rada varim a fotim jedlo, tak mi napisal, ze jeho priatelka dava recepty na Varechu. Nakukla som sem a od vtedy som sa "neodkukla" :)
ketty3811
aj ja som hľadala na internete recept na nejaké jedlo.Náhodou som zablúdila aj na Varechu.Najprv som si ju uložila do záložiek a občas keď som niečo hľadala,tak som sem nakukla.A zrazu prišiel ten deň,keď som sa zaregistrovala a stala závislou.Som tu každý deň a rada si prečítam zážitky,diskusie a hlavne recepty.Len fakt neviem kedy to všetko čo mám v kk stihnem ukuchtiť.Som rada,že som medzi vami.:-)
cistinka
Ja som sa o vareche dozvedela od tety @bozulka . Po rokoch sme sa stretli na pohrebe mojej sestry a vymenili si meily a mobily...boli sme v kontakte a Božka mi stále rozprávala o akejsi vareche, že sem chodí, ako je tu fajn a ako sa narehoce. Ja som vždy len sľúbila, no nikdy som na tento portál neklikla, až som začala mať výčitky pri ďalšom telefonáte z Piešťan. Božka dokázala tak krásne a nekonečne dlho o vareche rozprávať, až ma zblbla! Nenútila ma k tomu, vraj mám len čítať, ako tu ona diskutuje a čo ostatní odpisujú....Vedela, že mi nie je najľahšie a vedela dobre, že keď sem vleziem, už neodleziem :-) Nakoniec nad mojou lenivosťou zvíťazila "zvedavosť", pretože som sa zľakla či sa Božka na staré kolená virtuálne cez internet nezamilovala do dákeho šamstra, lebo kto už dokáže s takou láskou rozprávať o nejakej vareche...
Tak som klikla, čítala a čítala...prvý deň skoro osem hodín druhý deň som sa zaregistrovala a začala som robiť svoje prvé internetové recepty.
Božulko moja, ja ti z celého srdca ďakujem, že si ma ako prefíkaná bludička vlákala do tejto "komunity" skvelých ľudí a vám všetkým ďakujem, že sa tu nenudím a vždy je čo čítať :-))))
jeka
Ja som "len tak behala "po internete,hlavne som hľadala recept na esterházsi rez a čierný rez a tak som sa dostala až na varechuTiež som si kúpila semiačka baklážanu tak som sa odvážila prihlásiť a požiadať o pomoc pri ich pestovaní a zistíla som ,že je tu veľmi veľa krásnych ľudí,ďakujem Vám za príjemne stravené chvíle medzi vami.
zdezda
Vedľa paneláku, kde bývam sme mali novinový stánok, kde predávala veľmi milá, zhovorčivá pani, ktorá mi odkladala okrem iného aj obľúbenú, piatočňajšiu Pravdu s receptami. Stánok zrušili a ja som panikárila:-). Manžel sa nemohol na mňa pozerať, tak mi vás našiel TU, som veľmi rada, že sa s vami môžem takto porozprávať a veľa sa dozvedieť. Najviac ste mi pomohli, keď som bola 4 mesiace PN s nefunkčnou dominantnou pravou rukou, ďakujem, že Varecha existuje, zdravím všetkých :-)
marikasu
So mnou to bolo podobne ako ako s vami ostatnými, na Varechu som natrafila pri hľadaní receptov. Hoci sa nezvyknem registrovať na internetových stránkach, tu mi to prišlo také prirodzené. Keď som sa začítala do komentárov pod receptami zistila som, že sú tu správni ľudia, ktorí sa neváhajú podeliť o svoje tajomstvá, rôzne vychytávky a vylepšenia, proste každý je tu ochotný pomôcť a poradiť. Myslím si, že by sme mali písať iba komentáre k receptom, ktoré sa nám páčia a tie ostatné, ktoré nám nevoňajú by sme nemali kritizovať a hlavne nepísať odsudzujúce komentáre. Každý sa snaží pridať ten svoj recept s najlepším úmyslom a určite ho pichne pri srdiečku, ak mu začneme vyčítať nejaké nedostatky. Nechcem sa nikoho dotknúť, ani som tým nemyslela konktétnu osobu, len ma to napadlo, tak som to napísala. Pekný večer všetkým praje ďalšia závisláčka, nech nám to varí a pečie -:))))
porzellanka
Ja som Vas nasla pri citani Pravdy na internete. Aj som varila a piekla podla sovky62, podla sracza a inych, ale mi trvalo, kym som sa zaregistrovala. A este dlhsie, kym som sa odhodlala zapojit sa. Ale ako aj Vam ostatnym sa mi stala Varecha drogou, kazdy den aspon hodim pohlad na recepty. Vdaka redakcii a vdaka Vam vsetkym za milu spolocnost.
hubarka35
No sme asi všetky zavisláčky na vareche,ja sa čudujem sama sebe,nevedela som pochopit jak niekto može pri internete,počitači presediet hodinu,dve či pol dna a som vtom aj ja,a len čo dojdem hoc aj na skok domov,na hodinku,hned zapinam počitač a snorim čo tu nového....podobne krásny večer a zajtrajši den Vám všetkym želám....
bozulka
Ďakujem @cistinke , za pochvalu,ale je pravda čo hovorí.Ja som natom ako @sovka , najprv Pravda piatočné recepty,až som neodolala a dostala som odvahu a zaregistrovala sa,hoci to trvalo než som všetko pochopila čo sa odomňa vlastne chce.Varecha je pre mňa niečo ako veľmi blízka rodina,s korou sa poteším keď je mi ťažko,ako momentálne teraz,na vareche sa zabavím aj poučím,dozviem sa veľa vecí,ktoré som doteraz nepoznala napriek môjmu pokročilejšiemu veku a skúsenostiam.Veľkú vďaku si preto zaslúži autor a celý kolektív Varechy,ale aj vy všetci,ktorí sa tu realizujete,pretože bez vás-nás by Varecha nebola tou správnou a pútavou Varechou.O pár dní budem aj ja spomínať prvé výročie.Práve včera som si pozerala prvé @varechy ,ktoré mi prišli na mail,zatial mám všetky archivované a je zaujímavé vracať sa občas a zistiť čo všetko sa zmenilo a k lepšiemu.Tak ako hovorí hubárka,že sme závislaci,ale som presvedčená,že táto závislosť nieje škodlivá,ale naopak veľmi prospešná !!! A ja som za túto závislosť veľmi vďačná.
honestka
Na tuto skvelu stranku na priviedol moj manzel. On cita nase noviny a kedze kuchyna bola mojim oblubenym miestom povedal, aby som nakukla, ze su tam pekne fotografie a recepty na ktore sme tu uz aj troska pozabudli. Denne sa pytal, ci som si uz KLIKLA a tak raz som tak urobila a nastal zaciatok konca s casom a vsetko co nemuselo byt v ten den urobene- ostavalo bokom, lebo v tom case tu uz bolo asi 4 tisic receptov... Odvtedy statocne klikam stale (teraz som sice uz dlhsiu dobu trosku mimo - zdravotne nam starosti) a naviac pred par tyzdnami moj ;mlady; computer napadol virus a tak so musela zacvakat vela penazi na jeho opravu. Tym sa mi vsetko oddialilo a z dennej navstevy som musela zacat dobiehat zameskane - co je takmer nazvladnutelne.
Pridala som sa tak teda k VAM- zavislakom a ked sa da, kukam- komentujem - nejako pomalsia som s pridavanim receptov, lebo som bola zvyknuta robit bez merania a uz vobec bez fotenia cohokolvek. Naviac je tu takmer vsetko uverejnene.
Tesim sa, ze ak nam vyjde planovana cesta na Slovensko, ze sa budem moct stretnut s vami s Vareskou v ruke na 2.stretku v Blave.
Varecha je ozaj vynimocna svojou originalnostou co je vdaka roznorodosti ludi, ktori ked ostavaju verni su nastastie sympaticki, rozumni a tak sprijemnuju citanie zazitkov, dovtipnost a rad v diskusiach, kde si casto najdeme nieco nepoznane.
Dakujem za to, ze tato skupina mi dodava casto vela potrebnej stavy, ktoru prave v ten den potrebujem.
kuchticka
Mila @honestka , ja som mala tusenie, ze sa s tebou nieco deje ked ta tu nebolo vidiet nejaky cas. Lutujem a prajem skore vyzdravenie. Dufam, ze i PC bude uz posluchat a budeme mat zasa o nejake recepty a komentare od teba. Uz sa tesim.
palokuchki
Ja som navprv nasla Pravdu na internete. Tu som si obcas citavala, chcela som vediet co sa robi na Sovensku. Zaujal ma raz napis Varecha, klikla som tam a odvtedy ked mozem som tu kazdy den. Velmi ma oslovili vase mile tvare a komentare. Zo zaciatku som len tisko pozorovala, nemala som odvahu sa ohlasit. Citim sa tu medzi vami ako keby som bola na Slovensku.
jerica
spomienka na začiatky a zoznamovanie sa s varechou - varecha.sk

jedna spomienková, možno si to budete pamätať, na Hrade súťažili aj varecháči :-)