Rôzne

Ako ma oklamali

wienok - bez fotkywienok, 19. mája 2013



Ahojte dievčatá,viem že to sem veľmi nepatrí ale potrebujem to dať
zo seba von ,objednala som si znáčkovy mixer Z....r od ruky
dotyčná mi povedala že mixer bol použitý iba zo 4x ale že ona ho
nepotrebuje ,lebo má toho viacej /a je to vraj aj nevhodný
vianočný darček/,tak sme sa dohodli na cene a došiel mi na dobierku
,ale aké bolo moje prekvapenie ked ten mixer bol evidentne
používaný viackrát ako mi tvrdila pani,ale čo je najhoršie že funguje
iba jedná časť ,telefon mi nedvíha a na email mi neodpovedá ,mám
nejakú šancu získať späť peniažky. Hned v piatok som jej písala ,že
mixer jej posielam späť v pondelok ,ale žiadna odpoved,prečo sú tak
bezcitný niektorý ľudia ,ved ja tiež nemám nazvyš peniažky...
Chcem vás poprosiť o pomoc ak ste tu niektorá zo Stropkova
,ul.Budovateľská ,prosím napíšte mi email.
prajem pekné popoludnie
dakujem
Nada

@zareaguj


Diskusia k téme

alena45
čo Ti na to povedať ? Ja som teraz dvakrát po sebe kúpila tovar spod ruky, cez Bazos.sk, ale najprv som ho pozrela a potom kúpila. Potrebovala som stoličky a stôl na chalupu a botník, lebo sa nám všade topánky povaľovali. Pani ma ešte upozornila, že dve stoličky sú trochu rozkývané, včera som ich zlepovala. Na elektrospotrebiče by som veru odvahu nemala. Každý kto chce predať, tovar predsa vychváli.
abdul
Ak to nemáš ďaleko, osobne, pohroziť trestným oznámením, zverejnenie na nete a podobne. Na známu adresu doporučený list, v ktorom oznamuješ, že odstupuješ od kúpnej zmluvy a žiadaš vrátenie peňazí z dôvodu uvedenia do omylu a zatajenie skutočného stavu kupovanej veci. To je dôležité pre súdne konanie. V opačnom prípade sa obráť na súd. Podobní grázli využívajú to, že sa nik nechce ťahať po súdoch.
wienok
dakujem dievčatá,urobím to takto ,ja tiež nemám nazvyš peniažky ,syn má známeho právnika tak to asi využijem ,nenechám to tak...
julica
Neviem, ako ti právnik poradí, keďže nemáte žiadnu zmluvu, možno ak ju udáš daňovému úradu za neodvedenie dane z predaja, iné asi sotva. Zariskovala si - nevyšlo.
abdul
Niekedy aj list s pečiatkou advokátskej kancelárie robí divy.
elixir
@wienok určite to nenechaj tak, hyeny sa spoliehajú na to, že ľudia si nechcú "kaziť deň" novými starosťami, takže ty jej to nedaruj..... Nech sa hyena poučí:) abdul má s tým listom s právnickou pečiatkou pravdu, to tiež dobre funguje.
wienok
no veru bol risk a nikdy viacej,poučila som sa ,ale viete ta pani ked som s ňou po telefone rozprávala mala príjemný hlas a ubezpečovala má že je úplne nový iba zo 4x ho použila a pritom ked som rozbalila balík tak už som vedel že je zlé ,obal krabice zničený a rukoväť ,ktorá mate ten mixer bielooranžovy -tak biela nebola .Ked je to tak cez predajcov je veľmi dráhy tak preto som volila túto cestu /švagrina ho má už zo pár rokov a je spokojná /
wienok
a ešte keby ma bola upozornila že mixer je celkom nefunkčný tak ho ani neberiem.
danielas
@abdul to napísal veľmi dobre, urobila by som presne ako píše krok po kroku.Držím palce
pusta
neboj sa to dať na súd, je síce pravda, že musíš zaplatiť na úvod súdny poplatok, ale aj žalovaný a ked vyhráš, čo iste vyhráš - ti bude musieť z rozhodnutia súdu zaplatiť tá osoba nielen súdny poplatok, ale aj súdne trov.
mracik9
škoda že nie som zo Stropkova rada by som ju poznala,podvodníčku
wienok
zajtra posielam dobierkou a zároveň list doporučený ak nepochodím tak podávam trestné oznamenie
arasidka
Veď práve - príjemný hlas, plný optimizmu, prejavy náklonnosti a ešte k tomu aj pekný vzhľad - toto sú tí rodení podvodníci.
Ja osobne by som sa z toho poučila a keď nešlo až o nejakú horibilnú sumu, nechala by som to tak - ako ponaučenie do budúcnosti.
Sa kuknite, prepeličky moje, keď sa v devätdesiatych rokoch rozbehla kupónová privatizácia, nebolo veľa tých, čo do toho nešli v nádeji, že budú hádam raz z toho "zazobaní boháči" :))) A všetci, ktorí sme do toho išli, sme dobrovoľne prispeli tým, ktorým sa dnes darí , lebo úspešne privatizovali všetko, čo sa dalo, a bola to tisícka!!!! Nielen že priviedli fabriky do krachu a znovu "vstali z popola", ale my sme im darovali svoje osobné peniaze, a ešte sme každý rok platili daň zo zisku. A kde je ten zisk? Aby ste vedeli všetko, hahaha, ja som vsadila v tom čase na VSŽ Košice! :))))))))))))) A komu potom patrili? A kto sa mal dobre, keď mu už patrili? A čo sa potom udialo? Akomu patria dnes? No vidíte, a život ide ďalej, a väčšina si už zvykla plátať svoje deravé gate čoraz častejšie. :(
letisia
Správne. Poslať list - odstúpenie od kúpnej zmluvy. Len čo ak tá osoba, bude mať tú drzosť a bude tvrdiť, že ťa upozornila, že je mixér dlhšie používaný a že nie je úplne funkčný? Na tebe bude dôkazné bremeno. Nie je to také jednoduché ako sa zdá. Poučila si sa, že ľuďom sa nedá veriť, ani keď majú milý hlas a kupovať mačku vo vreci, bez prezretia veci či odskúšania, tiež nie.
pusta
@ara šidka, moja nebohá mama do tej kuponky išla, bola pre dôchodcov. po čase žiadal fond preplatiť od nej svoje investície, ktoré za ňu dal. ona pôvodne platila len 3 korunovú známku. dali ju k súdu za nezaplatenie, prišiel zo súdu Platobný rozkaz. v termíne som napísala na súd Odvolanie a budeš prekvapená, súd rozhodol v jej prospech. tento text som napísala ešte pre dvoch dôchodcov a tiež vyhrali. v rámci SR vyhrali len 4 dôchodcovia, ktorí podali zdôvodnené odvolanie a ešte aj súdne trovy musela zaplatiť žalujúca kupónka. tí ostatní chudáci platili ako murovatí, lebo nepodali Odpor - odvolanie k súdu.
preto som to napísala, že sa netreba dať, mnohí nepoznajú svoje práva.
@wienok , Odstúpenie od kúpnej zmluvy síce môžeš dať, len si zisti, či je od kúpy, teda od doručenia ešte na mieste, pokiaľ viem, to sa dá len do 3 dní od prevzatia. možno je to 10 dní od prevzatia, zisti si to, aby si nemala zbytočné výdavky navyše. inak je to právne bezpredmetné.
ale by som sa obrátila Žalobou priamo na súd.
práve teraz hovoria o týchto podvodníkoch v tv novinách.napadlo ma, že sa môžeš v tomto obrátiť na markízu, majú na internete rubriku, kde môžeš svoj problém poslať e-mailom. bývajú v riešení veľmi úspešní.
na políciu podľa mojich skúseností to nemá význam.
a ešte, ten nepodarok by som si zatiaľ nechala ako exaktný dôkaz na súd.
wienok
ja som ten mixer prebrala ako dobierku v piatok poobede a zajtra to už syn posiela naspäť aj s doporučeným listom -v liste odstupenie kúpnej zmluvy dohodnutej emailom a zároveň za nedodržanie kriterii ,potom dám vedieť ako som dopadla ,ale p. z inej stránky mi už zistila o dotyčnej je to mladá baba svojskej povahy ,pozná ju ale kamarátky nie sú...dakujem vám všetkým ,poučila som sa ,ale aj napriek tomu takéto podvody by sa nemali robiť ,ale zase sme iba ľudia...
ruzova
wienok, su to len peniaze, nezabudaj na zdravie
wienok
hej ,viem že sú to iba peniaze,ja nemám problem pomôcť odo mňa slabšiemu,aj pomáham ,ale ked niekto sa chce na mne obohatiť ...
wienok
tak dievčatka moje zlaté ,neviem či ta pani čítala tieto komentáre ,ale konečné sa mi ozvala na email ,a mixer berie späť
dakujem vám za podporu
letisia
@pusta podľa Občianskeho zákonníka na odstúpenie od kúpnej zmluvy nie je stanovená lehota.
@wienok nakoniec je možné, že tá pani je jednou z varecháčiek? Ale nakoniec si bola úspešná.
rea1
no - a mne sa syn smeje, že nenakupujem v e-shopoch ani nikde, kde si tovar namôžem najprv ohmatať a ovoňať. nikdy by som takýmto spôsobom niečo nekúpila, bála by som sa práve toho, čo sa ti stalo. že ma niekto sprosto odrbká a ja, pri mojej povahe by som bola schopná sadnúť na dopravný prostriedok a dotyčnú predajkyňu ísť nafackať. som naivný dobrosrdečný hlupák, ktorý necháva svoje kufre stáť uprostred letiskových hál a nákupný vozík s kabelkou uprostred obchodu v presvedčení, že mi nikto nič neukradne, veď ani ja to nerobím, ale takýmto nákupom dajako neverím. neviem, prečo. som rada, že ti tá nešťastná "kúpa" nakoniec dobre vypáli.
pusta
@wienok , včera to bola šťastná súhra okolností, iste sa dočítala na vareche, že ti radia správne, práve o tomto hovorili v tv novinách na markíze. už predstava súdu, rozfofrovania na markíze, ale najmä vedomie, že nie si žiaden chrobáčik, ktorý sa dá ušľapnúť len tak pod koberec a predstava, či by z toho vôbec vyviazla so zdravou kožou a nebola aj zverejnená a čo keby prišla o svoju živnosť, čo by si teda aj zaslúžila, ak nie aj niečo horšie - to všetko výborne zabralo.
držím ti palce, aby ti všetko super dopadlo a už žiadne takéto skúsenosti v budúcnosti :-)))
duschko
Mila wienok, tu podla mna ani tak neide o to, ci si ten tovar vezme spat, ale najdolezitejsie je aby ti ta tzv. dobra dusa vratila tvoje peniaze. Drzim ti paste.
evusik
je to hrozné ak takto človek naletí... aj keď si každý povie, že ja si dávam pozor, mne sa to nemôže stať, každý môže naletieť, pretože podvodníci sú vždy krok pred nami :-(
@wienok zdá sa, že tvoj príbeh bude mať šťastný koniec :-)
mne sa napr. minulý týždeň stalo toto, objednala som si z jedného e-shopu tovar, behom týždňa objednané aj dodané, maximálna spokojnosť so službami aj s tovarom.... v krabici bol dodací list a k nemu pripojený bloček s pokladne, skoro som si to ani nevšimla, pretože balík preberal manžel ale som zvyknutá odkladať si doklady, tak som si ho prezrela a na dodacom liste bola iná cena ako na pokladničnom dokladde, samozrejme na doklade bola vyššia... rozdiel bol v poštovnom, na dodáku bolo 2,20 a na doklade 3,90 rozdiel 1,70... veď ďakujem pekne... tak som si hneď sadla a napísala mail, pravdu povediac nečakala som, že sa mi ozvú, ale čuduj sa svete dnes mi zazvonil telefón a osobne mi pán majiteľ zavolal aby mi celú záležitosť vysvetlil... aj napriek tomu, že mi to vysvetlil, myslím si, že ich postup nie je celkom správny, ale na druhej strane kvitujem ich prístup, že si vážia zákazníka a snažia sa o čo najlepšie služby....
wienok
no peniažky by mi sa mi mali vrátiť nakoľko balík som posielala na dobierku ,tak ako ona mne ,takže pri preberaní musí uhradiť aj tu celú sumu ktorú som jej zaplatila.
gordonko
.... dopadne to tak ,že mixer aj list sa Ti vrátí ...... tá ,,sviňa,, to nepreberie a hrá sa na mrtveho chrobáka..... 100%
pusta
@gordonko , nechcem byť pesimista, ale mám vážne obavy, že máš, žiaľ, pravdu ty :-(
jesi
malla som podobnú skúsenosť,ja som išla osobne do Komárna za osobou čo ma podviedla a jej manžel,mi bol ochotný vrátiť peniaze a veľmi sa čudoval ked som povedala o čo ide,jemu žena povedala,že fritézu reklamovala,vratila ju do predajne a peniaze jej vrátili a tak už viac neverím a cez inter.už nič nekupujem,ponaučila som sa....
wienok
Hlásim vám ,že peniažky mi došli išlo o 170,-ečka