Ako skladovať drobné pečivo

katarinapol88Katarinapol88 7. decembra 2018 o 08:59

Ahojte žienky, pekárky.

Viem, že na túto tému tu bola už nejedna diskusia, ale názory sa líšia, a ja chcem vedieť ako skladujete konkrétne druhy pečiva.
Mám toho totižto strašne veľa piecť na Vianoce a bola by som rada, keby sa podelíte o skúsenosti s jednotlivými druhmi pečiva. Nie každá pečie všetko, takže prosím len ak máte naozaj skúsenosti. Rada by som vedela, ako skladujete, tak aby vydržali čo najdlhšie:
-nenaplnené tartaletkové košíčky
-muffiny
-grilážky
-šuhajdy
-bielkové pusinky

Za každú radu veľmi pekne ďakujem.

@zareaguj


41 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarKecupicek 7. decembra 2018 o 15:42

    Načo by som piekla tieto druhy pečiva, ak by som ich neponúkla hosťom? Trvanlivé sú s éčkami, také si môže kúpiť v obchodných reťazcoch každý a nenatrápi sa s pečením. Deti sa pri tejto otázke tak rozosmiali, že sa až po posteli váľali. Pred nimi sa nedá nič odložiť, lebo všetko čo je doma akosi zázrakom nájdu a zjedia. U nás sa skladujú od večera do rána a potom sú už fuč.
    @zareaguj
     1x trencanka
  • používateľ nemá avatarHaji 7. decembra 2018 o 16:12

    » trendyzena.cz/vanocni-cukrovi-zacit-pecenim/...

    » www.rojikovokoreni.cz/kdy-zacit-pect-vanocni-cukrovi/t1642...

    » www.bydlet.cz/411209-vanocni-cukrovi-vetsinou-peceme-...

    » www.milujivanoce.cz/cs/temata/show/cukrovi/96-co-kdy-upect-...

    Muffiny a pusinky bych dlouho předem nedělala. Dlouhé působení vzduchu jim neprospívá, ztrácí chuť, přeberou pachy. Šuhajdy jsou nepečené - a jak známo, dlouhé skladování nepečenému cukroví neprospívá, zpravidla se dělá jako poslední. Tartaletkové košíčky neznám, s nimi neporadím.

    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 7. decembra 2018 o 17:35

    Všimla som si, že nerobíš klasické vianočné pečivo, ( linecké zlepované, vanilkové rožky, apod.) podľa mňa sa mufiny na vianočné pečenie moc nehodia, ale to je len moja úvaha, ak by to bolo nejaké suché pečivo neplnené, perníčky.... tak do plechových krabíc, alebo aj papierových, vystlaných alobalom a prikryté tenkým papierom.
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 7. decembra 2018 o 17:35

    Alebo do sklenených pohárov.....
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarMirop 7. decembra 2018 o 18:48

    @Kecupicek (7.12.2018 15:42)

    Co to zase melies? Nejak od veci... Katarina da pytala ako najlepsie skladovat uz upecene pecivo, nic o neponukani alebo eckach tam nebolo... My skladujeme v papierovych krabiciach na balkone a vsetko bolo vzdy v poriadku. Suhlasim s @evanaaa muffiny sa na skladovanie a teda na vianoce nehodia.
    @zareaguj
     1x 45678
  • martamm - fotkaMartamm 7. decembra 2018 o 19:22

    Pusinky v plechovych dozach, vydrzia, donekonecna, ostatne skladujem na povale, resp. balkone
    @zareaguj
     1x haji
  • bubaya - fotkaBubaya 8. decembra 2018 o 00:02

    @Kecupicek (7.12.2018 15:42)

    Nechápem zmysel tvojho .....príspevku. Ja sama pečiem pre tri rodiny, kamarátke parížske tyčinky a asi 200 perníkov....tak sa to niekde a nejako uskladniť musí, lebo to nestihnem všetko napiecť 23.12 večer.
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 8. decembra 2018 o 00:14

    Skladujem všetko v obyčajných plastových dózach s dobrým uzáverom. Pečiem zvyčajne aj na Nový rok, a vydrží, ak sa nezje.
    Na spodok dám papierovú servítku, nechám všetko dobre vychladnúť a vydýchať do druhého dňa. Krehké pečivo prekladám ešte po vrstvách servítkou, aby sa nepoškodilo. Všetko mám v špajzi v chodbe, kde je normálna teplota. Nikdy sa mi nič nepokazilo.
    Pusinky musia byť hlavne v suchu, aby nenavlhli, takže v paneláku nemáš problém, vydržia aj v kredenci, a inde v hermeticky uzavretej dóze, ostatné - košíčky, grilážky, bez problémov v dózach. Všetko pečivo je s tukom, ten konzervuje. Muffiny viac ako dva - tri dni nevydržia, začnú vysychať, tvrdnúť.
    Plechové krabice nepoužívam, hoci sa mi páčia - keď idem tajne mlsať, nedajú sa potichu otvoriť.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 8. decembra 2018 o 10:36

    @Martamm (7.12.2018 19:22)
    Jsou pusinky a pusinky. Někdo s jejich uskladněním bojuje. Rozpadají se, případně tečou. Buďe to nedodržením technologie a nebo špatný recept. Pěnové pečivo může být oříšek. Mně také chvíli trvalo, než jsem si našla recept, který mi vyhovoval. Babička se podivovala nad mou tvrdohlavostí, že si nedám pokoj. Radoval se tatínek s bráchou, bo tak bylo možné mlsat bez omezení. Učený z nebe nespadl.
    @zareaguj
     1x pacik
  • používateľ nemá avatar45678 8. decembra 2018 o 14:50

    @Bubaya (8.12.2018 00:14)

    Super rada ,tá posledná veta ,to si osvojim:-))) ale samozrejme aj zvyšok,súhlasím,rovnako skladujem.
    @zareaguj
     1x bubaya
  • používateľ nemá avatarHoneybunny 10. decembra 2018 o 13:57

    @Bubaya (8.12.2018 00:14)

    Tak dobre, že som tento rok kúpila konečne plechové, lebo aspoň budem tie moje kobylky počuť a nebudem musieť piecť 5 násobne dávky :-) ako každý rok.
    @zareaguj
     2x bubaya, haji
  • používateľ nemá avatar2010 10. decembra 2018 o 15:00

    Hmm, aj ja mam tento technicky problem, v sobotu sme piekli slane tycinky o druhej na party o siestej, lenze bolo 35 stupnov a vlhkost 70 %. boli len, len OK a na vianoce ich budeme piect znova ale ako ich uskladnit neviem.
    @zareaguj
     1x haji
  • mijaita - fotkaMijaita 10. decembra 2018 o 15:10

    @2010 hlavne bych je ulozila do papiru!! A to pak treba nekam do suche mistnosti. Pred party bych je dala na chvili do trouby. V pohode, to das! :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 10. decembra 2018 o 15:16

    @2010 (10.12.2018 15:00)
    A co upéct, nechat vychládnout, dát do nějaké nádoby a vysát vzduch. Systém vakuování, hmm? V takových extrémních podmínkách by to mohl být úspěšný způsob. Dnes už cena takové vymoženosti klesla, což je jedině dobře. Zvaž. Třeba nestihneš pořídit přímo na Vánoce, ale důležité je mít info.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 10. decembra 2018 o 15:28

    Skladovanie na balkóne je tiež super, aj moja suseda tak urobila a tešila sa čo všetko má upečené. Ale pozabudla na vtáctvo nebeské a keď bol v bloku kľud aj ono si urobilo predčasné Vianoce. Ty si tu už pomlel všeličo perfektné, tak pomeľ ešte mamičke orechy a správaj sa ku starším úctivo!!!!!@Mirop (7.12.2018 18:48)

    @zareaguj
     1x pacik
  • používateľ nemá avatarMirop 10. decembra 2018 o 17:00

    @Kecupicek (10.12.2018 15:28)

    Snaz sa ako predstavitelka starsej generacie, aby tvoje prispevky mali hlavu a patu a boli k veci... Tak je to jednoduche :)
    @zareaguj
     2x leaela, kimlo
  • afataga - fotkaAfataga 10. decembra 2018 o 17:17

    @2010 (10.12.2018 15:00)

    A co tak v chladnicke?
    @zareaguj
     2x haji, bubaya
  • bubaya - fotkaBubaya 10. decembra 2018 o 18:20

    @Afataga (10.12.2018 17:17)

    V chladničke je vlhko, v chladničke pečivo zvlhne a bude gumové. Aj muffiny z chladničky sú hnusné, v grilážkach zmäkne oblátka. Radšej nie.
    @zareaguj
  • afataga - fotkaAfataga 10. decembra 2018 o 19:03

    @Bubaya (10.12.2018 18:20)

    Vzdavam sa :-), ale do vakuovej nadoby a chladnicky by to snad slo, ci zasa zle?
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarHaji 10. decembra 2018 o 19:22

    @Afataga (10.12.2018 19:03)
    Dávám všechno nejdřív vychladit do lednice samostatně: nádobu, víko, řezy, tyčinky... Jakmile jsou vychlazené, rychle zkompletuju a zavřu. Jinak se v nádobě vysráží vlhkost na stěnách a ta se nacucá do obsahu. Jediné co může být na škodu je chlad, který nemusí např. tyčinkám dělat dobře. Chce to vyzkoušet. Jsou to extrémní podmínky, které @2010 má, neumím si to pořádně ani představit.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarIvkamatko 10. decembra 2018 o 20:55

    @Bubaya (8.12.2018 00:02)

    Tak to by som si aj dala u teba napiecť. Ja to mám ta také divoké, až to nestíham. Až by bolo možné nejaký kontakt....som na Azet
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 10. decembra 2018 o 22:06

    @Afataga (10.12.2018 19:03)

    DO vakuovej by to samozrejme šlo a vydržali by dlho predlho. už som to aj začala písať, ale bolo toho akosi veľa, tak som to vymazala :)))
    @zareaguj
  • bubaya - fotkaBubaya 10. decembra 2018 o 22:08

    @Ivkamatko (10.12.2018 20:55)

    tatkab@azet.sk napíš. Ale nič nesľubujem, bo možno skončím aj v nemocnici...uvidí sa zajtra. Napíš, som z B.Bystrice
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatar2010 11. decembra 2018 o 09:00

    @Afataga (10.12.2018 19:03)
    Dakujem za rady, dnes som sa bol tiez tu vyzvedat ako na to. Je to kombinacia, takze dat vychladnute do krabice do ladnicky co sa da poriadne utesnit, pridat do krabice este krajce chleba aby absorbovali vlhkost,a potom vybrat a dat zohriat do truby, no uvidim ci to funguje lebo vsetci sa rozhodli ze sa pridu k nam zohriat...
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarHaji 11. decembra 2018 o 11:47

    @2010 (11.12.2018 09:00)
    Pěknou oslavu a ať všechno dobře dopadne!
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKatarinapol88 11. decembra 2018 o 16:35

    Dakujem vsetkym za rady. Nie, nechcela som napiect tieto druhy peciva a potom ich schovavat :) Ide o to, ze nestihnem napiect vsetko v jeden den, tak ako ich uskladnit do Vianoc aby vydrzali. Balkonova verzia ma tiez napadla, ale vonku je vlhko, neviem si predstavit ze by to nenavlhlo. Dakujem za rady :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 11. decembra 2018 o 17:10

    @Katarinapol88 (11.12.2018 16:35)
    Krabice s dobře přiléhající víkem, igelitový pytel, gumička - zagumičkuju. Šup s tím na balkon. Je dobré dávat do krabice suché se suchým, do druhé krabice krémové - vlhké - s vlhkým, aby si vlhkost nepředalo.
    @zareaguj
  • danda3 - fotkaDanda3 11. decembra 2018 o 17:19

  • používateľ nemá avatarHaji 11. decembra 2018 o 17:22

    @Danda3 (11.12.2018 17:19)
    Smekám!
    @zareaguj
     1x danda3
  • danda3 - fotkaDanda3 11. decembra 2018 o 17:42

    @Haji (11.12.2018 17:22)

    Ďakujem, ale nie je všetko pre nás. Dnes prvá krabička potešila kamarátku.
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarRadost 11. decembra 2018 o 17:50

    @Danda3 (11.12.2018 17:19)

    ouvej..ouvej..tak veru
    mňa na návštevu ešte ku vám zoberú..??
    mám vlastnú krabičku..
    potešíš lenivú babičku..??
    :-)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 11. decembra 2018 o 17:56

    @Danda3 (11.12.2018 17:42)
    Je jedno pro koho je připraveno, ale zlaté ruky a nebeská trpělivost toho, kdo cukrovíčko dělal. Jsi zlatá, když potěšíš kamarádku! Také já mám takové dobré kamarádky i sousedky, díky za ně!
    @zareaguj
     1x danda3
  • danda3 - fotkaDanda3 11. decembra 2018 o 18:00

    @Radost (11.12.2018 17:50)

    Jasné, ujde sa aj Tebe.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarHaji 11. decembra 2018 o 22:39

    @Danda3 (11.12.2018 17:19)
    Bože, toto vyznělo. Omlouvám se. Jasné, že pečeš s láskou pro své blízké, milé!! Takže není jedno pro koho pečeme. Pravdou je, že toho může být víc a pak se hezky skladuje. Je úžasné, že máš velkou sólo cukrářskou lednici. Cukroví tak nepochytá pachy. Krásné, utěšené foto!
    @zareaguj
     1x danda3
  • danda3 - fotkaDanda3 12. decembra 2018 o 07:57

    @Haji (11.12.2018 22:39)

    Mám takú starú chladničku, ktorá je celý rok dole v pivnici, potrebujem ju akurát na sviatky, alebo keď pečiem cez rok na nejakú oslavu, do mojej by sa nezmestilo nič.
    @zareaguj
     1x haji
  • používateľ nemá avatarKatarinapol88 12. decembra 2018 o 12:31

    @Danda3 (11.12.2018 17:19)

    prosim ta co je to s tym kremom? to mas na teraz alebo by to malo vydrzat do vianoc?
    ked planujem robit napriklad rafaelo gulky, alebo burizonove, tie sa skladuju v chladnicke vsak?
    take grilazky mozu byt na suchom mieste, myslim si spravne?

    Dakujem
    @zareaguj
     1x danda3
  • danda3 - fotkaDanda3 12. decembra 2018 o 13:23

    @Katarinapol88 (12.12.2018 12:31)

    Ahoj, to sú kokosky, už sú načokoládované a schované v košíčkoch. Grilážky nerobievam, ale moja mamina ich robila a balila ich do alobalu. Guľky a Rafaelo máš čas na budúci týždeň.


    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKatarinapol88 12. decembra 2018 o 13:54

    @Danda3 (12.12.2018 13:23)

    dakujem velmi pekne
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek 13. decembra 2018 o 11:48

    Napíšem ti teda v reči tvojho kmeňa. Okrúhle pečivo dám do okrúhlej krabice, podlhovasté do obdĺžnikovej, modré do modrej, červené do červenej atď . Odnesiem po 20 schodoch do pivnice. Potom upečiem ešte desať rôznych druhov. Všetko zjeme a na trvanlivé pečivo si spomenieme až na Silvestra. S radosťou bežíme do pivnice a otvoríme odložené krabice. Tešíme sa, že konečne zmäklo a s chuťou ho zjeme. Možno sa nájde aj taký fajnšmeker ako ty, čo o tom napíše dizertačnú prácu. Prajem ti pokojné Vianoce a super trvanlivé pečivo! @Mirop (10.12.2018 17:00)

    @zareaguj
     1x frezia
  • používateľ nemá avatarMirop 13. decembra 2018 o 21:00

    @Kecupicek (13.12.2018 11:48)

    Dakujem @kecupicek a byt tebou som opatrny v pouzivani konopnych produktov pri peceni cukrovi... :)
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarKecupicek včera 17:17

    Moje majú všetko čo treba, len ty nevieš čítať, ako hovoria komisári EU s porozumením. Niečo je aj medzi riadkami. Rozdávať rady je zbytočné. Múdry si poradí sám a hlupák aj tak neposlúchne/ arabské príslovie, priamo zo Sýrie/ @Mirop (10.12.2018 17:00)

    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




TOPlist