Myjavská pochúťka s kapustou

Eva Malková
šéfkuchárka hotela Štefánik v Myjave, 9. októbra 2009
Myjavská pochúťka s kapustou
Foto: Hotel Štefánik Myjava
1
porcia
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
100 g
50 g
200 g
10 g
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Krkovičku naklepeme, osolíme a okoreníme. Na cibuli opražíme slaninku a kapustu, cukor a dusíme až kým nezhnedne, podlievame vodou z kapusty. Tesne pred dovarením poprášime múkou.

  2. 2

    Zmesou naplníme krkovičku, stočíme a uložíme na vymastený pekáč.

  3. 3

    Zostatok kapusty pridáme k mäsu a dáme dusiť.

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
dry
dry
A kedy pridáme múku?
nielaik
Prečo nie cukor na masti zo slaninky skaramelizova a potom pridať kapustu?
To pridávanie múky temer do každého jedla na VARECHE mi pripomína stravu v zlej závodnej jedálni.
sandratamer
Asi preto, že autor receptu si to pripravuje práve takto. A čo sa týka pridávania múky do jedál - si slobodný človek, a je len na tebe, či si múku do jedla pridáš alebo nie. Recepty sú návody, nie príkazy.
Pekný večer! :-)
evia
aj ja sa stotožňujem s názorom nielaik, recepty podľa mňa by mali byť aj návodom na zdravé varenie. Verte mi, že mladé začínajúce gazdinky tieto návody veľmi uvítajú.
nielaik
Ssandra, ďakujem za demagogické poučenie! A s tou múkou to nie je o slobode, ale rozumnom stravovaní sa. Howgh!
evas13
Je to podľa starej receptúry. Moja maminka tiež dávala múku a cukor až na koniec dusenia a kapusta bola perfektná. Ako povedala Sandra, každí si uvaríto čo mu chutí a ako mu to chutí.
wobo4
Ale toto je VARECHA, nie ZDRAVÁ VARECHA... :-) A keby sme išli do dôsledkov,tak múka nie je zdravá,ale krkovička je O.K. ?
oldomachac
aj ja trochu prihodim, muka, skrob, cibula,zemiak,...- vsetko sa pouziva aj ako zahustovadlo, kto da co a kde, je na nom, teraz, az ste si nevsimli je v mode olivovy olej, (vsade ho treba, lebo je ,,trendy" a pritom je to opet len a len na kucharovi, apropo co napriklad taka kvalitna skvarena bravcova mast, alebo prave kravske maslo?) a preto ozaj recept je navod a nie nariadenie, mna skor zaujima s cim sa to najlepsie hodi jest, ci s knedlou, ci varenymi zemiakmi, alebo ......, vdaka, dobru chut !!!!
zacharka
Mňam!
Manželovi pripravujem aj so sušenými slivkami. Slaninku musím mať každý deň! Samé dobré veci sú v tom mäsku. :)
danapa
supeeeer, dobry receptik, tesim sa na taketo dobre-pre mna nove recepty....... aaa ci dam, alebo nedam muuuku, je to len na mne ☺☺☺ ako si ho prisposobim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia