V lidli je taliansky týždeň. Kúpila som hovädzie mäso, lúpané paradajky aj pláty na lasagne. Ako však na to? Variť alebo nevariť? Či len prelievať vriacou vodou? Čo s plnkou a ako dlho piecť? Aký syr na posypanie (za študentské ceny?) Poraďte, prosím ;)
@zareaguj
ja robím takto a mám to osvedčené, cestovina je akurát, ani tvrdá a ani rozvarená
Keď robím vo veľkom, krátko obváram - veľký hrniec vrelej vody, hodím dnu 3-4 plátky, nechám zo 2 minúty prevrieť a dierovanou naberačkou prehadzujem do veľkej misy so studenou vodou. Výhoda - upravím si tvar v mise (plechu) podľa potreby, nešpekulujem nad hustotou omáčky. Nevýhoda - pracnejšie.
Moje dcery pouzivaju to instantne lasagnove cesto /je uz predvarene/ bez problemov , vraj iba urobia redsiu masovu omacku.Ja si robim radsej cerstve cesto ktore hned pouzijem bez predvarania . Samozrejme , ze chut sa neda porovnat ....-) Ale to je skor pre skusenejsich kucharov :-)